Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο δεκάλογος του γύφτου

🤓🧐 Ευκο­λά­κι…

«Εμείς, οι Ευρωπαίοι, γνωρίζουμε πολύ λίγα πράγματα για εσάς και αυτό που αντιπροσωπεύετε. Ήρθε η ώρα για σαφήνεια! Έχουμε συγκεντρώσει 10 βασικά αιτήματα για τον επόμενο πρόεδρο της Επιτροπής. Ρίξτε μια ματιά και ενημερώστε μας αν μπορούμε να υπολογίζουμε σε εσάς».

GUE NGL

Μ’ αυτόν τον τρό­πο, η Ευρω­ο­μά­δα της GUE, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ καυ­χιέ­ται πως είναι η μεγα­λύ­τε­ρη δύνα­μη, απευ­θύ­νε­ται στην υπο­ψή­φια για την προ­ε­δρία της Κομι­σιόν, Ούρ­σου­λα φον ντερ Λάιεν, κάνο­ντας πως δεν γνω­ρί­ζει τάχα το «ποιόν» της και ζητώ­ντας να μάθει τις θέσεις της (sic!!) σε συγκε­κρι­μέ­να ζητή­μα­τα, όπως η κλι­μα­τι­κή αλλα­γή, η εμπο­ρι­κή πολι­τι­κή της ΕΕ και άλλα.

Η GUE ξεχει­λί­ζει από υπο­κρι­σία, παρι­στά­νο­ντας την ανή­ξε­ρη για την υπο­ψη­φιό­τη­τα της σημε­ρι­νής υπουρ­γού Άμυ­νας της Γερ­μα­νί­ας, όταν ο Τσί­πρας συμ­φώ­νη­σε μαζί με τους άλλους ηγέ­τες της ΕΕ να την προ­τεί­νουν για την προ­ε­δρία της Κομι­σιόν, υιο­θε­τώ­ντας την πρό­τα­ση Γαλ­λί­ας και Γερ­μα­νί­ας. Χώρια που με τον δεκά­λο­γο που της απευ­θύ­νουν, το μόνο που κατα­φέρ­νουν είναι να την «ξεπλέ­νουν» στα μάτια των λαών, μαζί και την αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή της ΕΕ, αφού ανά­με­σα σε άλλα τη ρωτά­νε (και) ποια θα είναι η πολι­τι­κή της «για την υπε­ρά­σπι­ση της ειρή­νης»! «Ευκο­λά­κι» η ερώ­τη­ση για την Γερ­μα­νί­δα υπουρ­γό Αμυ­νας, από τους πιο φανα­τι­κούς υπέρ­μα­χους της συγκρό­τη­σης Ευρω­στρα­τού με στό­χο να απο­κτή­σει η ΕΕ σχε­τι­κή αυτο­νο­μία στην επέμ­βα­ση και ανά­πτυ­ξη στρα­τιω­τι­κών δυνά­με­ων για την προ­ά­σπι­ση των συμ­φε­ρό­ντων των μονο­πω­λί­ων της όπου Γης.

Η κατρα­κύ­λα δεν έχει πάτο… |> ανα­λυ­τι­κά εδώ

Όπως θα έλε­γε ο παλιός καλός Χάρ­ρυ Κλυνν “δοξά­στε τους”…

10demands

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο