Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο Ν. Σοφιανός για τη μετονομασία της οδού Γλάδστωνος σε οδό Ζακ Κωστόπουλου/ Zackie Oh!

Σχε­τι­κά με πρό­τα­ση μετο­νο­μα­σί­ας της οδού Γλάδ­στω­νος σε οδό Ζακ Κωστόπουλου/ Zackie Oh! που συζη­τή­θη­κε στη συνε­δρί­α­ση του Δημο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου της 14ης Οκτώ­βρη, στην τοπο­θέ­τη­ση του ο Νίκος Σοφια­νός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημο­τι­κός σύμ­βου­λος, έκα­νε τη εξής δήλωση:

«Είμα­στε αρκε­τά προ­βλη­μα­τι­σμέ­νοι σε όλα τα θέμα­τα μετο­νο­μα­σιών, θεω­ρού­με όμως ότι θα πρέ­πει να εκφρα­στεί και η κατα­δί­κη στην δολο­φο­νία και η αλλη­λεγ­γύη στα θύμα­τα βίας.

Η αστυ­νο­μία δεν παρεμ­βαί­νει στο γεγο­νός για να κάνει αυτό που πρέ­πει, δηλα­δή να προ­στα­τέ­ψει έναν άνθρω­πο ο οποί­ος κεί­τε­ται και λιν­τσά­ρε­ται. Υπάρ­χουν και κυβερ­νη­τι­κές ευθύ­νες σχε­τι­κά με την κατεύ­θυν­ση της ανά­κρι­σης και την καθυ­στέ­ρη­ση που υπάρ­χει. Αυτό ισχύ­ει και για την προη­γού­με­νη κυβέρ­νη­ση και για τη σημε­ρι­νή, στο βαθ­μό που δεν οδη­γη­θεί σε δια­λεύ­καν­ση της υπό­θε­σης και σε ποι­νές. Για­τί όταν μιλά­με για δολο­φο­νία πρέ­πει να μιλή­σου­με και για τους δολοφόνους.

Συμ­φω­νού­με ότι θα πρέ­πει να γίνει μια κίνη­ση με τη μορ­φή μνη­μεί­ου ή επι­τύμ­βιας στή­λης που να ανα­δει­κνύ­ει την αντί­θε­ση στη δολο­φο­νία, να παρα­δειγ­μα­τί­ζει και να καλ­λιερ­γεί συνο­λι­κό­τε­ρες στά­σεις και συμπε­ρι­φο­ρές απέ­να­ντι στους συναν­θρώ­πους μας».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο