Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πέθανε ο ανατραπείς πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι

Ο ανα­τρα­πείς πρώ­ην πρό­ε­δρος της Αιγύ­πτου Μοχά­μεντ Μόρ­σι πέθα­νε σήμε­ρα, αφού κατέρ­ρευ­σε μέσα στο δικα­στή­ριο μετά το περάς μιας ακρο­α­μα­τι­κής δια­δι­κα­σί­ας, μετέ­δω­σε το κρα­τι­κό τηλε­ο­πτι­κό δίκτυο.

Σύμ­φω­να με πηγές από τις υπη­ρε­σί­ες ασφα­λεί­ας και δικα­στι­κές πηγές, που επι­κα­λεί­ται το Γαλ­λι­κό Πρα­κτο­ρείο, ο Μόρ­σι είχε ολο­κλη­ρώ­σει την απο­λο­γία του ενώ­πιον του δικα­στη­ρί­ου προ­τού καταρ­ρεύ­σει. Δια­κο­μί­στη­κε στο νοσο­κο­μείο όπου δια­πι­στώ­θη­κε ο θάνα­τός του.

Ο Μόρ­σι, ηγε­τι­κό στέ­λε­χος των Μου­σουλ­μα­νι­κή Αδελ­φό­τη­τας, ήταν ο πρώ­τος δημο­κρα­τι­κά εκλεγ­μέ­νος πρό­ε­δρος στη σύγ­χρο­νη ιστο­ρία της Αιγύ­πτου. Βρι­σκό­ταν στη φυλα­κή, μετά την ανα­τρο­πή του από τον στρα­τό το 2013 έπει­τα από τις μαζι­κές δια­δη­λώ­σεις ενα­ντί­ον της εξου­σί­ας του.

Όπως μετα­δί­δει η κρα­τι­κή τηλε­ό­ρα­ση, ο Μόρ­σι, ηλι­κί­ας 67 ετών, βρι­σκό­ταν στο δικα­στή­ριο για μια ακρο­α­μα­τι­κή δια­δι­κα­σία με την κατη­γο­ρία της κατα­σκο­πεί­ας, έπει­τα από ύπο­πτες επα­φές που είχε με την παλαι­στι­νια­κή οργά­νω­ση Χαμάς.

Ο Μόρ­σι εξέ­τιε ποι­νή φυλά­κι­σης 20 ετών μετά την κατα­δί­κη του για τον θάνα­το δια­δη­λω­τών κατά τη διάρ­κεια των κινη­το­ποι­ή­σε­ων του 2012 και ποι­νή ισό­βιας κάθειρ­ξης για κατα­σκο­πεία σε μια υπό­θε­ση που σχε­τι­ζό­ταν με το Κατάρ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο