Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο Ζελένσκι «καρφώνει» Μητσοτάκη για μυστικές συμφωνίες με το Κίεβο

Την ακό­μα βαθύ­τε­ρη εμπλο­κή της χώρας στην ιμπε­ρια­λι­στι­κή σύγκρου­ση στην Ουκρα­νία προ­ω­θεί η ελλη­νι­κή κυβέρ­νη­ση, η οποία φαί­νε­ται πως μεθο­δεύ­ει ακό­μη και την υπο­γρα­φή μιας «συμ­φω­νί­ας ασφά­λειας» με το Κίεβο.

Αυτό προ­κύ­πτει από τη σημε­ρι­νή συζή­τη­ση του Έλλη­να πρω­θυ­πουρ­γού, Κ. Μητσο­τά­κη με τον Ουκρα­νό πρό­ε­δρο Βολο­ντι­μίρ Ζελέν­σκι και τα όσα απο­κα­λυ­πτι­κά ακολούθησαν.

Συγκε­κρι­μέ­να, σε ανάρ­τη­σή του στην πλατ­φόρ­μα Χ, ο Κ. Μητσο­τά­κης ανέ­φε­ρε πως μίλη­σε με τον Ζελέν­σκι ενό­ψει της συνό­δου κορυ­φής που ξεκί­νη­σε σήμε­ρα και σημεί­ω­σε ότι «Η Ελλά­δα θα συνε­χί­σει να στη­ρί­ζει την Ουκρα­νία» και πως «η επί­σκε­ψή μου στην Οδησ­σό μού επι­σή­μα­νε ακό­μη περισ­σό­τε­ρο την επεί­γου­σα ανά­γκη να αυξή­σου­με τη βοή­θειά μας».

Ακό­μη απο­κα­λυ­πτι­κό­τε­ρος ωστό­σο, σχε­τι­κά με τα όσα πραγ­μα­τι­κά απο­φα­σί­στη­καν στην περι­βό­η­τη συνά­ντη­ση της Οδησ­σού, ήταν ο Ουκρα­νός πρό­ε­δρος ο οποί­ος έκα­νε λόγο για «συμ­φω­νί­ες που επι­τεύ­χθη­καν» κατά την πρό­σφα­τη επί­σκε­ψη Μητσο­τά­κη και προ­ε­τοι­μα­σί­ες την υπο­γρα­φή «διμε­ρούς συμ­φω­νί­ας ασφαλείας»!

Ο Ζελέν­σκι ανέ­φε­ρε συγκεκριμένα:

«Μίλη­σα με τον Έλλη­να πρω­θυ­πουρ­γό @Kmitsotakis σχε­τι­κά με την εφαρ­μο­γή των συμ­φω­νιών μας που επι­τεύ­χθη­καν κατά την πρό­σφα­τη επί­σκε­ψή του στην Ουκρα­νία, καθώς και τη συνε­χι­ζό­με­νη αμυ­ντι­κή μας συνερ­γα­σία, ιδιαί­τε­ρα όσον αφο­ρά την ενί­σχυ­ση της αερά­μυ­νας μας. Στις 6 Μαρ­τί­ου στην Οδησ­σό, ο Πρω­θυ­πουρ­γός Μητσο­τά­κης μπό­ρε­σε να δει από πρώ­το χέρι τη σημα­σία της αξιό­πι­στης προ­στα­σί­ας του ουρα­νού μας. Επι­πλέ­ον, τον ενη­μέ­ρω­σα για το ρωσι­κό χτύ­πη­μα στο Κίε­βο σήμε­ρα το πρωί. Συμ­φω­νή­σα­με επί­σης να επι­τα­χύ­νου­με τις εργα­σί­ες για μια διμε­ρή συμ­φω­νία ασφά­λειας που βασί­ζε­ται στη Δήλω­ση του Βίλ­νιους της G7».

Επιβεβαιώνει… διαψεύδοντας το Μαξίμου

Μετά από το «κάρ­φω­μα» του Ζελέν­σκι, η κυβέρ­νη­ση επι­χει­ρεί να δια­σκε­δά­σει τις εντυ­πώ­σεις, με «πηγές» του Μεγά­ρου Μαξί­μου να υπο­στη­ρί­ζουν ότι «δεν υπάρ­χει καμία συμ­φω­νία με την Ουκρα­νία για την απο­στο­λή αμυ­ντι­κού εξο­πλι­σμού», χωρίς όμως να δια­ψεύ­δουν ότι υπο­γρά­φη­καν συμφωνίες,

Οι ίδιες πηγές ισχυ­ρί­ζο­νται ότι «η συμ­φω­νία, για την οποία μιλά ο Ουκρα­νός πρό­ε­δρος στην ανάρ­τη­σή του, είναι η στρα­τη­γι­κή συμ­φω­νία που καλού­νται να συνο­μο­λο­γή­σουν όλα τα κρά­τη μέλη της ΕΕ για την έντα­ξη της Ουκρα­νί­ας» η οποία όπως ανέ­φε­ραν «δεν είναι καν έτοιμη».

Πηγή: 902.gr

Ο δαί­μων του τυπο­γρα­φεί­ου, του Ηρα­κλή Κακαβάνη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο