Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο Τσιτσιπάς στην κορυφή του κόσμου!

Ο Στέ­φα­νος Τσι­τσι­πάς κατέ­κτη­σε τον μεγα­λύ­τε­ρο τίτλο της καριέ­ρας του, κάνο­ντας την επι­τυ­χη­μέ­νη μετά­βα­ση από τον πρω­τα­θλη­τή 2018 Next Gen ATP στο τελι­κό του Nitto ATP Finals, 12 μήνες μετά.

Ο Έλλη­νας πρω­τα­θλη­τής νίκη­σε τον Αυστρια­κό Ντο­μι­νίκ Τιμ 6–7(6), 6–2, 7–6(4) σε δύο ώρες και 35 λεπτά στον αγώ­να στο O2 στο Λον­δί­νο. Σε ηλι­κία 21 ετών και τριών μηνών, ο Τσι­τσι­πάς είναι ο νεό­τε­ρος πρω­τα­θλη­τής της διορ­γά­νω­σης , από το πρώ­ην Νο 1 Λέι­τον Χιού­ιτ το 2001 στο Σίδνεϊ.

Ο Τσι­τσι­πάς, ο οποί­ος κέρ­δι­σε 2.656.000 σε χρη­μα­τι­κό έπα­θλο και 1.300 πόντους ATP Rankings σε πέντε αγώ­νες αυτή την εβδο­μά­δα, είναι επί­σης ο πρώ­τος παί­κτης από τον Ντέι­βιντ Νταλ­μπά­ντιαν το 2005, που έχα­σε το πρώ­το σετ και έφτα­σε στον τίτλο. Πριν από δεκα­τέσ­σε­ρα χρό­νια, ο Ναλ­μπά­ντιαν ανέ­τρε­ψε τον Ρότζερ Φέντε­ρερ για να κερ­δί­σει τον τελι­κό του 2005 στη Σαγκάη.

Ο Τσι­τσί­πας, νεώ­τε­ρος φινα­λίστ από τον Χουάν Μαρ­τίν Πότρο το 2009 , κατά­φε­ρε να κερ­δί­σει τον τελι­κό των τελικών.

Αν και έχα­σε το 1ο σετ μετά από ορια­κό tie brake, ο Tσι­τσι­πάς γύρι­σε με εντυ­πω­σια­κό τρό­πο το ματς, φτά­νο­ντας στο τρό­παιο, μετά από αγώ­να-θρί­λερ. Στο τρί­το σετ ο 21χρονος πρω­τα­θλη­τής μας προη­γή­θη­κε με διπλό mini break στο 4–1 αλλά ο Τιμ ισο­φά­ρι­σε σε 4–4 πριν κάνει μερι­κά καθο­ρι­στι­κά λάθη στη συνέ­χεια που οδή­γη­σαν τον Τσι­τσι­πά στο θρίαμβο.

Ετσι βάζει το όνο­μά του δίπλα σε εκεί­να των ΜακΕν­ρο, Κόνορς, Μποργκ, Λεντλ, Άγκα­σι, Έντ­μπεργκ, Σάμπρας, Φέντε­ρερ, Τζό­κο­βιτς και Μάρεϊ. Ένα τρό­παιο που δεν έχει κερ­δί­σει ποτέ ο Ράφα Ναδάλ, ΝΟ 1 στον κόσμο .

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο