Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο Δ. Κουτσούμπας παρέδωσε στον Άρειο Πάγο το Πόρισμα του ΚΚΕ στην Εξεταστική για τα Τέμπη

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, επι­κε­φα­λής αντι­προ­σω­πεί­ας του Κόμ­μα­τος, συνα­ντή­θη­κε το μεση­μέ­ρι της Παρα­σκευ­ής με την εισαγ­γε­λέα του Αρεί­ου Πάγου, Γεωρ­γία Αδει­λί­νη, προ­κει­μέ­νου να της παρα­δώ­σει το Πόρι­σμα της Κοι­νο­βου­λευ­τι­κής Ομά­δας του ΚΚΕ για τα Τέμπη, το οποίο κατέ­θε­σε σήμε­ρα το πρωί στην Εξε­τα­στι­κή Επι­τρο­πή της Βουλής.

Στην αντι­προ­σω­πεία του ΚΚΕ συμ­με­τεί­χαν ο Νίκος Καρα­θα­να­σό­που­λος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοι­νο­βου­λευ­τι­κός εκπρό­σω­πος που συμ­με­τέ­χει στην Εξε­τα­στι­κή Επι­τρο­πή για τα Τέμπη, η Μαρία Κομνη­νά­κα, βου­λευ­τής του ΚΚΕ, επί­σης μέλος της Εξε­τα­στι­κής Επι­τρο­πής για τα Τέμπη, η Μαρί­να Λαβρά­νου, υπεύ­θυ­νη του Τμή­μα­τος Δικαιο­σύ­νης και Λαϊ­κών Ελευ­θε­ριών της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Αντώ­νης Αντα­να­σιώ­της, μέλος του Τμή­μα­τος Δικαιο­σύ­νης και Λαϊ­κών Ελευ­θε­ριών της ΚΕ του ΚΚΕ, εκλεγ­μέ­νος στο ΔΣ του Δικη­γο­ρι­κού Συλ­λό­γου Αθήνας.

Ο Δημή­τρης Κου­τσού­μπας κατά την έξο­δο από την Εισαγ­γε­λία έκα­νε την ακό­λου­θη δήλωση:

«Μόλις κατα­θέ­σα­με στην κυρία εισαγ­γε­λέα του Αρεί­ου Πάγου το Πόρι­σμα του ΚΚΕ που προ­έ­κυ­ψε από την Εξε­τα­στι­κή Επι­τρο­πή και τις δια­δι­κα­σί­ες της στη Βου­λή των Ελλή­νων για την τρα­γω­δία των Τεμπών. Κι αυτό για­τί εκτός από την κατά­θε­ση που κάνα­με έτσι και αλλιώς στη Βου­λή σήμε­ρα το πρωί, θεω­ρού­με ότι υπάρ­χουν βάσι­μες ενδεί­ξεις ότι υπάρ­χουν και νέα στοι­χεία σε αυτό το πόρι­σμα κατα­γε­γραμ­μέ­να, τα οποία απο­δει­κνύ­ουν εκτός από πολι­τι­κές, ποι­νι­κές κυρί­ως ευθύ­νες υπουρ­γών της σημε­ρι­νής κυβέρ­νη­σης, προη­γού­με­νων κυβερ­νή­σε­ων, αλλά και άλλων προ­σώ­πων τα οποία πρέ­πει να διε­ρευ­νη­θούν. Κι αυτά τα στοι­χεία αφο­ρούν και το πώς φτά­σα­με στη μέρα της τρα­γω­δί­ας των Τεμπών, να γίνει αυτή η σύγκρου­ση των δύο τρέ­νων που στοί­χι­σε τη ζωή σε 57 αθώ­ες ψυχές, αλλά και η έκρη­ξη και η από­πει­ρα σε συνέ­χεια της συγκά­λυ­ψης. Όλα αυτά τα κατα­θέ­σα­με και περι­μέ­νου­με από εκεί και πέρα την εξέ­λι­ξη του ζητήματος».

 

Το “έπος” του Γου­έ­μπλεϊ, αφη­γεί­ται ο Αρι­στεί­δης Καμάρας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο