Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε αναίρεση της απόφασης για την αποφυλάκιση Πατέλη

Να αναι­ρε­θεί η από­φα­ση του Πεντα­με­λούς Εφε­τεί­ου Ανα­στο­λών με την οποία απο­φυ­λα­κί­στη­κε ο πρώ­ην πυρη­νάρ­χης Νίκαιας της Χρυ­σής Αυγής, Γιώρ­γος Πατέ­λης, ζήτη­σε από το Ποι­νι­κό Τμή­μα του Αρεί­ου Πάγου ο αντει­σαγ­γε­λέ­ας του Ανω­τά­του Δικα­στη­ρί­ου Χαρά­λα­μπος Μωυσίδης.

Ο αντει­σαγ­γε­λέ­ας επι­ση­μαί­νει ότι στην από­φα­ση απο­φυ­λά­κι­σης του Γ. Πατέ­λη «δια­λαμ­βά­νε­ται αόρι­στα ότι δεν θα δια­πρά­ξει άλλα εγκλή­μα­τα», αν και ‑όπως είπε- «πρό­κει­ται για άτο­μο που αν αφε­θεί ελεύ­θε­ρο, είναι πιθα­νό να τελέ­σει νέες αξιό­ποι­νες πράξεις».

Ο κ. Μωυ­σί­δης ανα­φέρ­θη­κε εκτε­νώς στο ζήτη­μα του ανή­λι­κου παι­διού του Γ. Πατέ­λη, λέγο­ντας πως στην εφε­τεια­κή από­φα­ση «δεν εξη­γεί­ται για ποιο λόγο επέρ­χε­ται ανε­πα­νόρ­θω­τη βλάβη».

Ο εισαγ­γε­λι­κός λει­τουρ­γός επι­σή­μα­νε επί­σης ότι «ο ισχυ­ρι­σμός του ότι πλήτ­τε­ται η οικο­γέ­νεια του είναι κατα­νοη­τός και ανθρώ­πι­νος, πρό­κει­ται όμως για φυσι­κό επα­κό­λου­θο της στέ­ρη­σης της ελευ­θε­ρί­ας οποιου­δή­πο­τε κατα­δι­κα­σμέ­νου», τονί­ζο­ντας ότι η σύζυ­γός του δεν αντι­με­τω­πί­ζει προ­βλή­μα­τα υγεί­ας και μπο­ρει να φρο­ντί­σει το παιδί.

Η από­φα­ση ανα­μέ­νε­ται τους επό­με­νους μήνες.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι ο Πατέ­λης έχει κατα­δι­κα­στεί πρω­τό­δι­κα σε ποι­νή 10 ετών για εγκλη­μα­τι­κή οργά­νω­ση και συνέρ­γεια στη δολο­φο­νία του Παύ­λου Φύσσα.

Παράλ­λη­λα, το Πεντα­με­λές Εφε­τείο Ανα­στο­λών της Αθή­νας δεν έκα­νε δεκτά τα αιτή­μα­τα του πρώ­ην βου­λευ­τή Κ. Μπαρ­μπα­ρού­ση και του κατα­δι­κα­σθέ­ντος για τη δολο­φο­νία Φύσ­σα, Κορ­κο­βί­λη, οι οποί­οι θα παρα­μεί­νουν στη φυλα­κή. Η από­φα­ση ήταν ομό­φω­νη και υιο­θέ­τη­σε την εισαγ­γε­λι­κή εισή­γη­ση που προηγήθηκε.

Η αίτη­ση του Τσιόρ­βα, που εκτί­ει κάθειρ­ξη εννέα ετών, ανα­βλή­θη­κε για τον Ιανουά­ριο, λόγω κωλύ­μα­τος στο πρό­σω­πο του αιτούντος.

Πηγή: Εφη­με­ρί­δα των Συντακτών

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο