Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο Μπαλάσκας «καρφώνει» Χρυσοχοϊδη-ΕΛΑΣ: «Υπήρχαν επιφορτισμένοι αστυνομικοί με διαταγές σαφέστατες» για την σύλληψη Παππά

Σε μια πολύ ενδια­φέ­ρου­σα δήλω­ση προ­χώ­ρη­σε σήμε­ρα ο συν­δι­κα­λι­στής της ΕΛ.ΑΣ. Σταύ­ρος Μπα­λά­σκας η οποία ουσια­στι­κά εκθέ­τει ανε­πα­νόρ­θω­τα την ηγε­σία της Αστυ­νο­μί­ας και το Υπουρ­γείο Προ­στα­σί­ας του Πολί­τη για την απο­τυ­χία σύλ­λη­ψης του κατα­δι­κα­σμέ­νου ναζί Χρή­στου Παππά.

«Η επι­χεί­ρη­ση ενδε­χο­μέ­νως να είχε κάποιο μικρό κενό. Προ­σω­πι­κά εκπρο­σω­πώ τους αστυ­νο­μι­κούς και δεν καλύ­πτω τίπο­τα και κανέ­ναν, όταν κάνει κάποιος λάθος πρέ­πει να το πλη­ρώ­σει. Υπήρ­χαν επι­φορ­τι­σμέ­νοι αστυ­νο­μι­κοί με δια­τα­γές σαφέ­στα­τες», σημεί­ω­σε μετα­ξύ άλλων μιλώ­ντας σήμε­ρα στο κανά­λι OPEN.

Πέραν του ότι αφή­νει έμμε­σες — πλην όμως σαφέ­στα­τες — αιχ­μές ότι η επι­χεί­ρη­ση της αστυ­νο­μί­ας μπο­ρεί να είχε «κάποιο μικρό κενό» (άρα­γε, τι είδους κενό να είχε;), ο Μπα­λά­σκας υπο­γραμ­μί­ζει πως για την σύλ­λη­ψη του χρυ­σαυ­γί­τη Παπ­πά «υπήρ­χαν επι­φορ­τι­σμέ­νοι αστυ­νο­μι­κοί με δια­τα­γές σαφέστατες».

Η τελευ­ταία αυτή δήλω­ση του Στ. Μπα­λά­σκα εκθέ­τει το υπουρ­γείο και προ­σω­πι­κά τον ίδιο τον υπουρ­γό Μιχ. Χρυ­σο­χοϊ­δη. Η αντί­φα­ση είναι προ­φα­νής: Στην ανα­κοί­νω­ση του υπουρ­γεί­ου ανα­φέ­ρε­ται ότι η αστυ­νο­μία δεν παρα­κο­λου­θού­σε τον φυγό­δι­κο Παπ­πά (καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν παρά­νο­μο, όπως ισχυ­ρί­ζο­νται), ενώ ο Μπα­λά­σκας απο­κα­λύ­πτει ότι υπήρ­χαν επι­φορ­τι­σμέ­νοι αστυ­νο­μι­κοί με σαφέ­στα­τες δια­τα­γές! Κάποιος, λοι­πόν, εκ των δύο ψεύ­δε­ται δημόσια.

Οι γελοιό­τη­τες περί «στα­λι­νι­σμού» και «ολο­κλη­ρω­τι­σμού» του ανα­φέ­ρει στην ανα­κοί­νω­ση του — τάχα ως απά­ντη­ση στον ΣΥΡΙΖΑ — το Υπουρ­γείο Προ­στα­σί­ας του Πολί­τη είναι «άλλα λόγια ν’ αγα­πιό­μα­στε», την στιγ­μή που ο κατα­δι­κα­σμέ­νος από τη δικαιο­σύ­νη Ναζί Χρ. Παπ­πάς δια­φεύ­γει της σύλληψης.

Αν, βέβαια, επρό­κει­το για κανέ­ναν 15χρονο μαθη­τή ή κανέ­ναν εργά­τη, η αστυ­νο­μία θα είχε φρο­ντί­σει για την σύλ­λη­ψη του μέσα σε δευ­τε­ρό­λε­πτα. Αυτό ήταν και είναι το αστι­κό τους κράτος.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο