Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο ΕΜΑ συγκαλεί ομάδα ειδικών για το εμβόλιο της «AstraZeneca»

Παρά το μπα­ράζ καθη­συ­χα­στι­κών δηλώ­σε­ων των τελευ­ταί­ων ημε­ρών, ο Ευρω­παϊ­κός Οργα­νι­σμός Φαρ­μά­κων (EMA) ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα πως η Επι­τρο­πή Φαρ­μα­κο­ε­πα­γρύ­πνη­σης — Αξιο­λό­γη­σης Κιν­δύ­νου του Οργα­νι­σμού θα συγκα­λέ­σει μια σύσκε­ψη ειδι­κών στις 29 Μάρ­τη, προ­κει­μέ­νου να μελε­τή­σει περαι­τέ­ρω τα περι­στα­τι­κά δημιουρ­γί­ας θρόμ­βων, που έχουν ανα­φερ­θεί και συν­δέ­ο­νται με το εμβό­λιο κατά της Covid-19, της «AstraZeneca» και του Πανε­πι­στη­μί­ου της Οξφόρδης.

Ειδι­κοί, ιδί­ως στην αιμα­το­λο­γία, την καρ­διαγ­γεια­κή ιατρι­κή και τη νευ­ρο­λο­γία ανα­μέ­νε­ται να δια­τυ­πώ­σουν τις από­ψεις τους σχε­τι­κά με τους λόγους δημιουρ­γί­ας των θρόμ­βων, πώς ανα­πτύσ­σο­νται και άλλους πιθα­νούς κιν­δύ­νους, ανα­φέ­ρει ο Ευρω­παϊ­κός Οργα­νι­σμός Φαρμάκων.

Τόσο ο EMA όσο και ο Παγκό­σμιος Οργα­νι­σμός Υγεί­ας υπο­στή­ρι­ξαν την ασφά­λεια του εμβο­λί­ου την περα­σμέ­νη εβδομάδα.

Η Επι­τρο­πή Φαρ­μα­κο­ε­πα­γρύ­πνη­σης — Αξιο­λό­γη­σης Κιν­δύ­νου (PRAC), που εξε­τά­ζει την ασφά­λεια των ανθρώ­πι­νων φαρ­μά­κων, έχει ξεκι­νή­σει μια συνε­χό­με­νη, ταχεία έρευ­να για την αξιο­λό­γη­ση των θρόμ­βων. Μια επι­και­ρο­ποι­η­μέ­νη σύστα­ση από την PRAC ανα­μέ­νε­ται το διά­στη­μα μετα­ξύ 6ης και 9ης Απρίλη.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο