Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πέθανε ο εικαστικός Αντώνης Απέργης

Πέθα­νε σε ηλι­κία 79 χρό­νων ο εικα­στι­κός Αντώ­νης Απέρ­γης. Ο Αντώ­νης Απέρ­γης γεν­νή­θη­κε στην Αθή­να το 1938.

Από το 1958 έως το 1962 σπού­δα­σε στην Ανώ­τα­τη Σχο­λή Καλών Τεχνών της Αθή­νας, με υπο­τρο­φία του Ιδρύ­μα­τος Κρα­τι­κών Υπο­τρο­φιών (Ι.Κ.Υ) ζωγρα­φι­κή με τον Γιάν­νη Μόρα­λη και χαρα­κτι­κή με τον Κων­στα­ντί­νο Γραμματόπουλο.

apergis11

Από το 1966 έως το 1970, πάλι με υπο­τρο­φία του Ι.Κ.Υ, σπού­δα­σε ψηφι­δω­τό και φρέ­σκο στη Σχο­λή Καλών Τεχνών του Παρισιού.

Έχει παρου­σιά­σει το έργο του σε πολ­λές ατο­μι­κές εκθέ­σεις σε Αθή­να και Θεσ­σα­λο­νί­κη και πήρε επί­σης μέρος σε πολ­λές ομα­δι­κές σε διά­φο­ρες πόλεις, στην Ελλά­δα και στο εξω­τε­ρι­κό, όπως στη Ρώμη, τη Βηρυ­τό, το Παρί­σι και το Σικάγο.

Έχει τιμη­θεί κατά και­ρούς με διά­φο­ρες δια­κρί­σεις και βρα­βεία και δίδα­ξε επί σει­ρά ετών ζωγρα­φι­κή (Σχέ­διο – Χρώ­μα – Σύν­θε­ση) σε σχο­λές Γρα­φι­κών Τεχνών και στη σχο­λή Συντή­ρη­σης Έργων Τέχνης των ΤΕΙ Αθήνας.

apergis2

Ασχο­λεί­ται με σκη­νι­κά θεά­τρου, με εικο­νο­γρά­φη­ση βιβλί­ων και περιο­δι­κών εντύπων.

Έργα του βρί­σκο­νται στην Εθνι­κή Πινα­κο­θή­κη, στην Τρά­πε­ζα της Ελλά­δος , στο Μου­σείο Σύγ­χρο­νης Τέχνης Γου­λαν­δρή στην Άνδρο, στο Μου­σείο Βορ­ρέ, στη συλ­λο­γή του Υπουρ­γεί­ου Πολι­τι­σμού, στο Μου­σείο Κοτο­πού­λη, στο Μου­σείο Καλα­μά­τας και σε δημό­σιες και ιδιω­τι­κές συλ­λο­γές στην Ελλά­δα και στο εξωτερικό.

Η κηδεία του Αντώ­νη Απέρ­γη θα γίνει σήμε­ρα, Παρα­σκευή 12 Ιανουα­ρί­ου από το Νεκρο­τα­φείο Καθο­λι­κών στον Αγιο Λου­κά του Περισσού.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο