Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο Τζ. Κόντε παρουσίασε τα νέα μέτρα για τον περιορισμό των κρουσμάτων

Ο Ιτα­λός πρω­θυ­πουρ­γός Τζου­ζέ­πε Κόντε, σε τηλε­ο­πτι­κό μήνυ­μά του, παρου­σί­α­σε τα νέα μέτρα που έλα­βε η κυβέρ­νη­σή του για τον περιο­ρι­σμό των νέων κρου­σμά­των του κορονοϊού.

Επι­βε­βαιώ­νε­ται ότι τα καφέ και τα εστια­τό­ρια θα πρέ­πει να κλεί­νουν, από αύριο, στις 6 το από­γευ­μα. Τα βρά­δια θα επι­τρέ­πε­ται μόνον παρά­δο­ση κατ΄οίκον και αγο­ρά εδε­σμά­των και ροφη­μά­των «take away».

Μετά τις έξι το από­γευ­μα, επί­σης, απα­γο­ρεύ­ε­ται η κατα­νά­λω­ση φαγη­τού στον δρό­μο. Παράλ­λη­λα, η ιτα­λι­κή κυβέρ­νη­ση απο­φά­σι­σε ότι θα πρέ­πει να κλεί­σουν πισί­νες, γυμνα­στή­ρια, θέα­τρα, κινη­μα­το­γρά­φοι, αίθου­σες χορού και τυχε­ρών παιχνιδιών.

Οι μαθη­τές των λυκεί­ων, στο εξής, θα παρα­κο­λου­θούν το σχο­λι­κό πρό­γραμ­μα με τηλε- εκπαί­δευ­ση, σε ποσο­στό από 75% και πάνω. Αυξά­νε­ται και η εξ απο­στά­σε­ως εργα­σία για την δημό­σια διοί­κη­ση, με σύστα­ση να γίνει το ίδιο και στον ιδιω­τι­κό τομέα.

«Τον Νοέμ­βριο θα υπο­φέ­ρου­με λίγο, αλλά ελπί­ζου­με ότι ‑σφίγ­γο­ντας τα δόντια- στην συνέ­χεια θα ξανα­πά­ρου­με ανά­σα», τόνι­σε ο Ιτα­λός πρω­θυ­πουρ­γός, ο οποί­ος θέλη­σε να προ­σθέ­σει, πάντως, ότι «δεν επι­βάλ­λε­ται γενι­κή απα­γό­ρευ­ση κυκλοφορίας».

Ζήτη­σε, επί­σης, από τους πολί­τες να μετα­κι­νού­νται μόνον όταν υπάρ­χει πραγ­μα­τι­κή ανά­γκη επαγ­γελ­μα­τι­κού χαρα­κτή­ρα, για λόγους υγεί­ας, για έκτα­κτες περι­πτώ­σεις και για την εκπαίδευση.

«Ξέρου­με ότι η παν­δη­μία προ­κα­λεί θυμό και βαθιά αμη­χα­νία. Υπάρ­χουν νέες οικο­νο­μι­κές ανι­σό­τη­τες και για τον λόγο αυτό θα στη­ρί­ξου­με άμε­σα όλες τις κατη­γο­ρί­ες που πλήτ­το­νται από τους νέους αυτούς περιο­ρι­σμούς» τόνι­σε, τέλος, ο Ιτα­λός πρωθυπουργός.

belogiannis ploumpidis banner

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο