Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ουκρανία: Διαμάχη Ζελένσκι-Κλίτσκο για την κατάσταση στο Κίεβο μετά τους ρωσικούς βομβαρδισμούς

Η ολο­έ­να και δυσκο­λό­τε­ρη κατά­στα­ση που έχει δημιουρ­γη­θεί στο Κίε­βο, μετά τα ρωσι­κά μπα­ράζ πυραυ­λι­κών επι­θέ­σε­ων, έχει εντεί­νει τις τρι­βές μετα­ξύ του προ­έ­δρου της Ουκρα­νί­ας και του δημάρ­χου της ουκρα­νι­κής πρωτεύουσας. 

Σε δηλώ­σεις του ο Βολο­ντί­μιρ Ζελέν­σκι επέ­κρι­νε τον δήμαρ­χο του Κιέ­βου Βιτά­λι Κλί­τσκο επει­δή έκα­νε, όπως είπε,  κακή δου­λειά. «Δυστυ­χώς, οι τοπι­κές αρχές δεν έχουν απο­δώ­σει καλά σε όλες τις πόλεις. Συγκε­κρι­μέ­να, υπάρ­χουν πολ­λά παρά­πο­να στο Κίε­βο (…) Για να το θέσω ήπια, χρειά­ζε­ται περισ­σό­τε­ρη δου­λειά» είπε και πρό­σθε­σε ότι το επί­πε­δο των υπη­ρε­σιών σε πολ­λά κέντρα του Κιέ­βου δεν ήταν αρκε­τά καλό.

Η δημο­τι­κή αρχή του Κιέ­βου απά­ντη­σε πως η σύν­δε­ση του νερού είχε απο­κα­τα­στα­θεί σε όλη την πόλη, ωστό­σο περί­που 130.000 κάτοι­κοι παρα­μέ­νουν χωρίς ηλε­κτρι­κό ρεύ­μα. Η αρχή είχε υπο­στη­ρί­ξει πως όλες οι υπη­ρε­σί­ες που αφο­ρούν στο ηλε­κτρι­κό ρεύ­μα, στο νερό, στη θέρ­μαν­ση και στις επι­κοι­νω­νί­ες θα απο­κα­θί­στα­ντο μέσα σε 24 ώρες.

Πάντως, η δια­μά­χη ανά­με­σα στον Βιτά­λι Κλί­τσκο και τον πρό­ε­δρο της Ουκρα­νί­ας προ­ϋ­πήρ­χε της ρωσι­κής εισβολής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters.

Αλή­θειες και ψέμα­τα για το λιμό στην Ουκρα­νία, Νίκος Μόττας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο