Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πάνω από 8.000 Παλαιστίνιοι αγνοούνται στα συντρίμμια — Μπουλντόζες συνέτριψαν Παλαιστίνιους!

Περισ­σό­τε­ροι από 8.000 άνθρω­ποι αγνο­ού­νται κάτω από τα συντρίμ­μια από τον αδιά­κο­πο βομ­βαρ­δι­σμό της Γάζας από το Ισρα­ήλ. Οι Παλαι­στί­νιοι συνε­χί­ζουν να θάβουν καθη­με­ρι­νά τους νεκρούς τους, που σύμ­φω­να με τον επί­ση­μο απο­λο­γι­σμό ανέρ­χο­νται σε 18.787, εκ των οποί­ων περί­που το 70% είναι γυναί­κες και παι­διά, σύμ­φω­να με αξιω­μα­τού­χο της Χαμάς.

Παράλ­λη­λα, πλή­θος Ισραη­λι­νών ζητούν από την κυβέρ­νη­ση να δώσει προ­τε­ραιό­τη­τα στην απε­λευ­θέ­ρω­ση των αιχ­μα­λώ­των, που κρα­τού­νται στη Γάζα, μετά τον θάνα­το τριών, που σκο­τώ­θη­καν από τον ισραη­λι­νό στρα­τό προ­κα­λώ­ντας οργή και μαζι­κές διαδηλώσεις.

Ισραηλινές μπουλντόζες συνέτριψαν Παλαιστίνιους στην αυλή νοσοκομείου στη Γάζα

Οι ισραη­λι­νές επι­θέ­σεις συνε­χί­ζο­νται ακα­τά­παυ­στα σε όλη τη Γάζα ενώ πλέ­ον οι αερο­πο­ρι­κές επι­δρο­μές επε­κτεί­νο­νται και στην κατε­χό­με­νη Δυτι­κή Όχθη, ανε­βά­ζο­ντας διαρ­κώς τον αριθ­μό των θυμά­των, στην πλειο­ψη­φία τους γυναί­κες και παιδιά.

Τις τελευ­ταί­ες ώρες, οι ισραη­λι­νές δυνά­μεις έχουν βάλει στό­χο τον νότιο δήμο Μπά­νι Σου­χέι­λα ανα­το­λι­κά της Χαν Γιου­νίς στη νότια Γάζα. Ισραη­λι­νά αερο­σκά­φη εξα­πέ­λυ­σαν επί­σης δύο επι­θέ­σεις στην περιο­χή Μαάν, νοτιο­α­να­το­λι­κά της πόλης. Κατά τα άλλα, έχουν ανα­φερ­θεί θύμα­τα σε ισραη­λι­νή επί­θε­ση στην πόλη Ντέιρ ελ Μπα­λάχ στην κεντρι­κή Γάζα. Του­λά­χι­στον 12 άνθρω­ποι σκο­τώ­θη­καν σε ισραη­λι­νά χτυ­πή­μα­τα στο κέντρο και τη νότια Γάζα.

Μπουλντόζες συνέτριψαν Παλαιστίνιους!

Στο μετα­ξύ, Παλαι­στί­νιοι υγειο­νο­μι­κοί αξιω­μα­τού­χοι ζητούν «επεί­γου­σα έρευ­να» καθώς μάρ­τυ­ρες λένε ότι ισραη­λι­νές μπουλ­ντό­ζες συνέ­τρι­ψαν Παλαι­στί­νιους στην αυλή του νοσο­κο­μεί­ου Καμάλ Αντουάν στη βόρεια Γάζα.

Ο εκπρό­σω­πος του υπουρ­γεί­ου Υγεί­ας της Γάζας κατήγ­γει­λε μια «φρι­κτή σφα­γή» μέσα στο νοσο­κο­μείο, καθώς ο στρα­τός «κατέ­στρε­ψε με μπουλ­ντό­ζες τις σκη­νές των εκτο­πι­σμέ­νων» που είχαν κατα­φύ­γει εκεί, με συνέ­πεια να προ­κα­λέ­σουν «έναν αριθ­μό θανάτων».

Προ­χθές Τετάρ­τη ο στρα­τός άνοι­ξε πυρ κατά των θαλά­μων ασθε­νών στο νοσο­κο­μείο, στο πλαί­σιο πολιορ­κί­ας που διήρ­κε­σε αρκε­τές ημέ­ρες, ενώ προ­χώ­ρη­σε και σε συλ­λή­ψεις μελών του προσωπικού.

Από την πλευ­ρά του, ο ισραη­λι­νός στρα­τός ανα­κοί­νω­σε ότι «ολο­κλή­ρω­σε την επι­χεί­ρη­σή του» στο νοσο­κο­μείο το οποίο «χρη­σι­μο­ποι­ή­θη­κε από τη Χαμάς ως κέντρο διοί­κη­σης και ελέγχου».

 

Να ακου­στεί μέχρι τη Γάζα: ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο