Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο Κιμ διέταξε τις ένοπλες δυνάμεις να επιταχύνουν τις πολεμικές προετοιμασίες

Ο ηγέ­της της Βόρειας Κορέ­ας Κιμ Γιονγκ Ουν διέ­τα­ξε τις ένο­πλες δυνά­μεις της χώρας, τη βιο­μη­χα­νία πυρο­μα­χι­κών και τον τομέα των πυρη­νι­κών όπλων να επι­τα­χύ­νουν τις πολε­μι­κές προ­ε­τοι­μα­σί­ες για να αντι­με­τω­πί­σουν αυτό που απο­κά­λε­σε άνευ προη­γου­μέ­νου συγκρου­σια­κές κινή­σεις από τις Ηνω­μέ­νες Πολι­τεί­ες, μετέ­δω­σαν σήμε­ρα κρα­τι­κά μέσα ενημέρωσης.

Ανα­φε­ρό­με­νος στις πολι­τι­κές κατευ­θύν­σεις για τη νέα χρο­νιά σε σημα­ντι­κή συνε­δρί­α­ση του κυβερ­νώ­ντος κόμ­μα­τος χθες, Τετάρ­τη, ο Κιμ δήλω­σε επί­σης πως η Πιον­γκ­γιάνγκ θα επε­κτεί­νει τη στρα­τη­γι­κή συνερ­γα­σία με «αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κές ανε­ξάρ­τη­τες» χώρες, μετέ­δω­σε το πρα­κτο­ρείο ειδή­σε­ων KCNA.

Η Βόρεια Κορέα επε­κτεί­νει τις σχέ­σεις με τη Ρωσία, μετα­ξύ άλλων, καθώς η Ουά­σινγ­κτον κατη­γο­ρεί την Πιον­γκ­γιάνγκ ότι προ­μη­θεύ­ει στρα­τιω­τι­κό εξο­πλι­σμό στη Μόσχα για να τον χρη­σι­μο­ποι­ή­σει στον πόλε­μό της με την Ουκρα­νία, ενώ η Ρωσία παρέ­χει τεχνι­κή υπο­στή­ρι­ξη για να βοη­θή­σει τη Βόρεια Κορέα να επε­κτεί­νει τις στρα­τιω­τι­κές δυνα­τό­τη­τές της.

«(Ο Κιμ) έθε­σε τους μαχη­τι­κούς στό­χους για τον Λαϊ­κό Στρα­τό και τη βιο­μη­χα­νία πυρο­μα­χι­κών, τους τομείς των πυρη­νι­κών όπλων και της πολι­τι­κής άμυ­νας, να επι­τα­χύ­ουν περαι­τέ­ρω τις πολε­μι­κές προ­ε­τοι­μα­σί­ες», μετέ­δω­σε το KCNA.

Σήμε­ρα ο νοτιο­κο­ρε­ά­της πρό­ε­δρος Γιουν Σουκ Γεολ επι­σκέ­φθη­κε μια στρα­τιω­τι­κή μονά­δα στην πρώ­τη γραμ­μή στην ανα­το­λι­κή κομη­τεία Γεον­τσε­όν για να επι­θε­ω­ρή­σει τις αμυ­ντι­κές θέσεις της και ζήτη­σε να υπάρ­ξουν άμε­σα αντί­ποι­να σε περί­πτω­ση πρό­κλη­σης από τη Βόρεια Κορέα.

«Σας καλώ να συντρί­ψε­τε αμέ­σως και απο­φα­σι­στι­κά επι­τό­που τη θέλη­ση του εχθρού για προ­βο­κά­τσια», δήλω­σε ο Γιουν απευ­θυ­νό­με­νος στα στρατεύματα.

Στη διάρ­κεια της ολο­μέ­λειας του κόμ­μα­τος, ο βορειο­κο­ρε­ά­της ηγέ­της Κιμ έθε­σε επί­σης τους οικο­νο­μι­κούς στό­χους για τη νέα χρο­νιά, απο­κα­λώ­ντας την «απο­φα­σι­στι­κής σημα­σί­ας έτος» για την ολο­κλή­ρω­ση του πεντα­ε­τούς ανα­πτυ­ξια­κού σχε­δί­ου της χώρας, μετέ­δω­σε το KCNA.

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο