Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο Μιλέι θέλει να αγοράσει την Μπόκα Τζούνιορς η Τσέλσι

Ο νέος πρό­ε­δρος της Αργε­ντι­νής, Χαβιέ Μιλέι, ο οποί­ος κέρ­δι­σε τις εκλο­γές στη χώρα πριν από ένα μήνα, θέλει να επι­βά­λει τον υπερ­φι­λε­λευ­θε­ρι­σμό και να δει ξένους ιδιώ­τες επεν­δυ­τές να φτά­νουν στη χώρα του.

Το καπι­τα­λι­στι­κό ποδό­σφαι­ρο ακό­μα δεν έχει φτά­σει στη χώρα του ταν­γκό, όπου οι ομά­δες διοι­κού­νται εδώ και δεκα­ε­τί­ες από την αρχή των μη κερ­δο­σκο­πι­κών ενώ­σε­ων με επι­κε­φα­λής τα μέλη των συλ­λό­γων, αλλά αυτό θα μπο­ρού­σε να αλλάξει.

Σύμ­φω­να με τον Μιλέι, οι λεω­φό­ροι έχουν ήδη διε­ρευ­νη­θεί. Μία από αυτές τις οδούς αφο­ρά την Τσέλ­σι, η οποία θα ήθε­λε να αγο­ρά­σει έναν ιστο­ρι­κό σύλ­λο­γο της Πρι­μέ­ρα Ντιβιζιόν.

«Η Τσέλ­σι εξέ­φρα­σε την επι­θυ­μία να αγο­ρά­σει μία από τις Μπό­κα Τζού­νιορς, Ράσινγκ, Εστου­διά­ντες, Νιού­ελς ή Λανούς», εξή­γη­σε ο Αργε­ντι­νός Πρό­ε­δρος στο Radio Mitre.

«Είναι γρή­γο­ρα χρή­μα­τα. Αν τα μέλη αυτών των συλ­λό­γων δεν το θέλουν, τότε θα συνε­χί­σουν με το ισχύ­ον πλά­νο. Αλλά είμαι μέλος και υπο­στη­ρι­κτής της Μπό­κα και αν έρθουν επεν­δυ­τές και βάλουν μια περιου­σία για να κερ­δί­σου­με τα πάντα… Πού να υπογράψω;».

Κατά τη διάρ­κεια της προ­ε­δρι­κής εκστρα­τεί­ας του ο Αργε­ντι­νός πολι­τι­κός είχε ανα­φέ­ρει αυτή την ιδέα, χωρίς ωστό­σο να ανα­φέ­ρει τότε το ενδια­φέ­ρον συγκε­κρι­μέ­νων συλλόγων.

Ωστό­σο, οι ομά­δες της χώρας είχαν δεί­ξει από τότε τη δυσα­ρέ­σκειά τους προ­τού επα­να­βε­βαιώ­σουν τις ιστο­ρι­κές αξί­ες τους και μαζί την επι­θυ­μία τους να παρα­μεί­νουν μη κερ­δο­σκο­πι­κοί σύλλογοι.

Ο Νέστορ Γκρι­ντέ­τι, πρό­ε­δρος της Ιντε­πε­ντιέ­ντε, δήλω­σε: «Αν ένας σύλ­λο­γος θέλει να είναι εται­ρεία περιο­ρι­σμέ­νης ευθύ­νης, ας είναι. Στην Ιντε­πε­ντιέ­ντε απα­γο­ρεύ­ε­ται από το κατα­στα­τι­κό μας. Προ­σω­πι­κά, θέλω να είναι η Ιντε­πε­ντιέ­ντε που θα αγο­ρά­σει την Τσέλσι».

Πηγή: ΑΠΕ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο