Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Οργάνωση το όπλο του λαού!!!

Φιλο­ξε­νού­με­νη η Βαγ­γε­λιώ Καρα­κα­τσά­νη //
ΑμΕΑ, Λογο­τέ­χνης, Αντι­πρό­ε­δρος Συλ­λό­γου Γυναι­κών Αρχα­νών ‑ΟΓΕ, Υπο­ψή­φια Δημο­τι­κή Σύμ­βου­λος με τη Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση στο Δήμο Αρχα­νών Αστερουσίων

Το κίνη­μα είναι σε υπο­χώ­ρη­ση. Κι αυτό δεν απο­τε­λεί ασφα­λώς είδη­ση. Εκεί­νο που συνι­στά είδη­ση είναι οι ποι­κι­λό­μορ­φες επι­πτώ­σεις αυτού ακρι­βώς του γεγο­νό­τος στην κοι­νω­νία. Και εγώ θα στα­θώ σε μία μόνο: Την εξά­πλω­ση του ατο­μι­σμού, του βολέ­μα­τος στον κανα­πέ, της κρι­τι­κής εκ’ του ασφα­λούς, ακό­μα και μιας απο­λι­τίκ και ακο­μά­τι­σης στά­σης, που οδη­γεί σε πολι­τι­κή επι­λο­γή υπερ­ψή­φι­σης, όσων μας έφε­ραν ως εδώ. 

Ο λαός δεί­χνει να είναι περισ­σό­τε­ρο μπερ­δε­μέ­νος από ποτέ! Σαν να έχει χάσει την μπά­λα! Και δεν το λέω κρί­νο­ντας αφ’ υψη­λού, αλλά ως σπλά­χνο από τα σπλά­χνα του. Ας δού­με ορι­σμέ­να παραδείγματα.

«Τρώ­γω ψωμί από το αφε­ντι­κό μου» λέει αντι­πρό­σω­πος συγκε­κρι­μέ­νου μεγα­λο­ξε­νο­δό­χου από την παρά­τα­ξη των ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ. Τι ακρι­βώς εννο­είς; «Ότι μου έδω­σε όσα δικαιού­μουν όταν έμει­να έγκυος, ενώ άλλοι απο­λύ­ουν!!!» Μα η πολι­τι­κή τους είναι που μας αφαι­ρεί τα δικαιώ­μα­τα…. Και δεν της περ­νά­ει καν από το μυα­λό ότι κι αυτό το δικαί­ω­μα, κατα­κτή­θη­κε με σκλη­ρούς ταξι­κούς αγώ­νες!!! Δεν το γνωρίζει….

«Ε, να μην βγά­λει ο επι­χει­ρη­μα­τί­ας κέρ­δος;» λέει ο εργα­ζό­με­νος που εργά­ζε­ται με όποια δικαιώ­μα­τα έχουν απο­μεί­νει. «Αφού παίρ­νει ρίσκο»… Το λέει για­τί «βλέ­πει» μπρο­στά του τον μικρο­με­σαίο και καθό­λου την αλυ­σί­δα ή τον μεγά­λο… Και δεν περ­νά­ει καν από το μυα­λό του ότι, όσο χάνει αυτός και η τάξη του, από τις αντι­λαϊ­κές πολι­τι­κές, τόσο κερ­δί­ζει ο κάθε επι­χει­ρη­μα­τί­ας και ιδιαί­τε­ρα ο μεγάλος!

«Όσοι οι οδη­γοί delivery από εδώ και στο εξής κάθε φορά που θα βλέ­πω κάποιον να παρα­βιά­ζει κόκ­κι­νο σημα­το­δό­τη ή stop μπρο­στά μου ‚θα παίρ­νω την πινα­κί­δα του και αμέ­σως θα καλώ στην επι­χεί­ρη­ση που εργά­ζε­ται και θα ενη­με­ρώ­νω τον εργο­δό­τη του» ανέ­φε­ρε άλλη υπο­ψή­φια ….«αρι­στε­ρής» παρά­τα­ξης! Μα αυτός ο εργο­δό­της είναι που ελέγ­χει με gps και τους χρο­νο­με­τρεί τους ντι­λι­βε­ρά­δες, έτσι που να τους ανα­γκά­ζει να ρισκά­ρουν ακό­μα και τη ζωή τους… για να μην χάσουν τη δου­λειά τους!!! Δεν το γνωρίζει…

«Να κλεί­σουν τα ειδι­κά σχο­λεία» φωνά­ζει άλλη ΣΥΡΙ­ΖΑία για­τί τα παι­διά μας σε αυτά απο­μο­νώ­νο­νται… Το χάλι της ειδι­κής αγω­γής δεν την οδη­γεί να πει «ας πάει στο γενι­κό»; Να πάει λοι­πόν ανά­με­σα σε 25–30 παι­διά όπου δεν θα μάθει ούτε να γρά­φει το όνο­μά του! Δεν το γνωρίζει… 

«Θέλου­με να εργα­ζό­μα­στε, όχι να παίρ­νου­με σύντα­ξη ή επί­δο­μα» φωνά­ζουν ψυχι­κά πάσχο­ντες υπό τη σκέ­πη των ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, αγνο­ώ­ντας ότι η πολι­τι­κή τους είναι που τους έχει κλεί­σει τα σπί­τια τους, αυτή ευθύ­νε­ται για το 95% των ανα­πή­ρων που μπο­ρούν να εργα­στούν δεν εργά­ζο­νται! Και τι προ­τεί­νουν; Να εργά­ζο­νται 2–3 από τους χιλιά­δες ανά νομό στα ΚΟΙ­ΣΠΕ-επι­χει­ρή­σεις, με συμ­βά­σεις ενός μήνα, 4ώρα και να παίρ­νουν 250–300 ευρώ το μήνα ως μισθό-χαρτζιλίκι. 

«Γαϊ­δού­ρια» φωνά­ζουν όσους παρ­κά­ρουν στα πεζο­δρό­μια ή σε θέσεις ανα­πή­ρων! Μα δεν είναι η αντί­λη­ψη ότι «εγώ είμαι κι άλλως δεν είναι;» Η επέ­κτα­ση της λογι­κής του φάε τον διπλα­νό σου για να επιβιώσεις; 

Θα μπο­ρού­σα να ανα­φέ­ρω δεκά­δες άλλα τέτοια «μαρ­γα­ρι­τά­ρια», απόρ­ροια της κυρί­αρ­χης λογι­κής που μετα­τρέ­πει το κοι­νω­νι­κό δικαί­ω­μα σε ατο­μι­κή επι­λο­γή, την κοι­νω­νι­κή πρό­ο­δο σε οπισθοδρόμηση… 

Όλοι αυτοί που έκλει­ναν την καπι­τα­λι­στι­κή «ανά­πτυ­ξη» και τις «επεν­δύ­σεις» σε όλους τους τόνους, είναι που μοι­ρά­ζουν το καρ­βέ­λι στους ομί­λους και λένε στο λαό να γλύ­ψει τα ψίχου­λα!!! Και ο … «σώζων εαυ­τόν σωθή­τω»! Μόνο που έτσι θα συνε­χί­σου­με να βου­λιά­ζου­με όλοι μαζί!!!

Ο αντα­γω­νι­σμός των ομί­λων και ιμπε­ρια­λι­στι­κών ενώ­σε­ων και οι μετα­ξύ τους αντι­θέ­σεις, αφο­ρούν το λαό, μόνο στο βαθ­μό που μετα­φρά­ζο­νται σε όπλο για την ετοι­μό­τη­τα του κινή­μα­τος. Είναι γεγο­νός ότι όπου υπάρ­χει ενέρ­γεια, ο ιμπε­ρια­λι­σμός πατά­ει με τη σιδε­ρέ­νια φτέρ­να τους λαούς! Και τα πράγ­μα­τα στην περιο­χή μας, μόνο σε εφη­συ­χα­σμό δεν πρέ­πει να οδηγούν.

Η αλλα­γή των σημε­ρι­νών αρνη­τι­κών συσχε­τι­σμών δύνα­μης, δεν συντε­λεί­ται μόνο από τις κάλ­πες , καθώς δεν συνι­στά έργο μιας πρά­ξης! Απαι­τεί σκλη­ρή, επί­μο­νη δου­λειά, για να αλλά­ξει. Ιδί­ως σήμε­ρα που ζού­με την ψευ­δαί­σθη­ση της ελευ­θε­ρί­ας του «ξερό­λα» και της «καμου­φλα­ρι­σμέ­νης» εικό­νας, περισ­σό­τε­ρο από ποτέ. 

Κυρί­ως απαι­τούν επί­θε­ση στο επί­πε­δο των ιδε­ών, απ’ όπου θα εμπνευ­στεί ο λαός, ιδιαί­τε­ρα η νεο­λαία, για να χει­ρα­φε­τη­θεί κοι­νω­νι­κο­πο­λι­τι­κά. Κι αυτό είναι κρί­σι­μο ζήτη­μα ΣΗΜΕΡΑ: Να κατα­νο­ή­σει ο λαός μας πως δεν μπο­ρεί να «σωθεί» από τους κολα­ού­ζους του συστή­μα­τος, πως δεν πρό­κει­ται να «σωθεί» κανείς μόνος του!!!

Την περί­ο­δο της Εθνι­κής Αντί­στα­σης που σάλ­πι­σε το ΚΚΕ, συσπει­ρώ­θη­κε σε μια πορεία η μεγά­λη πλειο­ψη­φία του λαού: Ο ένας στους τέσ­σε­ρις ήταν οργα­νω­μέ­νος σε ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ! Οργά­νω­ση παντού να ‘ρθούν τα πάνω-κάτω!!! Αυτός είναι ο δρό­μος των λαών, αυτός ήταν πάντα, αυτόν θα ακο­λου­θή­σου­με και τώρα, με την πρω­το­πό­ρα συμ­βο­λή των κομμουνιστών. 

Κι αυτό έχει σημα­σία να εξη­γή­σου­με στο λαό, «ήσυ­χα κι απλά»! Για να στα­μα­τή­σει να «μετρά» τη ζωή του με την λογι­κή των εκμε­ταλ­λευ­τών του! Έτσι θα ηττη­θεί σε μια πορεία ο ατο­μι­κός δρό­μος, όποιος κι αν είναι αυτός, από το συλ­λο­γι­κό, από την οργα­νω­μέ­νη πάλη για την ανατροπή!!! 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο