Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δημοτική Αρχή Πύλου — Νέστορος: Η «αλληλεγγύη» γίνεται «δουλεμπόριο» — Ζητούν από πλημμυροπαθείς να μαζέψουν τις ελιές!

Καλεί τους πλημ­μυ­ρο­πα­θείς της Θεσ­σα­λί­ας να μετοι­κή­σουν στον δήμο για να μαζέ­ψουν τις ελιές στην περιο­χή η Δημο­τι­κή Αρχή Πύλου — Νέστο­ρος προ­κα­λώ­ντας έντο­νες αντι­δρά­σεις. Μάλι­στα αυτή η απα­ρά­δε­κτη κίνη­ση εμφα­νί­ζε­ται σαν «ανοι­χτό κάλε­σμα αλλη­λεγ­γύ­ης στους πλη­γέ­ντες της Περι­φέ­ρειας Θεσσαλίας»!

Ούτε λίγο ούτε πολύ ζητούν από τους ανθρώ­πους που έχα­σαν τα πάντα, πνιγ­μέ­νοι στα νερά και στις λάσπες, να αφή­σουν τα χωριά τους στη Θεσ­σα­λία και να μετα­βούν στον Δήμο Πύλου — Νέστο­ρος για να μαζέ­ψουν τις ελιές δεί­χνο­ντας ολο­φά­νε­ρα ότι αυτό που τους νοιά­ζει είναι πώς θα βρουν φτη­νά χέρια εργα­τών γης!

Δημοτική Αρχή Πύλου — Νέστορος: Όταν η «αλληλεγγύη» καταλήγει «δουλεμπόριο»

Άμε­ση ήταν η τοπο­θέ­τη­ση-καταγ­γε­λία της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης». Σε κοι­νή δήλω­ση ο Νίκος Κου­του­μά­νος, υπο­ψή­φιος περι­φε­ρειάρ­χης Πελο­πον­νή­σου και ο Θανά­σης Ραδιώ­της, υπο­ψή­φιος δήμαρ­χος Πύλου — Νέστο­ρος αναφέρουν:

«Ο δήμαρ­χος και ο αντι­δή­μαρ­χος Πύλου — Νέστο­ρος με επί­ση­μο δημο­τι­κό έγγρα­φο (με αριθ­μό πρω­το­κόλ­λου μάλι­στα) απευ­θυ­νό­με­νο στους δήμους της Περι­φέ­ρειας Θεσ­σα­λί­ας, απευ­θύ­νουν “ανοι­χτό κάλε­σμα αλλη­λεγ­γύ­ης στους πλη­γέ­ντες της Περι­φέ­ρειας Θεσ­σα­λί­ας”, ζητώ­ντας τους να μετοι­κή­σουν στον Δήμο της Πύλου – Νέστο­ρος ως εργά­τες γης για το μάζε­μα ελιών.

Η “αλλη­λεγ­γύη” του Δήμου Πύλου — Νέστο­ρος είναι οι πνιγ­μέ­νοι της Θεσ­σα­λί­ας να μετοι­κή­σουν ως “σύγ­χρο­νοι δού­λοι” στην Πύλο. Μάλ­λον ορι­σμέ­νοι ταυ­τί­ζουν την επι­χει­ρη­μα­τι­κή τους δρα­στη­ριό­τη­τα και την ανά­γκη τους για φθη­νό εργα­τι­κό δυνα­μι­κό με την άσκη­ση της διοί­κη­σης στον Δήμο της Πύλου.

Ρωτά­με, αν πλημ­μύ­ρι­ζαν οι περιο­χές της Πυλί­ας και κατα­στρέ­φο­νταν οι αγρό­τες, η συγκε­κρι­μέ­νη δημο­τι­κή αρχή θα τους πρό­τει­νε να μετοι­κή­σουν σε άλλη περιο­χή για να δου­λέ­ψουν ως εργά­τες γης;

Τι έχει κάνει η σημε­ρι­νή, αλλά και δια­χρο­νι­κά όλες οι δημο­τι­κές αρχές, για την αντι­πλημ­μυ­ρι­κή θωρά­κι­ση, την αντι­πυ­ρι­κή προ­στα­σία και συνο­λι­κά για την πολι­τι­κή προ­στα­σία του δήμου, των υπο­δο­μών και της αγρο­τι­κής παρα­γω­γής; Δια­χρο­νι­κά δεν έχουν κάνει ούτε ένα έργο.

Το μόνο που ενδια­φέ­ρει όλους τους υπό­λοι­πους υπο­ψή­φιους δημάρ­χους (παλιούς και νέους — όλοι εκλε­κτοί της ΝΔ, σε κοι­νή συμπό­ρευ­ση με ΠΑΣΟΚ — ΣΥΡΙΖΑ) είναι να παρέ­χουν “γη και ύδωρ” στους μεγά­λους επενδυτές.

Αλλη­λεγ­γύη δεν είναι να ξερι­ζω­θούν οι κάτοι­κοι της Θεσ­σα­λί­ας, αλλά να υλο­ποι­η­θούν εδώ και τώρα όλα τα δίκαια αιτή­μα­τα των κατοί­κων που είναι παρα­τη­μέ­νοι από κρά­τος — δήμους — Περι­φέ­ρεια, εδώ και μέρες. Να γίνει πλή­ρης απο­ζη­μί­ω­ση των πλη­γέ­ντων, απο­κα­τά­στα­ση των υπο­δο­μών και κάλυ­ψη των αυξη­μέ­νων ανα­γκών, ολο­κλη­ρω­μέ­νος αντι­πλημ­μυ­ρι­κός σχεδιασμός.

Ευτυ­χώς, που και σε αυτήν την κατα­στρο­φή έλαμ­ψε ξανά η πραγ­μα­τι­κή αλλη­λεγ­γύη, με τη συγκι­νη­τι­κή προ­σφο­ρά χιλιά­δων λαού απ’ όλη τη Μεσ­ση­νία και όλη την Ελλά­δα, απο­μο­νώ­νο­ντας απάν­θρω­πες λογι­κές όπως αυτή της δημο­τι­κής αρχής Πύλου».

902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο