Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο καιρός σήμερα: Νεφώσεις με βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

Σπο­ρα­δι­κοί όμβροι ή καται­γί­δες αρχι­κά στα θαλάσ­σια-παρα­θα­λάσ­σια της κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας, την ανα­το­λι­κή Θεσ­σα­λία και τις Σπο­ρά­δες και τις μεσημ­βρι­νές — απο­γευ­μα­τι­νές ώρες και στα υπό­λοι­πα ηπει­ρω­τι­κά και την Κρή­τη. Στην υπό­λοι­πη χώρα αρχι­κά αίθριος και­ρός με πρό­σκαι­ρους όμβρους το μεσημέρι-απόγευμα.

Η ορα­τό­τη­τα τις πρω­ι­νές και βρα­δι­νές ώρες θα είναι τοπι­κά περιο­ρι­σμέ­νη και στα βορειο­δυ­τι­κά ηπει­ρω­τι­κά ενδέ­χε­ται να σχη­μα­τι­στούν ομίχλες.

Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν ανα­το­λι­κοί βορειο­α­να­το­λι­κοί 3 με 4 στα νότια τοπι­κά 5 με 6 μποφόρ.

Η θερ­μο­κρα­σία δεν θα σημειώ­σει αξιό­λο­γη μετα­βο­λή και θα φτά­σει στο Ιόνιο και τα ηπει­ρω­τι­κά τους 26 με 27 και στο Αιγαίο τους 23 με 25 βαθ­μούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Και­ρός: Αρχι­κά στην κεντρι­κή Μακε­δο­νία κυρί­ως στα θαλάσ­σια-παρα­θα­λάσ­σια τμή­μα­τα και τις μεσημ­βρι­νές και απο­γευ­μα­τι­νές ώρες και στις υπό­λοι­πες περιο­χές νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες, με τοπι­κούς όμβρους και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες. Στα­δια­κή εξα­σθέ­νη­ση από το βράδυ.

Άνε­μοι: Μετα­βλη­τοί 2 με 3 και πρό­σκαι­ρα στα ανα­το­λι­κά ανα­το­λι­κοί έως 4 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 16 έως 26 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στη δυτι­κή Μακε­δο­νία 2 με 3 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Και­ρός: Αρχι­κά σχε­δόν αίθριος και­ρός, τις μεσημ­βρι­νές και απο­γευ­μα­τι­νές ώρες θα ανα­πτυ­χθούν νεφώ­σεις και θα σημειω­θούν τοπι­κοί όμβροι και κυρί­ως στα ηπει­ρω­τι­κά σπο­ρα­δι­κές καταιγίδες.

Άνε­μοι: Ανα­το­λι­κοί νοτιο­α­να­το­λι­κοί 2 με 4 στα νότια έως 5 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 15 έως 26 βαθ­μούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Και­ρός: Στην ανα­το­λι­κή Θεσ­σα­λία, τις Σπο­ρά­δες και την ανα­το­λι­κή Στε­ρεά νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες με τοπι­κές βρο­χές και κυρί­ως τις μεσημ­βρι­νές και απο­γευ­μα­τι­νές ώρες σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες με εξα­σθέ­νη­ση το βρά­δυ. Στις υπό­λοι­πες περιο­χές, λίγες νεφώ­σεις πρό­σκαι­ρα αυξη­μέ­νες τις μεσημ­βρι­νές και απο­γευ­μα­τι­νές ώρες στα ηπει­ρω­τι­κά όπου θα εκδη­λω­θούν τοπι­κοί όμβροι και μεμο­νω­μέ­νες καταιγίδες.

Άνε­μοι: Ανα­το­λι­κοί βορειο­α­να­το­λι­κοί 3 με 4 μπο­φόρ, στα νότια 4 με 5 και βαθ­μιαία έως 6 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 15 έως 27 βαθ­μούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Και­ρός: Λίγες νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες, με τοπι­κές βρο­χές κυρί­ως στην Κρή­τη όπου θα εκδη­λω­θούν και μεμο­νω­μέ­νες καταιγίδες.

Άνε­μοι: Από ανα­το­λι­κές διευ­θύν­σεις 3 με 4 μπο­φόρ, στην Κρή­τη 4 με 6 μποφόρ .

Θερ­μο­κρα­σία: Από 16 έως 23 και στην νότια Κρή­τη έως 25 βαθ­μούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ — ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Και­ρός: Λίγες νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες, με τοπι­κούς όμβρους ή μεμο­νω­μέ­νες καται­γί­δες τις μεσημ­βρι­νές και απο­γευ­μα­τι­νές ώρες. Βελ­τί­ω­ση το βράδυ.

Άνε­μοι: Στα βόρεια από ανα­το­λι­κές διευ­θύν­σεις από ανα­το­λι­κές διευ­θύν­σεις 3 με 4, στα νότια μετα­βλη­τοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 17 έως 25 βαθ­μούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ

Και­ρός: Λίγες νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες, με τοπι­κές βρο­χές και κυρί­ως το μεση­μέ­ρι-από­γευ­μα σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες με εξα­σθέ­νη­ση το βράδυ.

Άνε­μοι: Βόρειοι βορειο­α­να­το­λι­κοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 14 έως 25 βαθ­μούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Και­ρός: Λίγες νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες τις μεσημ­βρι­νές και απο­γευ­μα­τι­νές ώρες οπό­τε και θα εκδη­λω­θούν τοπι­κοί όμβροι και μεμο­νω­μέ­νες καται­γί­δες. Εξα­σθέ­νη­ση από το βράδυ.

Άνε­μοι: Βόρειοι βορειο­α­να­το­λι­κοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 17 έως 26 βαθ­μούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Και­ρός: Νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες, με τοπι­κούς όμβρους και μεμο­νω­μέ­νες καται­γί­δες κυρί­ως το μεση­μέ­ρι — απόγευμα.

Άνε­μοι: Μετα­βλη­τοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 15 έως 25 βαθ­μούς Κελσίου.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο