Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πάτρα: Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του καρναβαλιού — Παίρνουν μέρος περισσότεροι από 60.000 καρναβαλιστές

Η Πάτρα ζει σε έντο­νους και αμεί­ω­τους καρ­να­βα­λι­κούς ρυθ­μούς, με χιλιά­δες καρ­να­βα­λι­στές και επι­σκέ­πτες να απο­λαμ­βά­νουν στιγ­μές δια­σκέ­δα­σης και ξεγνοια­σιάς, οι οποί­ες θα διαρ­κέ­σουν μέχρι και το βρά­δυ της Κυρια­κής, που θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί η τελε­τή λήξης και το κάψι­μο του βασι­λιά καρνάβαλου.

Η πρώ­τη μεγά­λη παρέ­λα­ση θα ξεκι­νή­σει στις 6:30 το από­γευ­μα. Η συγκε­κρι­μέ­νη παρέ­λα­ση ονο­μά­ζε­ται ποδα­ρά­τη, επει­δή δεν παρου­σιά­ζο­νται οι κατα­σκευ­ές και τα άρμα­τα των πλη­ρω­μά­των του «Κρυμ­μέ­νου Θησαυ­ρού», αλλά παρε­λαύ­νουν μόνο τα μέλη τους με τις στο­λές τους, οι οποί­ες φωτί­ζο­νται καρναβαλικά.

Από­ψε λοι­πόν ανα­μέ­νε­ται να ξετυ­λι­χτεί στο κέντρο της Πάτρας ένα φαντα­σμα­γο­ρι­κό θέα­μα με τους φωτι­σμούς, τα χρώ­μα­τα τη γρή­γο­ρη ροή και το κέφι να δίνουν μία μονα­δι­κή λάμ­ψη, αλλά και ξεχω­ρι­στή μεγα­λο­πρέ­πεια στη νύχτα του τελευ­ταί­ου Σαβ­βά­του του πατρι­νού καρναβαλιού.

Η δεύ­τε­ρη μεγά­λη παρέ­λα­ση θα ξεκι­νή­σει αύριο στις 2 μετά το μεση­μέ­ρι και θα παρου­σια­στεί ένα εντυ­πω­σια­κό πανό­ρα­μα χρω­μά­των, φαντα­σί­ας, έμπνευ­σης και δημιουργίας.

Στην κορυ­φή της παρέ­λα­σης θα βρί­σκε­ται η δημο­τι­κή μου­σι­κή και θα ακο­λου­θεί­ται από τα άρμα­τα του πατρι­νού καρ­να­βα­λιού, τα οποία κατα­σκευά­στη­καν από τους καλ­λι­τέ­χνες του καρ­να­βα­λι­κού εργα­στη­ρί­ου του Δήμου Πατρέων.

Ειδι­κό­τε­ρα, θα παρε­λά­σουν τα άρμα­τα, «Προ­πο­μπός», «Βασι­λιάς Καρ­νά­βα­λος — Ο Βασι­λιάς της Παγκο­σμιο­ποί­η­σης», το άρμα βασί­λισ­σας με την βασί­λισ­σα του πατρι­νού καρ­να­βα­λιού 2024, Γεωρ­γία Σακ­κά, το άνθι­νο άρμα, το «Smile» εμπνευ­σμέ­νο από τον παλαιό βωβό κινη­μα­το­γρά­φο, οι «Χορευ­τές του Τσίρ­κου», ο Τζον Λένον με τα παι­διά των λου­λου­διών και της ειρή­νης, καθώς και τα άρμα­τα του καρ­να­βα­λιού των μικρών, «Μωρό Καρ­νά­βα­λος», «Ταξί­δι με τη φαντα­σία», «Καρου­σέλ», «Φεγ­γά­ρι», «Σκυ­λά­κι», «Σαρα­ντα­πο­δα­ρού­σα», «Inguana» και «Τσίρ­κο».

Στην συνέ­χεια, θα παρε­λά­σουν οι περί­που 60.000 καρ­να­βα­λι­στές, μέλη των 181 πλη­ρώ­μα­τα του «Κρυμ­μέ­νου Θησαυ­ρού», που θα συνο­δεύ­ο­νται από δικά τους άρμα­τα ή μεγά­λες τρο­χή­λα­τες κατασκευές.

Στο τέλος της μεγά­λης παρέ­λα­σης της Κυρια­κής θα παρε­λά­σουν τα άρμα­τα του σοκο­λα­το­πό­λε­μου, με τις σοκο­λα­το­ρί­ψεις να κρα­τούν ζωντα­νό το παρα­δο­σια­κό έθιμο.

Η καρ­να­βα­λι­κή παρέ­λα­ση, θα μετα­δο­θεί τηλε­ο­πτι­κά από την ΕΡΤ — 3 και το ERTFLIX, με παρου­σια­στές την δημο­σιο­γρά­φο, Νατάσ­σα Τρα­γου­στή και τον ηθο­ποιό, Γιώρ­γο Λογαρά.

Στο μετα­ξύ, η Πάτρα έχει αρχί­ζει να κατα­κλύ­ζε­ται από χιλιά­δες επι­σκέ­πτες που θέλουν να ζήσουν από κοντά το πατρι­νό καρ­να­βά­λι και συμ­με­τά­σχουν στην μεγά­λη γιορτή.

Ειδι­κό­τε­ρα, η πλη­ρό­τη­τα στα ξενο­δο­χεία της πόλης αγγί­ζει το 100%, ενώ και τα ξενο­δο­χεία που βρί­σκο­νται σχε­τι­κά κοντά στην Πάτρα παρου­σιά­ζουν πολύ μεγά­λες πληρότητες.

 

Ο δαί­μων του τυπο­γρα­φεί­ου, του Ηρα­κλή Κακαβάνη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο