Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πέθανε η Λίσα Μαρί Πρίσλεϊ, κόρη του Έλβις, σε ηλικία 54 ετών

Η Λίσα Μαρί Πρί­σλεϊ, μου­σι­κός, τρα­γου­δί­στρια και μονα­δι­κό παι­δί του θρύ­λου του ροκ εν ρολ Έλβις Πρί­σλεϊ, πέθα­νε χθες Πέμ­πτη έπει­τα από καρ­δια­κή ανα­κο­πή, αφού δια­κο­μί­στη­κε εσπευ­σμέ­να το πρωί σε νοσο­κο­μείο του Λος Άντζε­λες, ανα­κοί­νω­σε η μητέ­ρα της.

«Με βαριά καρ­διά είμαι υπο­χρε­ω­μέ­νη να μοι­ρα­στώ τη συγκλο­νι­στι­κή είδη­ση ότι η όμορ­φη κόρη μου Λίσα Μαρί μας άφη­σε», ανέ­φε­ρε σε ανα­κοί­νω­σή της η Πρί­σι­λα Πρέσλεϊ.

Μόλις την Τρί­τη βρι­σκό­ταν μαζί με τη μητέ­ρα της στις Χρυ­σές Σφαί­ρες, όπου ο ηθο­ποιός Όστιν Μπά­τλερ βρα­βεύ­τη­κε για τον ρόλο του στη βιο­γρα­φι­κή ται­νία «Έλβις». Ο κ. Μπά­τλερ αφιέ­ρω­σε μερι­κά λόγια στις δυο γυναί­κες: «σας ευχα­ρι­στώ που μού ανοί­ξα­τε τις καρ­διές σας, τις ανα­μνή­σεις σας, το σπί­τι σας. Λίσα Μαρί και Πρί­σι­λα, σας αγα­πάω για πάντα», είπε.

Η Λίσα Μαρί Πρί­σλεϊ ήταν η κλη­ρο­νό­μος της επι­χεί­ρη­σης Elvis Presley Enterprises, όμως πού­λη­σε το μεγα­λύ­τε­ρο μέρος των μετο­χών της σε εται­ρεία επεν­δύ­σε­ων και δια­χεί­ρι­σης κεφα­λαί­ων το 2005.

Δια­τή­ρη­σε τον έλεγ­χο της Graceland, ιδιο­κτη­σί­ας στο Μέμ­φις (Τενε­σί) που ανή­κε στον πατέ­ρα της και όπου βρέ­θη­κε ο διά­ση­μος τρα­γου­δι­στής χωρίς τις αισθή­σεις του τον Αύγου­στο του 1977, προ­τού μετα­φερ­θεί σε νοσο­κο­μείο όπου ο θάνα­τός του απο­δό­θη­κε σε καρ­δια­κή ανακοπή.

Οι τοξι­κο­λο­γι­κές εξε­τά­σεις υπέ­δει­ξαν υψη­λά επί­πε­δα φαρ­μα­κευ­τι­κών ουσιών στον οργα­νι­σμό του θρύ­λου του ροκ εν ρολ.

Η Λίσα Μαρί Πρί­σλεϊ κυκλο­φό­ρη­σε τρία άλμπουμ κατά τη διάρ­κεια της καριέ­ρας της. Είναι η μητέ­ρα της ηθο­ποιού Ράι­λι Κίο, που έπαι­ξε στην ται­νία «Mad Max: Fury Road».

Εκτός του μου­σι­κού Ντά­νι Κίο, με τον οποίο χώρι­σαν το 1994, είχε επί­σης παντρευ­τεί με τον ηθο­ποιό Νίκο­λας Κέιτζ, με τον ηθο­ποιό και συν­θέ­τη Μάικλ Λόκ­γουντ και με τον θρύ­λο της ποπ Μάικλ Τζάκ­σον (1994–1996).

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο