Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο Πελέ συνεχίζει την πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο

Δυσά­ρε­στα και τα τελευ­ταία ‑προ­χτε­σι­νά νέα για τον Βρα­ζι­λιά­νο “θρύ­λο” Πελέ, έναν από τους καλύ­τε­ρους παί­κτες στην ιστο­ρία του ποδο­σφαί­ρου του ήταν τα απο­τε­λέ­σμα­τα των εξετάσεων.

Θυμί­ζου­με πως πρό­σφα­τα ‑τέλη Αυγού­στου με αρχές Σεπτέμ­βρη βγή­κε από την εντα­τι­κή δηλώ­νο­ντας “έτοι­μος για 90 λεπτά+παράταση”!

Στη συνέ­χεια αρχές Δεκέμ­βρη και 20–21 Γενά­ρη βρέ­θη­κε πάλι στο νοσο­κο­μείο για να υπο­βλη­θεί σε νέες χημειο­θε­ρα­πεί­ες, αλλά και εξετάσεις.

Ο 81χρονος δια­γνώ­στη­κε με όγκο στο έντε­ρο, ωστό­σο όπως απο­δεί­χθη­κε ‑δυστυ­χώς, πως ο καρ­κί­νος έχει κάνει μετά­στα­ση τόσο στο συκώ­τι, όσο και στον πνεύμονα.

Σύμ­φω­να με το αθλη­τι­κό τηλε­ο­πτι­κό κανά­λι ESPN, αυτό είχε ως απο­τέ­λε­σμα η κατά­στα­ση του να επι­βα­ρυν­θεί. Μάλι­στα, οι για­τροί ανη­συ­χούν περισ­σό­τε­ρο για το συκώ­τι, στο οποίο δεν μπο­ρεί να γίνει χει­ρουρ­γι­κή επέμβαση.

Προς το παρόν, πάντως, η κατά­στα­ση του δεν είναι κρί­σι­μη και γι’ αυτό τον λόγο την Πέμ­πτη (20/1) πήρε εξι­τή­ριο από το νοσο­κο­μείο. Ο 81χρονος θρύ­λος της μπά­λας θα παρα­μεί­νει σε στε­νή παρα­κο­λού­θη­ση από τους γιατρούς.

“Καθησυχαστική” η κόρη του — “Δεν έχει αλλάξει τίποτα”

Η κόρη του Βρα­ζι­λιά­νου θρύ­λου Κέλι Νασι­μέ­ντο, καθη­σύ­χα­σε τον κόσμο, για την κατά­στα­ση της υγεί­ας του πατέ­ρα της, μετά την έντο­νη φημο­λο­γία που ανα­πτύ­χθη­κε τις τελευ­ταί­ες ημέ­ρες, σχε­τι­κά με επι­δεί­νω­ση της υγεί­ας του «μαύ­ρου διαμαντιού».

«Δεν ξέρω τι συμ­βαί­νει, αλλά όλοι μου στέλ­νουν μηνύ­μα­τα, όλοι ανη­συ­χούν. Τίπο­τε δεν άλλα­ξε. Δεν υπάρ­χει τίπο­τε άλλο να πού­με. Ο πατέ­ρας μου πηγαί­νει στο νοσο­κο­μείο κάθε μήνα. Άρα, αυτά τα πράγ­μα­τα θα βγαί­νουν μια στο τόσο και μερι­κές φορές δύο φορές τον μήνα. Αλλά τίπο­τε δεν έχει αλλά­ξει, είναι σπί­τι, είναι καλά, αναρ­ρώ­νει καλά και είναι πολύ δυνα­τός», ανα­φέ­ρει χαρα­κτη­ρι­στι­κά στην ανάρ­τη­ση της στο Instagram, η Κέλι Νασιμέντο.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο