Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο Χρήστος Κατσώτης στη Ρόδο: Ανυπότακτη η στάση του ΚΚΕ για δουλειά με αξιοπρέπεια

Στην ασύ­δο­τη δρά­ση των εργο­δο­τών που έχουν τη στή­ρι­ξη από κυβέρ­νη­ση και τοπι­κές αρχές ανα­φέρ­θη­κε ο βου­λευ­τής του ΚΚΕ Χρή­στος Κατσώ­της, μιλώ­ντας το πρωί της Τετάρ­της στην ΕΡΑ Ρόδου καθώς βρί­σκε­ται για περιο­δεία στο νησί όπου κατα­γρά­φη­κε το απα­ρά­δε­κτο γεγο­νός με τον σερβιτόρο-δύτη!

Ανα­φέρ­θη­κε στην ανυ­πό­τα­κτη στά­ση του ΚΚΕ για δου­λειά με αξιο­πρέ­πεια, με μισθούς και όρους εργα­σί­ας που δεν θα εξευ­τε­λί­ζουν τον άνθρω­πο. Σημεί­ω­σε ότι οι εργο­δό­τες απαι­τούν τα πάντα από τους εργα­ζό­με­νους για να είναι αντα­γω­νι­στι­κοί και να κερ­δί­ζουν περισσότερα.

Ρόδος: «Του­ρι­στι­κό θαύ­μα» με εργα­σια­κές συν­θή­κες γαλέ­ρας – Σερ­βι­τό­ρος κολυ­μπά­ει για μια παραγγελία!

Κάλε­σε τους εργα­ζό­με­νους να οργα­νω­θούν στα σωμα­τεία τους και να βάλουν μπρο­στά τις δικές τους ανά­γκες διό­τι όσο αυτό δεν γίνε­ται τότε κυριαρ­χούν οι αξιώ­σεις του μεγά­λου κεφα­λαί­ου για περισ­σό­τε­ρα κέρ­δη σε βάρος της ζωής και της αξιο­πρέ­πειας του εργα­ζό­με­νου. Πρό­σθε­σε ότι ο συμ­βι­βα­σμός οδη­γεί στον πάτο και σημεί­ω­σε ότι προ­τε­ραιό­τη­τα για το εργα­τι­κό κίνη­μα πρέ­πει να είναι οι ανά­γκες των εργα­ζο­μέ­νων, η αμοι­βή που ικα­νο­ποιεί τη ζωή τους.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο