Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πάτρα: Το μαύρο μέτωπο ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ αποκαλύφθηκε

Το μαύ­ρο μέτω­πο που έχουν συγκρο­τή­σει ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ κατά της Δημο­τι­κής Αρχής στην Πάτρα για να βάλουν εμπό­δια στη φιλο­λαϊ­κή της πολι­τι­κή καταγ­γέλ­λει η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» Πάτρας. Χαρα­κτη­ρι­στι­κή περί­πτω­ση η χθε­σι­νή συνε­δρί­α­ση του Δημο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου με μία σει­ρά σημα­ντι­κά θέματα.

Σε δελ­τίο Τύπου της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» αναφέρεται:

«Την ώρα που η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και από κοντά το ΚΙΝΑΛ “σκυ­λο­τρώ­γο­νται” λόγω των υπο­τι­θέ­με­νων μεγά­λων πολι­τι­κών δια­φο­ρών, οι παρα­τά­ξεις τους στον Δήμο Πατρέ­ων έχουν συγκρο­τή­σει μαύ­ρο μέτω­πο κατά της Δημο­τι­κής Αρχής της “Λαϊ­κής Συσπείρωσης”.

Συνε­δριά­ζουν, συντο­νί­ζο­νται και παρου­σιά­ζο­νται ως ενιαία παρά­τα­ξη, ως “ένα σώμα — μια ψυχή”, με πολ­λούς εκπροσώπους.

Έχουν κοι­νή γραμ­μή πλεύ­σης και ενιαίο στό­χο να βάλουν εμπό­δια στη φιλο­λαϊ­κή πολι­τι­κή της Δημο­τι­κής Αρχής.

Στη χθε­σι­νή, σημα­ντι­κή συνε­δρί­α­ση του Δημο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου, που συζή­τη­σε τα δημο­τι­κά τέλη, το Τεχνι­κό Πρό­γραμ­μα και την τιμο­λο­για­κή πολι­τι­κή της ΔΕΥΑΠ, απο­κα­λύ­φθη­κε ο σχε­δια­σμός τους.

Είναι πράγ­μα­τι προ­κλη­τι­κό να εμφα­νί­ζο­νται οι παρα­τά­ξεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ και οι συνο­δοι­πό­ροι τους, ο “απο­λι­τίκ” κ. Ψωμάς και ο γνω­στός κ. Νικο­λό­που­λος ως “φίλοι του λαού” και να κατα­θέ­τουν την τελευ­ταία στιγ­μή στη συνε­δρί­α­ση “πρό­τα­ση”, ενώ γνω­ρί­ζουν ότι με τους νόμους που έχουν ψηφί­σει τα κόμ­μα­τά τους στη Βου­λή προ­βλέ­πε­ται η υπο­χρε­ω­τι­κή δια­δι­κα­σία που πρέ­πει να ακολουθηθεί.

Απο­κα­λυ­πτι­κό της πολι­τι­κής κου­το­πο­νη­ριάς τους και της πρό­θε­σής τους να φύγουν από τη συνε­δρί­α­ση είναι το γεγο­νός ότι λίγα 24ωρα πριν οι εκπρό­σω­ποί τους στην Οικο­νο­μι­κή Επι­τρο­πή (που εισά­γει το θέμα στο Δημο­τι­κό Συμ­βού­λιο) ψήφι­σαν λευ­κό, χωρίς να προ­τεί­νουν οτιδήποτε.

Είναι οι ίδιες δημο­τι­κές παρα­τά­ξεις, που όταν ήταν δημο­τι­κές αρχές, είχαν αυξή­σει υπέ­ρο­γκα τα δημο­τι­κά τέλη στο 1,95 το τετρα­γω­νι­κό μέτρο.

Αντί­θε­τα, η Δημο­τι­κή Αρχή, από το 2014 που ανέ­λα­βε, έχει μειώ­σει τα δημο­τι­κά τέλη κατά 23%. Ο δήμος μας έχει τα χαμη­λό­τε­ρα τέλη από όλους τους μεγά­λους δήμους της χώρας.

Αυτή η Δημο­τι­κή Αρχή έχει απαλ­λά­ξει χιλιά­δες φτω­χές, λαϊ­κές οικο­γέ­νειες από δημο­τι­κά τέλη και από την τιμο­λό­γη­ση του νερού.

Καλού­με τις παρα­τά­ξεις που ενώ­θη­καν σε μία, αν έχουν τη στοι­χειώ­δη πολι­τι­κή αξιο­πι­στία και αν πραγ­μα­τι­κά, όπως λένε, νοιά­ζο­νται για τον πατραϊ­κό λαό, να συμ­φω­νή­σουν και να διεκ­δι­κή­σου­με μαζί με τον πατραϊ­κό λαό:

- Την πλή­ρη κάλυ­ψη όλων των ανα­γκών του δήμου από τον κρα­τι­κό προϋπολογισμό.

- Την κατάρ­γη­ση των δημο­τι­κών τελών.

- Την πρό­σλη­ψη μόνι­μου προ­σω­πι­κού για την κάλυ­ψη των ανα­γκών του δήμου.

- Την κατάρ­γη­ση του νομο­θε­τι­κού πλαι­σί­ου, που έχει μετα­τρέ­ψει τους δήμους σε φοροει­σπρα­κτι­κό μηχανισμό.

- Την κατάρ­γη­ση της επι­χει­ρη­μα­τι­κής δρα­στη­ριό­τη­τας, της αντα­πό­δο­σης και τις παντός είδους Συμπρά­ξεις Δημό­σιου και Ιδιω­τι­κού Τομέα (ΣΔΙΤ)».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο