Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πέθανε ο Δημήτρης Τσοβόλας

Πέθα­νε σε ηλι­κία 80 ετών ο δικη­γό­ρος και πρώ­ην υπουρ­γός, Δημή­τρης Τσοβόλας.

Ο Δημή­τρης Τσο­βό­λας πέθα­νε το μεση­μέ­ρι της Παρα­σκευ­ής, όντας δια­σω­λη­νω­μέ­νος αφού έδι­νε σκλη­ρή μάχη ενά­ντια στον καρ­κί­νο. Η κατά­στα­ση της υγεί­ας του είχε επι­δει­νω­θεί το τελευ­ταίο χρο­νι­κό διάστημα.

Ο Δημή­τρης Τσο­βό­λας γεν­νή­θη­κε στους Μελισ­σουρ­γούς της Άρτας. Σπού­δα­σε νομι­κά στο Αρι­στο­τέ­λειο Πανε­πι­στή­μιο Θεσ­σα­λο­νί­κης. Υπήρ­ξε ιδρυ­τι­κό μέλος του ΠΑΣΟΚ, εκλέ­χθη­κε για πρώ­τη φορά βου­λευ­τής Άρτας με το ΠΑΣΟΚ το 1977, και επα­νε­κλέ­χθη­κε το 1981 και το 1985. Στην συνέ­χεια εξε­λέ­γη Βου­λευ­τής στην Β΄ Περι­φέ­ρεια της Αθήνας.

Παρέ­μει­νε στα­θε­ρά στο υπουρ­γείο Οικο­νο­μι­κών κατά την πρώ­τη οκτα­ε­τία της κυβέρ­νη­σης του Ανδρέα Παπαν­δρέ­ου, ως υφυ­πουρ­γός (1981–1983), ανα­πλη­ρω­τής υπουρ­γός (1983–1985) και υπουρ­γός την περί­ο­δο 1985–1989. Τον Οκτώ­βριο του 1995 απο­χώ­ρη­σε από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. για­τί δια­φώ­νη­σε ιδε­ο­λο­γι­κά και πολι­τι­κά και στις 20 Δεκεμ­βρί­ου του ίδιου χρό­νου ίδρυ­σε το Δημο­κρα­τι­κό Κοι­νω­νι­κό Κίνη­μα (ΔΗ.Κ.ΚΙ.). Το Δημο­κρα­τι­κό Κοι­νω­νι­κό Κίνη­μα (ΔΗ.Κ.ΚΙ.) μπή­κε στη Βου­λή το 1996 καθώς και στην Ευρω­βου­λή και το 2004 πρό­τει­νε την διά­λυ­ση του κόμ­μα­τος, η οποία και απο­φα­σί­στη­κε στο Συνέ­δριο της 30-10-2004.

Ήταν παντρε­μέ­νος και είχε απο­κτή­σει δυο παιδιά.

Ναζίμ Χικ­μέτ Ποι­ή­μα­τα εκλο­γή από το έργο του

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο