Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πάτρα: Τι ετοιμάζουν καινούργια (παλιά)… φρούτα;

Αλή­θεια, τι και­νούρ­για (παλιά)… φρού­τα είναι αυτά που εμφα­νί­ζο­νται το τελευ­ταίο διά­στη­μα, απέ­να­ντι στην αντερ­γα­τι­κή, όπως λένε, Δημο­τι­κή Αρχή Πάτρας; Ποιον προ­σπα­θούν να κοροϊ­δέ­ψουν όταν θέτουν δίλημ­μα αν ο λαός πρέ­πει να ακο­λου­θή­σει την «ταξι­κή προ­δο­σία του Πελετίδη»;

Μόνο έκπλη­ξη βεβαί­ως θα μπο­ρού­σαν να προ­κα­λέ­σουν όλα αυτά, αν δεν ήταν προ­ε­κλο­γι­κή περί­ο­δος, όταν είναι γνω­στό τοις πάσι ότι η σημε­ρι­νή Δημο­τι­κή Αρχή, με δήμαρ­χο τον Κώστα Πελε­τί­δη, έχει απο­δεί­ξει από την πρώ­τη στιγ­μή με ποιους είναι (εργα­ζό­με­νοι, λαϊ­κά στρώ­μα­τα) και ποιους αφή­νει (οικο­νο­μι­κά, επι­χει­ρη­μα­τι­κά συμφέροντα).

Αυτό, αφού ενδει­κτι­κά ανα­φέ­ρου­με και σε ό,τι αφο­ρά την πολι­τι­κή της, από την πρώ­τη της μέρα:

  • Δεν υπάρ­χει εργα­τι­κή — λαϊ­κή διεκ­δί­κη­ση για δου­λειά, ζωή με δικαιώ­μα­τα που να μην έχει βγει μπρο­στά. Είναι στην πρώ­τη γραμ­μή των εργα­τι­κών — λαϊ­κών αγώ­νων και διεκ­δι­κή­σε­ων ενά­ντια σε όλα τα αντερ­γα­τι­κά μέτρα των έως και σήμε­ρα κυβερ­νή­σε­ων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.ά. Παλεύ­ει ενά­ντια στις δια­κο­πές ρεύ­μα­τος σε λαϊ­κά σπί­τια, στους πλει­στη­ρια­σμούς τους.
  • Απαι­τεί την πρό­σλη­ψη όλων των ανα­γκαί­ων υπαλ­λή­λων με στα­θε­ρές σχέ­σεις εργα­σί­ας ώστε να δια­φυ­λάσ­σε­ται και ο δημό­σιος χαρα­κτή­ρας των υπη­ρε­σιών του δήμου.
  • Έχει πλη­ρώ­σει άνω των 15 εκατ. ευρώ για έως 750 εργα­ζό­με­νους το χρό­νο, από το 2018 ως και σήμε­ρα, που με προ­σω­ρι­νές αγω­γές μετά από διά­φο­ρα «κοι­νω­φε­λή προ­γράμ­μα­τα» επι­στρέ­φουν στον δήμο με προ­σω­ρι­νές δια­τα­γές δικα­στη­ρί­ων, έπει­τα από απορ­ρι­πτι­κά για αυτούς ασφα­λι­στι­κά μέτρα.
  • Χρη­μα­το­δο­τεί από το ταμείο του δήμου την καθα­ριό­τη­τα στα σχο­λεία με πλή­ρες ωρά­ριο εργα­σί­ας για 180 σχο­λι­κές καθα­ρί­στριες που προ­σέ­λα­βε ο δήμος πρό­σφα­τα (όπως έκα­νε και τα προη­γού­με­να χρό­νια), αντί να έχει εργα­ζό­με­νους με 3ωρα και 4ωρα, όπως οι έως και σήμε­ρα κυβερ­νή­σεις πράτ­τουν με τα μέτρα που έχουν πάρει.
  • Απέ­δω­σε μισθο­λο­γι­κές δια­φο­ρές άνω των 4 εκατ. ευρώ από δώρα Χρι­στου­γέν­νων — Πάσχα, ανθυ­γιει­νά επι­δό­μα­τα, προ­ϋ­πη­ρε­σί­ες κ.ά., σε εργα­ζό­με­νους σε όλες τις δομές του δήμου (ΚΟΔΗΠ, Πολ. Οργα­νι­σμό, Καρ­να­βά­λι, ΔΗΠΕΘΕ, Βρε­φο­κο­μείο κ.ά.), που οι κυβερ­νή­σεις είχαν περι­κό­ψει από κοι­νού με προη­γού­με­νες δημο­τι­κές αρχές.
  • Στή­ρι­ξε 154 εργα­ζό­με­νους με σχέ­ση εργα­σί­ας ορι­σμέ­νου χρό­νου, ώστε να γίνουν αορί­στου, σε δομές του δήμου.

Όμως, αυτό που προ­κα­λεί ακό­μη πιο μεγά­λα ερω­τή­μα­τα είναι το τι μπο­ρεί να ετοι­μά­ζουν διά­φο­ροι αντι­δρα­στι­κοί κύκλοι, στο αδιέ­ξο­δό τους να βρουν επι­χει­ρή­μα­τα να ξεγε­λά­σουν τον λαό να τους στηρίξει.

Πώς να εξη­γη­θεί το γεγο­νός ότι κυκλο­φο­ρούν στα ΜΚΔ αναρ­τή­σεις του γνω­στού Αλ. Χρυ­σαν­θα­κό­που­λου (πρώ­ην βου­λευ­τή του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑ.Ο.Σ.), γνω­στού γυρο­λό­γου, δημο­τι­κού συμ­βού­λου και πρό­σφα­τα  μονα­δι­κού, επί­ση­μου, ένθερ­μου, υπο­στη­ρι­κτή της υπο­ψη­φιό­τη­τας Σβό­λη (ΝΔ) για τον δήμο, που εγκα­λούν όσους εργα­ζό­με­νους των πρώ­ην κοι­νω­φε­λών προ­γραμ­μά­των δεν στρα­φούν κατά του δημάρ­χου και της Δημο­τι­κής Αρχής; Τι αλή­θεια εννο­εί ο τελευ­ταί­ος όταν γρά­φει σε ανάρ­τη­σή του «ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ»; Σε ποιους απευ­θύ­νε­ται; Αυτά, μάλι­στα, όταν θέμα για εργα­ζό­με­νους-ομή­ρους «κοι­νω­φε­λών» προ­γραμ­μά­των πρό­κει­ται να συζη­τη­θεί στην επό­με­νη συνε­δρί­α­ση του Δημο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου τη Δευ­τέ­ρα. Και ρωτά­με: Αλή­θεια: Η παρά­τα­ξη, όπου και ο ίδιος συμ­με­τέ­χει, συμ­φω­νεί με την κατάρ­γη­ση των συμ­βά­σε­ων εργα­σί­ας — ομη­ρί­ας των εργα­ζο­μέ­νων ή παί­ζουν με τον πόνο τους, συνέ­πεια αυτών των σχέ­σε­ων εργασίας;

Ο απλός λαϊ­κός κόσμος της Πάτρας, ακό­μη και κάποιοι που μπο­ρεί να σκέ­φτο­νται να στη­ρί­ξουν την υπο­ψη­φιό­τη­τα του κ. Σβό­λη (που υπο­ψή­φιός του είναι και ο κ. Χρυ­σαν­θα­κό­που­λος), πρέ­πει να σκε­φτεί: «Τι επι­διώ­κουν όλοι αυτοί;». Με ποιων τα συμ­φέ­ρο­ντα πραγ­μα­τι­κά είναι όταν καμιά λέξη δεν λένε για την κυβέρ­νη­ση; Για­τί δεν ζητούν και δεν επι­βάλ­λουν στην κυβέρ­νη­σή τους να δώσει παρά­τα­ση ορι­σμέ­νων μηνών; Οι 4 μήνες που δόθη­καν, ήταν απο­τέ­λε­σμα πιέ­σε­ων και του δημάρ­χου Πατρέ­ων, Κώστα Πελε­τί­δη. Για­τί δεν επι­βάλ­λουν στην κυβέρ­νη­ση της ΝΔ να καταρ­γή­σει τον νόμο Βορί­δη, που καθι­στά υπο­χρε­ω­τι­κή για τους ΟΤΑ την άσκη­ση έφε­σης κατά θετι­κών δικα­στι­κών απο­φά­σε­ων μονι­μο­ποί­η­σης συμβασιούχων;

Ο λαός να σκε­φτεί, να κάνει το βήμα υπε­ρά­σπι­σης, επα­νε­κλο­γής της σημε­ρι­νής Δημο­τι­κής Αρχής της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» με δήμαρ­χο τον Κ. Πελε­τί­δη, για να έχει πραγ­μα­τι­κούς αγω­νι­στές — συμ­μά­χους δίπλα του!

Να κατα­τά­ξει τα σχέ­δια που έβγα­λαν οι …κου­λο­χέ­ρη­δές τους όσο πιο χαμη­λά γίνε­ται, για­τί η ζωή του λαού και της νεο­λαί­ας του δεν είναι τζό­γος, έχουν αξία!

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο