Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο βρυκόλακας των Καλαβρύτων κήρυξε ιερό πόλεμο για το Jesus Christ Superstar

Γρά­φει ο Ηρα­κλής Κακα­βά­νης //

Καθη­με­ρι­νές πλέ­ον οι κατά­ρες και οι ακα­το­νό­μα­στες βρι­σιές ενά­ντια στους συντε­λε­στές της παρά­στα­σης «Jesus Christ Superstar», αλλά και σε όσους θέλουν να παρα­κο­λου­θή­σουν το δημο­φι­λές μιού­ζι­καλ των Webber και Rice, έξω από το θέα­τρο Ακροπόλ.

Θερ­μο­κέ­φα­λοι έχουν επι­τε­θεί με μπο­γιές στην πρό­σο­ψη και στη μαρ­κί­ζα του θεά­τρου, σε αυτο­κί­νη­τα συντε­λε­στών της παρά­στα­σης, έχουν κάνει αναρ­τή­σεις που προ­τρέ­πουν σε κάψι­μο του θεά­τρου και μόλις χθες πέτα­ξαν και φυλ­λά­δια με προ­σβλη­τι­κό περιε­χό­με­νο στο σπί­τι της μητέ­ρας της Αντι­γό­νης Ψυχρά­μη που υπο­δύ­ε­ται τη Μαγδαληνή.

Είχε προη­γη­θεί ο Μητρο­πο­λί­της ο Μητρο­πο­λί­της Κυθή­ρων Σερα­φείμ, που έχει κατα­θέ­σει μήνυ­ση κατά των συντε­λε­στών της παρά­στα­σης και σήμε­ρα ακο­λού­θη­σε ο βρυ­κό­λα­κας των Καλα­βρύ­των Αμβρόσιος

Σε κρί­ση μανί­ας «αγιο­σύ­νης» ο βρυ­κό­λα­κας κήρυ­ξε «ιερό πόλε­μο» διό­τι — κατά τα λεγό­με­νά του — σε εκπο­μπή στην οποία φιλο­ξε­νή­θη­κε ο Μητρο­πο­λί­της Κυθή­ρων Σερα­φείμ, δεν του επέ­τρε­ψαν — όπως υπο­στη­ρί­ζει — να ολο­κλη­ρώ­σει τις σκέ­ψεις του για το μιού­ζι­καλ Jesus Christ Superstar.  Σε μακρο­σκε­λή του ανάρ­τη­ση κατα­λή­γει με την προ­τρο­πή προς τους πιστούς: “Χρι­στια­νοί μου, κλεί­στε την ΕΡΤ, είναι απαράδεκτη”.

Δε θα επι­κα­λε­στού­με τα περί ελευ­θε­ρί­ας της Τέχνης, ούτε θα σχο­λιά­σου­με τη μεσαιω­νι­κή αντί­λη­ψη της Εκκλη­σί­ας που ανα­δει­κνύ­ε­ται με ανη­συ­χη­τι­κή συχνό­τη­τα και γρα­φι­κό­τη­τα και τη ρητο­ρι­κή μισαλ­λο­δο­ξί­ας. Θα ανα­ρω­τη­θού­με απλά τι θεός είναι αυτός που χρειά­ζε­ται νομι­κή προ­στα­σία. Τι θεός είναι αυτός που έχει τέτοιους εκπρο­σώ­πους επί της Γης; Και ποιοι είναι αυτοί που συνα­θροί­ζο­νται αγε­λαία απέ­ξω από το θέα­τρο και δεν έχουν κανέ­να «Θεό».

_________________________________________________________________________________________________________

Ηρακλής Κακαβάνης —  Δημοσιογράφος — Συγγραφέας. Σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Από το 1991 έως το 2013 εργάστηκε στον Ριζοσπάστη. Από το 2013 αρθρογραφεί σε διαδικτυακά Μέσα. Από το 2010 συνεργάτης του περιοδικού «Θέματα Παιδείας».
Facebook
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο