Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έμαθαν τους; αντιπάλους τους στα ευρωπαϊκά Κύπελλα

Το νικη­τή του ζευ­γα­ριού Ομό­νοια (Κύπρος)-Ερυθρός Αστέ­ρας (Σερ­βία) θα αντι­με­τω­πί­σει ο Ολυ­μπια­κός στα πλέι οφ του Champions League, όπως προ­έ­κυ­ψε από τη σημε­ρι­νή (1/9) κλή­ρω­ση στην έδρα της UEFA στη Νιόν της Ελβε­τί­ας. Οι πρω­τα­θλη­τές Ελλά­δας θα δώσουν την πρώ­τη ανα­μέ­τρη­ση στο «Γεώρ­γιος Καραϊ­σκά­κης» στις 22 ή 23 Σεπτεμ­βρί­ου, ενώ ο αγώ­νας ρεβάνς θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί εκτός έδρας στις 29 ή 30 του μήνα. Οι «ερυ­θρό­λευ­κοι» θα περι­μέ­νουν ως τις 15 ή 16/9 να μάθουν τον αντί­πα­λό τους, που θα είναι ο νικη­τής της ανα­μέ­τρη­σης του γ΄ προ­κρι­μα­τι­κού γύρου, η οποία θα διε­ξα­χθεί στη Λευκωσία.

Ολυ­μπια­κός και Ερυ­θρός Αστέ­ρας ανα­με­τρή­θη­καν και πέρυ­σι, στη φάση των ομί­λων της ίδιας διορ­γά­νω­σης, και μοι­ρά­στη­καν τις νίκες. Οι Σέρ­βοι επι­κρά­τη­σαν 3–1 στη Βελι­γρά­δι και οι Πει­ραιώ­τες πήραν τη ρεβάνς με 1–0 στο «Γ. Καραϊ­σκά­κης», στο ματς που τους χάρι­σε την τρί­τη θέση του ομί­λου και τους έδω­σε τη δυνα­τό­τη­τα να συνε­χί­σουν στα νοκ-άουτ του Europa League. Οι «ερυ­θρό­λευ­κοι» του Βελι­γρα­δί­ου πανη­γύ­ρι­σαν το καλο­καί­ρι το τρί­το συνε­χό­με­νο πρω­τά­θλη­μά τους και ήδη τη φετι­νή σεζόν μετρούν έξι νίκες σε ισά­ριθ­μα ματς της σερ­βι­κής λίγκας, ενώ στα προ­κρι­μα­τι­κά του Champions League νίκη­σαν δια­δο­χι­κά τη Γιου­ρό­πα από το Γιβραλ­τάρ (5–0 στο Βελι­γρά­δι) και την KF Τίρα­να (1–0 στην Αλβανία).

Σε ό,τι αφο­ρά την Ομό­νοια, η οποία συμ­με­τέ­χει στο Champions League ως πρω­το­πό­ρος του περ­σι­νού κυπρια­κού πρω­τα­θλή­μα­τος τη στιγ­μή της ορι­στι­κής δια­κο­πής του, έχει αντι­με­τω­πί­σει τον Ολυ­μπια­κό σε ευρω­παϊ­κές διορ­γα­νώ­σεις το μακρι­νό 1965, στον 1ο γύρο του Κυπέλ­λου Κυπελ­λού­χων. Οι «ερυ­θρό­λευ­κοι» είχαν προ­κρι­θεί δύσκο­λα, με νίκη 1–0 στη Λευ­κω­σία και ισο­πα­λία 1–1 στο Φάλη­ρο. Πάντως, οι δύο ομά­δες έπαι­ξαν φιλι­κό πριν λίγο και­ρό (29/7 στις εγκα­τα­στά­σεις του Ρέντη), με τους πρω­τα­θλη­τές Ελλά­δας να επι­κρα­τούν 3–0.

Να σημειω­θεί ότι η Ομό­νοια ξεκί­νη­σε τις υπο­χρε­ώ­σεις της από τον α΄ προ­κρι­μα­τι­κό γύρο, όπου ξεπέ­ρα­σε με 1–0 στην παρά­τα­ση το εμπό­διο της Αρα­ράτ-Αρμέ­νια, ενώ στον β΄ γύρο νίκη­σε 2–0 (πάλι στην παρά­τα­ση) τη Λέγκια στη Βαρ­σο­βία. Στο κυπρια­κό πρω­τά­θλη­μα, η ομά­δα του Χένινγκ Μπεργκ έχει ξεκι­νή­σει με μία νίκη και μία ισο­πα­λία στις δύο πρώ­τες αγωνιστικές.

Με Κράσνονταρ ο ΠΑΟΚ, αν αποκλείσει την Μπενφίκα

Την Κράσ­νο­νταρ θα αντι­με­τω­πί­σει ο ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Champions League, εφό­σον ξεπε­ρά­σει το «εμπό­διο» της Μπεν­φί­κα στον γ΄ προ­κρι­μα­τι­κό γύρο της διορ­γά­νω­σης, όπως προ­έ­κυ­ψε από τη σημε­ρι­νή (1/9) κλή­ρω­ση στην έδρα της UEFA στη Νιόν της Ελβε­τί­ας. Ο «Δικέ­φα­λος» θα δώσει την πρώ­τη ανα­μέ­τρη­ση στη Ρωσία στις 22 ή 23 Σεπτεμ­βρί­ου, ενώ ο αγώ­νας ρεβάνς θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί στην Τού­μπα στις 29 ή 30 του μήνα.

Στην Ελβετία με Ζανκτ Γκάλεν η ΑΕΚ

Τη χει­ρό­τε­ρη δυνα­τή κλή­ρω­ση είχε η ΑΕΚ στον γ΄ προ­κρι­μα­τι­κό γύρο του Europa League. Όπως προ­έ­κυ­ψε από τη δια­δι­κα­σία που έγι­νε στη Νιόν, η Ενω­ση θα ταξι­δέ­ψει στην Ελβε­τία για να αντι­με­τω­πί­σει τη Ζανκτ Γκά­λεν, στις 24 Σεπτεμ­βρί­ου, σε ένα νοκ-άουτ αγώ­να με «έπα­θλο» την πρό­κρι­ση στα πλέι-οφ της διοργάνωσης.

Στο μετα­ξύ, στην Κρο­α­τία θα ταξι­δέ­ψει ο Άρης για τον γ΄ προ­κρι­μα­τι­κό γύρο του Europa League, εφό­σον πρώ­τα κατα­φέ­ρει να ξεπε­ρά­σει το εμπό­διο της ουκρα­νι­κής Κόλος Κοβα­λίβ­κα. Σύμ­φω­να με το απο­τέ­λε­σμα της κλή­ρω­σης που έγι­νε στη Νιόν, ο νικη­τής του ζευ­γα­ριού των «κιτρί­νων» θα αντι­με­τω­πί­σει στις 24/9 εκτός έδρας τη Ριέ­κα, διεκ­δι­κώ­ντας μία θέση στα πλέι-οφ της διοργάνωσης.

Τέλος, τη σου­η­δι­κή Χάμαρ­μπι ή την πολω­νι­κή Λεχ Πόζ­ναν θα αντι­με­τω­πί­σει ο ΟΦΗ στον γ΄ προ­κρι­μα­τι­κό γύρο του Europa League, αν φυσι­κά ξεπε­ρά­σει νωρί­τε­ρα το εμπό­διο του Απόλ­λω­να Λεμε­σού. Η κρη­τι­κή ομά­δα κλη­ρώ­θη­κε να είναι γηπε­δού­χος (όπως και στον β΄ προ­κρι­μα­τι­κό) σε αυτό το νοκ-άουτ ματς, που θα γίνει στις 24/9 και θα «στεί­λει» το νικη­τή στα πλέι-οφ της διοργάνωσης.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο