Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ουκρανικά drones έπληξαν τη Μόσχα, ένας τραυματίας

Ουκρα­νι­κά τηλε­κα­τευ­θυ­νό­με­να μη επαν­δρω­μέ­να αερο­σκά­φη (drones) επι­τέ­θη­καν στη Μόσχα τις πρώ­τες πρω­ι­νές ώρες σήμε­ρα, τραυ­μα­τί­ζο­ντας έναν άνθρω­πο και προ­κα­λώ­ντας ζημιές σε κτί­ρια, όπως μετέ­δω­σε το πρα­κτο­ρείο ειδή­σε­ων TASS, που επι­κα­λεί­ται αξιωματούχους.

Το υπουρ­γείο Άμυ­νας της Ρωσί­ας ανέ­φε­ρε πως ουκρα­νι­κό drone κατα­στρά­φη­κε στον αέρα πάνω από την περιο­χή Οντιν­τσό­βο και πως άλλα δύο συνε­τρί­βη­σαν στη Μόσχα, σύμ­φω­να με το TASS.

Ένας άνθρω­πος τραυ­μα­τί­στη­κε από έκρη­ξη σε ένα κτί­ριο, ανέ­φε­ρε το TASS, επι­κα­λού­με­νο της υπη­ρε­σί­ες εκτά­κτου ανάγκης.

Το διε­θνές αερο­δρό­μιο Βνού­κο­βο της ρωσι­κής πρω­τεύ­ου­σας ανέ­στει­λε για λίγο τη λει­τουρ­γία του η οποία έχει πλέ­ον αποκατασταθεί.

Ο δήμαρ­χος Σερ­γκέι Σομπιά­νιν δήλω­σε νωρί­τε­ρα πως οι προ­σό­ψεις δύο κτι­ρί­ων γρα­φεί­ων υπέ­στη­σαν ελα­φρές ζημιές όμως δεν υπήρ­χαν απώ­λειες, σύμ­φω­να πάντα με το TASS.

Η ουκρα­νι­κή κυβέρ­νη­ση δεν έχει απα­ντή­σει μέχρι στιγ­μής σε αίτη­μα για σχόλια.

Η Ρωσία δήλω­σε τη Δευ­τέ­ρα ότι θα προ­βεί σε σκλη­ρά αντί­ποι­να ενα­ντί­ον της Ουκρα­νί­ας αφού δύο drones προ­κά­λε­σαν ζημιές σε κτί­ρια στη Μόσχα, με το ένα πλήγ­μα να σημειώ­νε­ται κοντά στο κτί­ριο όπου ο στρα­τός πραγ­μα­το­ποιεί ενη­με­ρώ­σεις για αυτό που η Ρωσία απο­κα­λεί “ειδι­κή στρα­τιω­τι­κή επι­χεί­ρη­σή” της στην Ουκρανία.

Ο αντι­πρό­ε­δρος της ουκρα­νι­κής κυβέρ­νη­σης Μιχα­ΐ­λο Φεντό­ροφ είχε πει τότε πως θα ακο­λου­θού­σαν και άλλες επι­θέ­σεις με drones.

 

Ο Μαρξ και η αισθη­τι­κή, του Μιχα­ήλ Λίφσιτς

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο