Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ουκρανικά drones έπληξαν ρωσικό πετρελαιοφόρο στο στενό του Κερτς

Ένα ρωσι­κό πετρε­λαιο­φό­ρο επλή­γη από ουκρα­νι­κά drones στο στε­νό του Κερτς, με απο­τέ­λε­σμα να δια­κο­πεί για λίγο η κυκλο­φο­ρία στη στρα­τη­γι­κής σημα­σί­ας γέφυ­ρα που συν­δέ­ει την Κρι­μαία με τη Ρωσία, μετέ­δω­σαν σήμε­ρα ρωσι­κά μέσα ενη­μέ­ρω­σης σ’ ένα πλαί­σιο αυξα­νό­με­νων εντά­σε­ων στη Μαύ­ρη Θάλασσα.

Το πλοίο υπέ­στη ζημιές και έφθα­σαν επι­τό­που δύο ρυμουλ­κά, μετέ­δω­σε το πρα­κτο­ρείο ειδή­σε­ων TASS επι­κα­λού­με­νο το Κέντρο θαλάσ­σιας έρευ­νας και διάσωσης.

Το πρα­κτο­ρείο διευ­κρί­νι­σε πως δεν υπάρ­χει διαρ­ροή πετρε­λαί­ου από το πλοίο, το οποίο είχε πλή­ρω­μα 11 ατόμων.

«Στο δεξα­με­νό­πλοιο SIG … δημιουρ­γή­θη­κε μια τρύ­πα στο μηχα­νο­στά­σιο κοντά στην ίσα­λο γραμ­μή στη δεξιά πλευ­ρά του, ως απο­τέ­λε­σμα, σύμ­φω­να με τις προ­κα­ταρ­κτι­κές ενδεί­ξεις, επί­θε­σης από θαλάσ­σιο drone», ανέ­φε­ρε η ρωσι­κή Ομο­σπον­δια­κή Υπη­ρε­σία Θαλάσ­σιων και Ποτά­μιων Μεταφορών.

Σύμ­φω­να με τους Moscow Times, πρό­κει­ται για το δεξα­με­νό­πλοιο SIG, στο οποίο έχουν επι­βλη­θεί αμε­ρι­κα­νι­κές κυρώ­σεις επει­δή προ­μή­θευ­σε καύ­σι­μα στις ρωσι­κές δυνά­μεις που είχαν πάει να βοη­θή­σουν το καθε­στώς του Μπα­σάρ αλ-Άσαντ στη διάρ­κεια του πολέ­μου στη Συρία.

Μέλη του πλη­ρώ­μα­τος τραυ­μα­τί­σθη­καν από θραύ­σμα­τα γυα­λιού κατά την επί­θε­ση, ανέ­φε­ρε στην πλατ­φόρ­μα Telegram ένας δημό­σιος αξιω­μα­τού­χος που έχει διο­ρι­στεί από τη Ρωσία στην ουκρα­νι­κή περι­φέ­ρεια της Ζαπο­ρί­ζια, ο Βλα­ντί­μιρ Ρογκόφ.

Η κυκλο­φο­ρία στη γέφυ­ρα που συν­δέ­ει με τη Ρωσία τη χερ­σό­νη­σο της Κρι­μαί­ας, την οποία έχει προ­σαρ­τή­σει η Μόσχα, δια­κό­πη­κε για τρεις ώρες πριν επα­να­λη­φθεί νωρίς σήμε­ρα το πρωί, σύμ­φω­να με το κέντρο ενη­μέ­ρω­σης για τους αυτοκινητοδρόμους.

Αυτή η τελευ­ταία επί­θε­ση πραγ­μα­το­ποιεί­ται την επο­μέ­νη ενός πλήγ­μα­τος ουκρα­νι­κού drone σε ρωσι­κό πολε­μι­κό πλοίο σε βάση στη Μαύ­ρη Θάλασ­σα, στο Νοβο­ρο­σίσκ. Η επι­χεί­ρη­ση ήταν «επι­τυ­χη­μέ­νη», δήλω­σε χθες, Παρα­σκευή, στο Γαλ­λι­κό Πρα­κτο­ρείο πηγή στους κόλ­πους των ουκρα­νι­κών υπη­ρε­σιών ασφα­λεί­ας SBU.

«Ο στό­χος ήταν να κατα­δει­χθεί πως η Ουκρα­νία μπο­ρεί να επι­τε­θεί σε οποιο­δή­πο­τε ρωσι­κό πολε­μι­κό πλοίο σ’ αυτή τη ζώνη», πρό­σθε­σε η πηγή αυτή.

 

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο