Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο Σπύρος Γιαννιώτης στο Hall of Fame

Σπου­δαία διά­κρι­ση απο­τε­λεί για τον Σπύ­ρο Γιαν­νιώ­τη, η επι­λο­γή να εντα­χθεί στο International Marathon Swimming Hall of Fame.

Ο 39χρονος Ελλη­νας Ολυ­μπιο­νί­κης, επε­λέ­γη για την παρου­σία του, τόσο στον υγρό στί­βο, όσο και έξω από αυτόν, ενώ η σχε­τι­κή τελε­τή, θα διε­ξα­χθεί στις 2 Μαϊ­ου 2020 στην Νέα Υόρκη.

Με ανάρ­τη­ση του στο Facebook, ο Γιαν­νιώ­της σχο­λί­α­σε: «Τι τιμή! Σας ευχα­ρι­στώ πολύ»!

Γεν­νη­μέ­νος στις 19 Φεβρουα­ρί­ου 1980 στο Λίβερ­πουλ (τόπο κατα­γω­γής της μητέ­ρας του), ο Γιαν­νιώ­της μεγά­λω­σε στην Κέρ­κυ­ρα (τόπο κατα­γω­γής του πατέ­ρα του), όπου και μυή­θη­κε στο κολύ­μπι, αγω­νι­ζό­με­νος στον τοπι­κό ΝΑΟΚ.

Οι συμ­με­το­χές του Σπύ­ρου Γιαν­νιώ­τη σε μεγά­λες διοργανώσεις
Το ΑΠΕ-ΜΠΕ παρου­σιά­ζει όλες τις συμ­με­το­χές του Σπύ­ρου Γιαν­νιώ­τη σε μεγά­λες διοργανώσεις:

Ο Σπύ­ρος Γιαν­νιώ­της έχει αγω­νι­στεί σε κάθε Ολυ­μπιά­δα στο Μαρα­θώ­νιο της κολύμ­βη­σης ( 10 χιλιό­με­τρα) από το 2008.

2008 Ολυ­μπια­κοί Αγώ­νες του Πεκί­νου – 16η θέση

2012 Ολυ­μπια­κοί Αγώ­νες του Λον­δί­νου – 4η θέση. Ο Σπύ­ρος έχα­σε το χάλ­κι­νο μετάλ­λιο για 5 δευτερόλεπτα.

2016 Ολυ­μπια­κοί αγώ­νες του Ριο – αση­μέ­νιο μετάλ­λιο. Σε μια εκπλη­κτι­κή κούρ­σα, ο 36χρονος Έλλη­νας τερ­μά­τη­σε με τον ίδιο χρό­νο με τον Ferry Weertman (Ολλαν­δία): 1: 52: 59: 8. Το χρυ­σό μετάλ­λιο κρί­θη­κε στο φώτο φίνις με πρώ­το τον Ολλαν­δό Ferry Weertman και αση­μέ­νιο το Σπύ­ρο Γιαννιώτη.

Ο Γιαν­νιώ­της ανα­δει­κνύ­ο­ντας το αθλη­τι­κό ιδε­ώ­δες, σε δηλώ­νεις του στην ΕΡΤ ακρι­βώς μετά την κούρ­σα, ανα­φέρ­θη­κε στην δίκαιη νίκη του Ολλαν­δού και δήλω­σε πως η κατά­κτη­ση του μεταλ­λί­ου ήταν η καλύ­τε­ρη στιγ­μή της ζωής του. Στο ίδιο πνεύ­μα μετέ­πει­τα, στα­μά­τη­σε την Ελλη­νι­κή Ολυ­μπια­κή Επι­τρο­πή από το να προ­χω­ρή­σει σε ένστα­ση για τα μετάλλια.

Ο Σπύ­ρος έχει κερ­δί­σει δύο παγκό­σμια πρω­τα­θλή­μα­τα FINA 10χλμ Μαρα­θω­νί­ου, το 2011 στη Σαγκάη και το 2013 στη Βαρκελώνη.

Ήταν 3ος στο Παγκό­σμιο Πρω­τά­θλη­μα FINA του 2015.

Το 2012 στέ­φθη­κε Παγκό­σμιος Πρω­τα­θλη­τής του Παγκό­σμιου Κυπέλ­λου FINA 10χλμ.

Έχει πρω­τα­γω­νι­στή­σει και στην πισί­να με δια­κρί­σεις για την χώρα του σε όλες τις μεγά­λες διορ­γα­νώ­σεις συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νων και των Ολυ­μπια­κών Αγώ­νων με δυο τελικούς.

Η τελε­τή εισα­γω­γής θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί στη Νέα Υόρ­κη στις 2 Μαΐ­ου 2020.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο