Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο καιρός μέχρι την Πρωτοχρονιά

Επι­δεί­νω­ση του και­ρού προ­βλέ­πε­ται σύμ­φω­να με την Εθνι­κή Μετε­ω­ρο­λο­γι­κή Υπη­ρε­σία (ΕΜΥ) τις επό­με­νες ημέ­ρες με σημα­ντι­κή πτώ­ση της θερ­μο­κρα­σί­ας και θυελ­λώ­δεις βόρειους ανέ­μους την Κυρια­κή και τη Δευ­τέ­ρα, 29 και 30 Δεκέμ­βρη. Την Τρί­τη, παρα­μο­νή Πρω­το­χρο­νιάς, ανα­μέ­νε­ται βαθ­μιαία βελ­τί­ω­ση του και­ρού από τα βόρεια, ενώ η θερ­μο­κρα­σία θα σημειώ­σει μικρή άνοδο.

Αύριο Πέμ­πτη 26 Δεκέμ­βρη ανα­μέ­νο­νται λίγες νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες κυρί­ως στα ανα­το­λι­κά, όπου θα σημειω­θούν τοπι­κές βρο­χές, ασθε­νείς χιο­νο­πτώ­σεις στα ορει­νά και κυρί­ως στα θαλάσ­σια — παρα­θα­λάσ­σια μεμο­νω­μέ­νες καται­γί­δες. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν βόρειοι βορειο­δυ­τι­κοί 4 με 6 και τοπι­κά στα πελά­γη 7 μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία θα σημειώ­σει μικρή πτώ­ση κυρί­ως ως προς τις ελά­χι­στες τιμές και τις πρω­ι­νές και βρα­δι­νές ώρες θα σημειω­θεί κατά τόπους παγε­τός στα βόρεια ηπειρωτικά.

Την Παρα­σκευή 27 Δεκέμ­βρη, στην ανα­το­λι­κή και βαθ­μιαία τη νότια χώρα προ­βλέ­πο­νται νεφώ­σεις με τοπι­κές βρο­χές και στα­δια­κά από το μεση­μέ­ρι στα θαλάσ­σια-παρα­θα­λάσ­σια σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες. Ανα­μέ­νο­νται παρο­δι­κές χιο­νο­πτώ­σεις στα ορει­νά και από το βρά­δυ σε ημιο­ρει­νές περιο­χές της βόρειας χώρας. Στις υπό­λοι­πες, λίγες νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες με πιθα­νό­τη­τα ασθε­νών τοπι­κών βρο­χών και πρό­σκαι­ρων χιο­νο­πτώ­σε­ων στα ορει­νά. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από βόρειες διευ­θύν­σεις 4 με 6 και στα νοτιο­α­να­το­λι­κά έως 7 μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία θα σημειώ­σει βαθ­μιαία πτώ­ση από τα βόρεια.

Το Σαβ­βα­το­κύ­ρια­κο, σύμ­φω­να με την ΕΜΥ, ανα­μέ­νο­νται στην ανα­το­λι­κή και νότια χώρα νεφώ­σεις με βρο­χές ή χιο­νό­νε­ρο και στα θαλάσ­σια και παρα­θα­λάσ­σια τμή­μα­τα, κυρί­ως στα νότια σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες οι οποί­ες κατά τη διάρ­κεια της Κυρια­κής πιθα­νώς θα είναι τοπι­κά ισχυ­ρές. Χιό­νια θα πέσουν στα ορει­νά — ημιο­ρει­νά καθώς και σε περιο­χές της Κεντρι­κής και της Βόρειας Ελλά­δας με χαμη­λό­τε­ρο υψό­με­τρο. Στη δυτι­κή χώρα ανα­μέ­νο­νται λίγες νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξημένες.

Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από βόρειες διευ­θύν­σεις 5 με 7 με βαθ­μιαία ενί­σχυ­ση από το βρά­δυ του Σαβ­βά­του, οπό­τε κατά τη διάρ­κεια της Κυρια­κής θα φτά­σουν τα 6 με 8 και στα πελά­γη έως 9 μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία σε σημα­ντι­κή πτώ­ση κυρί­ως στα ανα­το­λι­κά. Παγε­τός θα σημειω­θεί κατά τόπους στα βόρεια ηπει­ρω­τι­κά τις πρω­ι­νές ώρες και βρα­δι­νές ώρες.

Τη Δευ­τέ­ρα, 30 Δεκέμ­βρη ανα­μέ­νο­νται στην ανα­το­λι­κή χώρα νεφώ­σεις με τοπι­κές βρο­χές ή χιο­νό­νε­ρο και στα νότια μεμο­νω­μέ­νες καται­γί­δες. Χιό­νια θα πέσουν στα ορει­νά — ημιο­ρει­νά ηπει­ρω­τι­κά αλλά και στα ορει­νά της Κρή­της καθώς και σε περιο­χές της Κεντρι­κής και Βόρειας Ελλά­δας με χαμη­λό­τε­ρο υψό­με­τρο. Στα­δια­κή βελ­τί­ω­ση του και­ρού ανα­μέ­νε­ται από το βρά­δυ της Δευ­τέ­ρας και από τα βόρεια. Στις υπό­λοι­πες περιο­χές θα υπάρ­χουν λίγες νεφώ­σεις πρό­σκαι­ρα στα νότια αυξημένες.

Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από βόρειες διευ­θύν­σεις 6 με 8 και στο Αιγαίο 9 μπο­φόρ με βαθ­μιαία εξα­σθέ­νη­ση το βρά­δυ και από τα βόρεια. Η θερ­μο­κρα­σία θα δια­τη­ρη­θεί σε χαμη­λά επί­πε­δα. Παγε­τός θα σημειω­θεί κατά τόπους στα κεντρι­κά και βόρεια ηπει­ρω­τι­κά τις πρω­ι­νές και βρα­δι­νές ώρες.

Την Τρί­τη, παρα­μο­νή Πρω­το­χρο­νιάς, ανα­μέ­νο­νται στα ανα­το­λι­κά ηπει­ρω­τι­κά, στο Αιγαίο και την Κρή­τη νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες με τοπι­κές βρο­χές ή χιο­νό­νε­ρο και παρο­δι­κές χιο­νο­πτώ­σεις στα ορει­νά, ενώ στα νότια θα εκδη­λω­θούν μεμο­νω­μέ­νες καταιγίδες.

Βαθ­μιαία βελ­τί­ω­ση ανα­μέ­νε­ται από τα βόρεια. Στις υπό­λοι­πες περιο­χές ο και­ρός θα είναι γενι­κά αίθριος με λίγες πρό­σκαι­ρες νεφώ­σεις. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από βόρειες διευ­θύν­σεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπι­κά 7 μπο­φόρ με βαθ­μιαία εξα­σθέ­νη­ση. Η θερ­μο­κρα­σία θα σημειώ­σει μικρή άνο­δο. Παγε­τός θα σημειω­θεί κατά τόπους στα ηπει­ρω­τι­κά τις πρω­ι­νές και βρα­δι­νές ώρες.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο