Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ομιλία Ζελένσκι: Αστείες δικαιολογίες του προέδρου της Βουλής για το ξέπλυμα των Ναζί του Αζόφ

Σε αστεί­ες δικαιο­λο­γί­ες, που δεν πεί­θουν κανέ­ναν, προ­χώ­ρη­σε ο πρό­ε­δρος της Βου­λής Κων­στα­ντί­νος Τασού­λας προ­κει­μέ­νου να δια­σκε­δά­σει τις εντυ­πώ­σεις από το αισχρό ξέπλυ­μα των νεο­να­ζί του Τάγ­μα­τος Αζόφ στην σημε­ρι­νή ειδι­κή συνεδρίαση.

 Μιλώ­ντας σε δημο­σιο­γρά­φους, ο πρό­ε­δρος της Βου­λής χαρα­κτή­ρι­σε «αχρεί­α­στη και άστο­χη» την εμφά­νι­σή και ομι­λία στη Βου­λή των δύο ουκρα­νών στρα­τιω­τών, ο ένας εκ των οποί­ων ανή­κε στο νεο­να­ζι­στι­κό τάγ­μα Αζόφ.

Ο Κ. Τασού­λας, εξή­γη­σε ότι έμα­θαν για την βιντε­ο­σκο­πη­μέ­νη εμφά­νι­ση των μαχη­τών λίγα λεπτά πριν την ομι­λία του Ουκρα­νού προ­έ­δρου, χωρίς να γνω­ρί­ζουν όμως το περιε­χό­με­νο της παρέμ­βα­σής τους.

Δεν είχα­με ενη­μέ­ρω­ση για το περιε­χό­με­νο των βίντεο που παρου­σιά­στη­κε κατά την διάρ­κεια της ομι­λί­ας του Ουκρα­νού προ­έ­δρου στην ελλη­νι­κή βου­λή, εξη­γού­σαν νωρί­τε­ρα πηγές κοντά στον Πρό­ε­δρο της Βου­λής μιλώ­ντας σε δημο­σιο­γρά­φους. Όπως ανέ­φε­ραν, ευθύ­νη είχε η εται­ρία που ήταν υπεύ­θυ­νη για όλη την σύν­δε­ση με την Ουκρα­νία και οι ίδιοι πάτη­σαν το «play» για το βίντεο. Η ίδια εται­ρεία ήταν υπεύ­θυ­νη και για τους μετα­φρα­στές καθώς η Αθή­να δεν μπό­ρε­σε να βρει μετα­φρα­στή που να μπο­ρεί να μετα­φέ­ρει απευ­θεί­ας από τα Ουκρα­νι­κά στα Ελληνικά.

Είναι δυνα­τόν η ελλη­νι­κή Βου­λή να ρίχνει την… ευθύ­νη σε μια «εται­ρία που ήταν υπεύ­θυ­νη για την όλη σύν­δε­ση με την Ουκρανία»;;;

Είναι δυνα­τόν ο πρό­ε­δρος της Βου­λής να ψάχνει δικαιο­λο­γί­ες τύπου «εμείς πατή­σα­με το play για το βίντεο»;

Ποιόν νομί­ζουν ότι κοροϊ­δεύ­ουν ο κ. Τασού­λας και συνο­λι­κά οι κύριοι της κυβέρ­νη­σης και των αστι­κών κομμάτων;

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο