Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Ο Παγκόσμιος Μίκης Θεοδωράκης στο κατώφλι των καιρών» — International Live Streaming Concert — Σάββατο 13 Φεβρουαρίου

Ο Νίκος Θεο­δω­ρά­κης εμφα­νί­ζε­ται για πρώ­τη φορά σε μια πολύ ιδιαί­τε­ρη δια­δι­κτυα­κή συναυ­λία αφιέ­ρω­μα στον Μίκη Θεο­δω­ρά­κη σε παγκό­σμια live streaming μετά­δο­ση το Σάβ­βα­το 13 Φεβρουα­ρί­ου (η συναυ­λία θα είναι δια­θέ­σι­μη για 48 ώρες). Ο Νίκος Θεο­δω­ρά­κης πριν 2 χρό­νια ίδρυ­σε το Mikis Radio, ένα ραδιό­φω­νο που εκπέ­μπει σε όλο τον κόσμο παί­ζο­ντας απο­κλει­στι­κά τα έργα του Μίκη Θεοδωράκη.

poster mikisΣε αυτή τη συναυ­λία συμ­με­τέ­χει ορχή­στρα που απο­τε­λεί­ται από 9 εξαι­ρε­τι­κούς μου­σι­κούς, η οποία έχει σκο­πό την μελέ­τη και ανά­δει­ξη των γνω­στών και άγνω­στων έργων του συν­θέ­τη, με μαέ­στρο τον Τεό Λαζά­ρου, στε­νό συνερ­γά­τη του συν­θέ­τη επί 14 χρόνια.

Με τη συναυ­λία αυτή ο Νίκος Θεο­δω­ρά­κης θέλει με αφε­τη­ρία την Ελλά­δα να ταξι­δέ­ψει τη μου­σι­κή του Μίκη Θεο­δω­ρά­κη στους Έλλη­νες σε όλο τον κόσμο, να φέρει κοντά τους Ομο­γε­νείς με την Ελλά­δα που τόσο αγα­πούν, σε αυτή τη δύσκο­λη περί­ο­δο που ο μόνος τρό­πος να επι­κοι­νω­νή­σου­με μετα­ξύ μας είναι η μου­σι­κή. Θα ακου­στούν αγα­πη­μέ­να τρα­γού­δια του συν­θέ­τη μέσα από τα οποία μετα­φέ­ρε­ται όλη η σύγ­χρο­νη ιστο­ρία της Ελλά­δας και η αγά­πη για τη ζωή.

Το έργο του Μίκη Θεο­δω­ρά­κη έχει ανα­γνω­ρι­στεί παγκό­σμια ως κάτι βαθιά Ελλη­νι­κό και ταυ­τό­χρο­να οικου­με­νι­κό. Έχει αφή­σει ανε­ξί­τη­λο το σημά­δι του στην Ελλη­νι­κή και Παγκό­σμια Πολι­τι­σμι­κή κλη­ρο­νο­μιά, καθώς η μου­σι­κή του είναι συνυ­φα­σμέ­νη με όλες τις πτυ­χές της ζωής και με κάθε άνθρωπο.

Από τις συμ­φω­νί­ες, την μου­σι­κή δωμα­τί­ου, την κινη­μα­το­γρα­φι­κή μου­σι­κή στη μελο­ποί­η­ση σημα­ντι­κών ποι­η­τών από όλο τον κόσμο. Οι δια­φο­ρε­τι­κές πτυ­χές του συν­θέ­τη παρου­σιά­ζο­νται στη συναυλία.

Το 2021, χρο­νιά που γιορ­τά­ζου­με τα 200 χρό­νια της Ελλη­νι­κής Επα­νά­στα­σης, ενω­νό­μα­στε με μια φωνή και τρα­γου­δά­με τα τρα­γού­δια του παγκό­σμιου Μίκη Θεο­δω­ρά­κη, του μεγα­λύ­τε­ρου σύγ­χρο­νου Έλλη­να συνθέτη.

Τιμή εισι­τη­ρί­ου 5 ευρώ

Προ­πώ­λη­ση εισι­τη­ρί­ων και πλη­ρο­φο­ρί­ες στη σελί­δα https://page.inplayer.com/mikisradio/

Teaser συναυ­λί­ας — Ο Παγκό­σμιος Μίκης Θεο­δω­ρά­κης στο κατώ­φλι των και­ρών. Νίκος Θεο­δω­ρά­κης: Εδώ

Μέρος των εσό­δων θα δια­τε­θεί στο σύλ­λο­γο “Φλό­γα”, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΙΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ

Συντε­λε­στές:

Νίκος Θεο­δω­ρά­κης: Τραγούδι

Νατά­σα Μωυ­σό­γλου: Τρα­γού­δι, φωνητικά

Τεό Λαζά­ρου: Διεύ­θυν­ση ορχή­στρας, κιθά­ρα, φωνητικά

Γιώρ­γος Ανα­στα­σό­που­λος: Πιάνο

Αρε­τή Κοκ­κί­νου: Κιθάρα

Λευ­κή Κολο­βού: Βιολοντσέλο

Άγγε­λος Κου­λού­ρης: Κοντραμπάσο

Λευ­τέ­ρης Λαζά­ρου: Μπουζούκι

Θέμης Μαρ­τέ­κας: Κρουστά

Καλ­λι­κρά­της Μπουρ­δά­ρας: Βιολοντσέλο

Γιάν­νης Τόλιος: Μπουζούκι

Σκη­νο­θε­σία, βιντε­ο­σκό­πη­ση: Αντώ­νης Τσάβαλος

Παρα­γω­γή: Vivace Productions, ([email protected])

Παρα­μύ­θι: Το γαϊ­τα­νά­κι της φιλί­ας, της Ανθής Παρασκευοπούλου

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο