Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο Γιώργος Νταλάρας τιμά τον Απόστολο Καλδάρα με συναυλία στο Ηρώδειο

Με μια μεγά­λη συναυ­λία στο Ηρώ­δειο, το Σάβ­βα­το 18 Ιού­νη, ο Γιώρ­γος Ντα­λά­ρας θα απο­τί­σει φόρο τιμής στον μεγά­λο λαϊ­κό συν­θέ­τη και δάσκα­λό του, Από­στο­λο Καλ­δά­ρα, δια­τρέ­χο­ντας το έργο του μέσα από τρα­γού­δια — σταθμούς.

Το μου­σι­κό αυτό αφιέ­ρω­μα πραγ­μα­το­ποιεί­ται στο πλαί­σιο των εκδη­λώ­σε­ων του Φεστι­βάλ Αθη­νών — Επι­δαύ­ρου, με αφορ­μή τη συμπλή­ρω­ση 100 χρό­νων από τη Μικρα­σια­τι­κή Κατα­στρο­φή και την επέ­τειο γέν­νη­σης του Από­στο­λου Καλδάρα.

Ο Από­στο­λος Καλ­δά­ρας, ένας μεγά­λος λαϊ­κός συν­θέ­της, με τερά­στιο έργο και απή­χη­ση σε όλο τον κόσμο, ήταν ένας άνθρω­πος γλυ­κός, γεν­ναιό­δω­ρος που στή­ρι­ξε με κάθε τρό­πο τους συνερ­γά­τες του στι­χουρ­γούς, από την Ευτυ­χία Παπα­γιαν­νο­πού­λου ως τον Πυθα­γό­ρα, αλλά και όλους τους μεγά­λους ερμη­νευ­τές που συνερ­γά­στη­καν μαζί του.

Ο Γιώρ­γος Ντα­λά­ρας, έφη­βος σχε­δόν, είχε την τύχη να ερμη­νεύ­σει τα μεγά­λα κλα­σι­κά λαϊ­κά τρα­γού­δια που του εμπι­στεύ­τη­κε στο ξεκί­νη­μα της καριέ­ρας του και βέβαια τα κορυ­φαία έργα «Μικρά Ασία» σε στί­χους Πυθα­γό­ρα και «Βυζα­ντι­νός Εσπε­ρι­νός» σε στί­χους Λευ­τέ­ρη Παπα­δό­που­λου, τα οποία θα ακου­στούν στο πρώ­το μέρος της συναυ­λί­ας, με τη συμ­με­το­χή της Εστου­δια­ντί­νας Νέας Ιωνί­ας Βόλου.

Στη συναυ­λία, ο Γιώρ­γος Ντα­λά­ρας θα συνα­ντή­σει για ακό­μα μια φορά την Ελέ­νη Τσα­λι­γο­πού­λου, από την οποία ανα­μέ­νε­ται σύντο­μα να κυκλο­φο­ρή­σει μια ολο­κλη­ρω­μέ­νη δισκο­γρα­φι­κή δου­λειά αφιε­ρω­μέ­νη στον Από­στο­λο Καλ­δά­ρα, καθώς και τους Ασπα­σία Στρα­τη­γού και Κώστα Τρια­ντα­φυλ­λί­δη που με την αγά­πη και το ταλέ­ντο τους θα ζωντα­νέ­ψουν τα μεγά­λα λαϊ­κά τρα­γού­δια του.

Χάραξε πορεία φωτεινή και ασυμβίβαστη

Τους συνο­δεύ­ουν επί σκη­νής οι σολί­στες της Εστου­δια­ντί­νας: Κώστας Γεδί­κης (μπου­ζού­κι), Κυριά­κος Γκου­βέ­ντας (βιο­λί), Απο­στό­λης Βαλα­ρού­τσος (κιθά­ρα), Κώστας Κων­στα­ντί­νου (κοντρα­μπά­σο), Βαγ­γέ­λης Καρί­πης (κρου­στά), Κώστας Μερε­τά­κης (κρου­στά), Ανδρέ­ας Κατσι­γιάν­νης (σαντού­ρι), Αρης Ζέρ­βας (τσέ­λο).

Μαζί τους οι: Γιώρ­γος Παπα­χρι­στού­δης (πιά­νο), Μάνος Γρυ­σμπο­λά­κης (ακορ­ντε­όν), Απο­στό­λης Βαγ­γε­λά­κης (πνευ­στά), Ηλί­ας Μαντι­κός (κανο­νά­κι), Γιώρ­γος Μάτσι­κας (μπου­ζού­κι).

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο