Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο εφιάλτης επέστρεψε: Οργή και αγανάκτηση για τις νέες πλημμύρες σε Βόλο και Εύβοια (ΦΩΤΟ)

Οργή και αγα­νά­κτη­ση επι­κρα­τεί για τις νέες πλημ­μύ­ρες μέσα σε λίγες μέρες στον Βόλο και στη Βόρεια Εύβοια που αφού κάη­κε ξανά τώρα πνί­γη­κε και πάλι στα νερά. Μαζί πνί­γη­καν και οι δικαιο­λο­γί­ες για «κλι­μα­τι­κή κρί­ση» και «ακραία και­ρι­κά φαι­νό­με­να» που αξιο­ποιούν σαν «σανί­δα σωτη­ρί­ας» κυβέρ­νη­ση, Περι­φέ­ρειες και δήμοι για να γλι­τώ­σουν από τις ευθύ­νες τους.

Επί­σης, ξαγρύ­πνη­σαν υπό τον φόβο νέων πλημ­μυ­ρών οι κάτοι­κοι σε Καρ­δί­τσα, Λάρι­σα, όπως επί­σης στη Φθιώτιδα.

Στη Μαγνησία

Εικό­νες μεγά­λης κατα­στρο­φής στον Βόλο που πνί­γη­κε ξανά. Άνθρω­ποι εγκλω­βί­στη­καν και κιν­δύ­νε­ψαν ζωές πάλι! Δεν υπάρ­χει ηλε­κτρι­κό ρεύ­μα στο 80% της πόλης. Ούτε νερό υπάρ­χει! Η κατά­στα­ση είναι και πάλι τρα­γι­κή. Μια λίμνη νερού και λάσπης έγι­νε ο Βόλος με πλημ­μυ­ρι­σμέ­να σπί­τια, κατα­στή­μα­τα και αυτοκίνητα.

Χθες ο Κραυ­σί­δω­νας «είχε σπά­σει», με απο­τέ­λε­σμα τερά­στιοι όγκοι νερού να διο­χε­τεύ­ο­νται μέσα στους δρό­μους της πόλης.

Μεγά­λα προ­βλή­μα­τα και στην Αγριά. Η βρο­χό­πτω­ση έχει κατα­στρέ­ψει τα πάντα. Τόνοι λάσπης έχουν σκε­πά­σει εκα­το­ντά­δες αυτο­κί­νη­τα. Προ­βλή­μα­τα και στις Aλυκές.

Συνε­χείς ήταν οι κλή­σεις στην Πυρο­σβε­στι­κή Υπη­ρε­σία για απε­γκλω­βι­σμούς ατό­μων σε διά­φο­ρα σημεία του Βόλου, ενώ περισ­σό­τε­ροι από 330 άνθρω­ποι οδη­γή­θη­καν σε ασφα­λή σημεία.

Στην Εύβοια

Τερά­στιες κατα­στρο­φές προ­κλή­θη­καν στη Βόρεια Εύβοια που έζη­σε ένα βρά­δυ εφιάλ­τη! Έκλει­σαν ξανά δρό­μοι, πλημ­μύ­ρι­σαν οικι­σμοί, μήνυ­μα του 112.

Σοβα­ρά είναι τα προ­βλή­μα­τα στον κεντρι­κό οδι­κό άξο­να από τη Νότια προς τη Βόρεια Εύβοια λόγω κατο­λί­σθη­σης στην περιο­χή Δερ­βέ­νι. Έκλει­σε πάλι ο δρό­μος Προ­κό­πι — Μαντούδι.

Εξαι­ρε­τι­κά δύσκο­λη είναι η κατά­στα­ση σε Μαντού­δι, Λίμνη, Αγία Άννα, Ασμή­νι, Πευ­κί, Αρτε­μί­σιο και Γούβες.

Πολ­λές περιο­χές παρα­μέ­νουν χωρίς ρεύ­μα από τις πρώ­τες πρω­ι­νές ώρες, καθώς δέντρα ξερι­ζώ­θη­καν και έπε­σαν πάνω σε καλώ­δια της ΔΕΗ. Πολ­λά χωριά είναι και χωρίς νερό.

Κλει­στά θα παρα­μεί­νουν σήμε­ρα Πέμ­πτη όλα τα σχο­λεία του Δήμου Μαντου­δί­ου — Λίμνης — Αγί­ας Άννας στην Εύβοια.

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο