Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο φόβος και ο τρόμος των Τούρκων

Ποιος Ράμπο, Τσακ Νόρις και κου­ρα­φέ­ξα­λα… Ο φόβος και ο τρό­μος των Τούρ­κων ακού­σει στο όνο­μα Φαή­λος Κρα­νι­διώ­της. Ενθου­σια­σμέ­νο από την όξυν­ση των ελλη­νο­τουρ­κι­κών σχέ­σε­ων το ατρό­μη­το κομά­ντο που λέγε­ται Φαή­λος ξεκί­νη­σε ήδη να βγά­ζει πολε­μι­κές ιαχές μέσω… Twitter.

Ανά­με­σα σε άλλα, ο έλλη­νας Τζον Μακλέιν έγρα­ψε: «Μην έχε­τε αμφι­βο­λί­ες. Εάν έρθουν οι Τούρ­κοι, η αρι­στε­ρή καμα­ρί­λα απλά θα κάνει μπι­ντέ. Άλλοι θα τους ταϊ­σου­με στα ψάρια».

Σύντο­μο διάλ­λει­μα για να συνέλ­θου­με απ’ τα γέλια και συνεχίζουμε…

Μην ανα­ρω­τιέ­στε μετά για­τί ο Ερντο­γάν και οι τούρ­κοι αξιω­μα­τού­χοι μένουν μόνο στα λόγια και δεν απο­τολ­μούν να έρθουν. Η απά­ντη­ση είναι σαφής. Ξέρουν ότι στα ημέ­τε­ρα εδά­φη τους περι­μέ­νει ο Φαή­λος και η παρέα του (προ­φα­νώς εννο­εί τον Τζή­με­ρο και τον Μπο­γδά­νο) να τους ταϊ­σουν στα ψάρια.

Είναι γνω­στό τοις πάσι πως ο πατριω­τι­σμός, η λεβε­ντιά και η ανδρεία είναι γνω­ρί­σμα­τα των ακρο­δε­ξιών. Το λένε άλλω­στε και τα απο­μνη­μο­νεύ­μα­τα ταγ­μα­τα­σφα­λι­τών και γερμανοτσολιάδων.

Πολι­τι­κός πρό­γο­νος του Φαή­λου κατά την διάρ­κεια της Κατο­χής ποζά­ρει στο φακό.

Μια σημεί­ω­ση μόνο: Ελπί­ζου­με ο στρα­τη­γός Φαή­λος να μεί­νει πιστός στις υπο­σχέ­σεις του και να μην ακο­λου­θή­σει τα καμώ­μα­τα των πολι­τι­κών και ιδε­ο­λο­γι­κών του προ­γό­νων στον Β’ Παγκό­σμιο Πόλε­μο που, ως ελλη­νό­φω­να SS, έκα­ναν τα θελή­μα­τα και τη βρώ­μι­κη δου­λειά των Ναζί κατα­κτη­τών και αργό­τε­ρα μεταμ­φιέ­στη­καν σε τσο­λια­δά­κια υπά­κουα στις εντο­λές των Άγγλων και Αμερικανών.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο