Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πέθανε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Ο βετε­ρά­νος γερ­μα­νός πολι­τι­κός Βόλφ­γκανγκ Σόι­μπλε, ο οποί­ος υπη­ρέ­τη­σε ως μέλος του γερ­μα­νι­κού κοι­νο­βου­λί­ου, της Μπού­ντε­σταγκ, για περισ­σό­τε­ρο από μισό αιώ­να, απε­βί­ω­σε σε ηλι­κία 81 ετών, ανα­φέ­ρουν σήμε­ρα γερ­μα­νι­κά μέσα ενημέρωσης.

Ο Σόι­μπλε, ο οποί­ος πέρα­σε μεγά­λο μέρος της στα­διο­δρο­μί­ας του αφιε­ρω­μέ­νος στην επα­νέ­νω­ση της χώρας του και αργό­τε­ρα υπη­ρέ­τη­σε ως υπουρ­γός Οικο­νο­μι­κών της πρώ­ην καγκε­λα­ρί­ου Άγγε­λα Μέρ­κελ στη διάρ­κεια της κρί­σης χρέ­ους της ευρω­ζώ­νης, πέθα­νε ειρη­νι­κά αργά χθες, Τρί­τη, το βρά­δυ, μετέ­δω­σε το Γερ­μα­νι­κό Πρακτορείο.

Ο Σόι­μπλε ήταν από το 1965 μέλος των κεντρο­δε­ξιών Χρι­στια­νο­δη­μο­κρα­τών και έγι­νε βου­λευ­τής το 1972. Ήταν ένας από τους Γερ­μα­νούς πολι­τι­κούς με την πιο μακρά θητεία.

Από το 1990 ήταν καθη­λω­μέ­νος στην ανα­πη­ρι­κή καρέ­κλα, αφού οι σφαί­ρες ενός ανι­σόρ­ρο­που ενό­πλου τον κατέ­στη­σαν ανά­πη­ρο και παρα­λί­γο να τον σκοτώσουν.

Έχει συν­δε­θεί με σφι­χτή και αυστη­ρή οικο­νο­μι­κή πολι­τι­κή σε χώρες της Ευρω­ζώ­νης, μια από τις οποί­ες είναι και η Ελλά­δα, όπου το όνο­μα του συν­δέ­θη­κε με τα μνημόνια.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο