Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο φασιστοειδής γκραφιτάς Εύρυτος χτυπάει στις Σέρρες

Φαί­νε­ται πως πλέ­ον το σχέ­διο πλή­ρους δια­στρέ­βλω­σης και αμαύ­ρω­σης των 200 χρό­νων της επα­νά­στα­σης του 1821, εκτε­λεί­ται μεθο­δι­κά και «σε διατεταγμένη»

Μετά το δήμαρ­χο Ελλη­νι­κού-Αργυ­ρού­πο­λης και το Γαλά­τσι, τώρα ο αντι­κο­μου­νι­στής… «καλ­λι­τέ­χνης» εμφα­νί­στη­κε και στις Σέρ­ρες.

Δελτίο τύπου για την απαράδεκτη επιλογή φασιστοειδούς από το δήμο εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση

Ο Δήμος Σερ­ρών έρχε­ται να υλο­ποι­ή­σει ένα πρό­γραμ­μα εκδη­λώ­σε­ων για τα 200 χρό­νια από την επα­νά­στα­ση του 1821 κομ­μέ­νο και ραμ­μέ­νο στα μέτρα των επι­κοι­νω­νια­κών ανα­γκών, προ­σκα­λώ­ντας μάλι­στα ένα φασί­στα καλ­λι­τέ­χνη να το πλαισιώσει. 

Έναν “καλ­λι­τέ­χνη” που έχει “φιλο­τε­χνή­σει” πλή­θος έργων με ναζι­στι­κό, ρατσι­στι­κό και αντι­κο­μου­νι­στι­κό περιε­χό­με­νο. Έργα εμε­τι­κά που θα ήθε­λαν πολ­λοί νοσταλ­γοί των Χιτών και των δοσι­λό­γων να κοσμούν το σαλό­νι τους.

Η προ­σπά­θεια του προ­έ­δρου του Δημο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου Σερ­ρών να υπε­ρα­σπι­στεί και να δικαιο­λο­γή­σει την ποιό­τη­τα και την εγκυ­ρό­τη­τα της δου­λειάς του «ΕΥΡΥΤΟΥ», παρα­θέ­το­ντας εγκω­μια­στι­κά σχό­λια για την ποιό­τη­τα των έργων του, όπως και για το ότι εμφα­νί­ζε­ται με κου­κού­λα για­τί φοβά­ται το «άλλο άκρο» ( αλή­θεια ποιους εννο­εί;), στην ουσία απο­δει­κνύ­ει πως γνώ­ρι­ζαν πολύ καλά στον Δήμο το ποιόν και την «τέχνη» αυτού του ανθρώπου.

Το μόνο που μπο­ρού­με να σκε­φτού­με είναι πως η Δημο­τι­κή Αρχή ξέρει καλά τι επι­λέ­γει. Επι­λέ­γει ανθρώ­πους που ανα­πα­ρά­γουν την εγκλη­μα­τι­κή ιδε­ο­λο­γία ζωγρα­φί­ζο­ντας σε τοί­χους φασι­στι­κά και ναζι­στι­κά σύμ­βο­λα και μάλι­στα τους παρέ­χει και κάλυ­ψη και προ­στα­σία όσο τους παίρνει.

...έργο του Εύρυτου με το πενάκι του DranisΤο …έργο του Εύρυ­του με το πενά­κι του Dranis

Για τη νεο­λαία και τον λαό μας είναι απο­λύ­τως καθα­ρό ότι δεν μπο­ρεί να υπάρ­ξει καμία σχέ­ση μετα­ξύ του εθνι­κι­σμού — ναζι­σμού με τους ήρω­ες του 1821, με το ίδιο το περιε­χό­με­νο της ελλη­νι­κής αστι­κής και εθνι­κο­α­πε­λευ­θε­ρω­τι­κής επανάστασης.

Η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» βρί­σκει απα­ρά­δε­κτη τη συγκε­κρι­μέ­νη ενέρ­γεια και άκρως ντρο­πια­στι­κή και προ­σβλη­τι­κή τόσο για τους Σερ­ραί­ους αγω­νι­στές όσο και για το δημο­κρα­τι­κό λαό των Σερρών.

Λαϊ­κή συσπεί­ρω­ση Σερρών
Σέρ­ρες, 2/3/2021

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο