Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο ISIS όρισε τον Αμπού Ιμπραήμ αλ Χασέμι αλ Κουράσι διάδοχο του αλ Μπαγκντάντι

Η εξτρε­μι­στι­κή οργά­νω­ση Ισλα­μι­κό Κρά­τος επι­βε­βαί­ω­σε σήμε­ρα ότι ο ηγέ­της της Αμπού Μπα­κρ αλ Μπαγκ­ντά­ντι σκο­τώ­θη­κε, ανέ­φε­ρε το πρα­κτο­ρείο προ­πα­γάν­δας της οργά­νω­σης Amaq σε ένα ηχη­τι­κό μήνυ­μα, μετά την αμε­ρι­κα­νι­κή επι­δρο­μή του προη­γού­με­νου Σαββατοκύριακου.

Η τζι­χα­ντι­στι­κή οργά­νω­ση δεν είχε προ­βεί σε ανα­κοι­νώ­σεις έως σήμε­ρα. Όρι­σε ως διά­δο­χο τον Αμπού Ιμπρα­ήμ αλ Χασέ­μι αλ Κουράσι.

Ο Αϊμέν αλ Ταμί­μι, ένας ερευ­νη­τής στο πανε­πι­στή­μιο του Σουόν­σι, με ειδι­κό­τη­τα στο Ισλα­μι­κό Κρά­τος, επι­σή­μα­νε ότι το όνο­μα αυτό είναι άγνω­στο, θα μπο­ρού­σε, ωστό­σο, να πρό­κει­ται για έναν υψη­λό­βαθ­μο αξιω­μα­τού­χο που ονο­μά­ζε­ται Χατζ Αμπ­ντά­λα, τον οποίο το Στέιτ Ντι­πάρ­τμεντ είχε κατο­νο­μά­σει μετα­ξύ των πιθα­νών δια­δό­χων του Μπαγκντάντι.

«Θα μπο­ρού­σε να είναι κάποιος που γνω­ρί­ζου­με, ο οποί­ος έχει πιθα­νόν μόλις πάρει το νέο του όνο­μα» εξή­γη­σε ο Ταμίμι.

Επι­πλέ­ον, το αυτο­α­πο­κα­λού­με­νο Ισλα­μι­κό Κρά­τος επι­βε­βαιώ­νει ότι ο εκπρό­σω­πός του Αμπού αλ Χασάν αλ Μου­χα­τζίρ σκο­τώ­θη­κε, ενώ υπό­σχε­ται εκδί­κη­ση για τον θάνα­το του αρχη­γού του, ζητώ­ντας από τους υπο­στη­ρι­κτές του να δηλώ­σουν πίστη στον νέο ηγέ­τη του.

“Ω, μου­σουλ­μά­νοι, ω, μου­τζα­χε­ντίν, στρα­τιώ­τες του Ισλα­μι­κού Κρά­τους (…), θρη­νού­με για τον διοι­κη­τή των πιστών Αμπού Μπα­κρ αλ Μπαγκ­ντά­ντι”, ανα­φέ­ρε­ται στο μήνυ­μα που αναρ­τή­θη­κε στην εφαρ­μο­γή Telegram.

Απευ­θυ­νό­με­νο προς τις ΗΠΑ, το Ισλα­μι­κό Κρά­τος λέει: «Μην χαί­ρε­στε με τον θάνα­το του σεΐ­χη αλ Μπαγκντάντι».

Επι­πλέ­ον, στο ηχο­γρα­φη­μέ­νο μήνυ­μα επα­να­λαμ­βά­νε­ται η περ­σι­νή έκκλη­ση του Μπαγκ­ντά­ντι, που ζήτη­σε από τους υπο­στη­ρι­κτές του να απε­λευ­θε­ρώ­σουν τα μέλη του Ισλα­μι­κού Κράτους.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο