Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πέθανε o ζωγράφος και συντηρητής, Σταύρος Μπαλτογιάννης

Το Διοι­κη­τι­κό Συμ­βού­λιο του Επι­με­λη­τη­ρί­ου Εικα­στι­κών Τεχνών Ελλάδος/ΕΕΤΕ εκφρά­ζει τη λύπη του για το θάνα­το του μέλους του, ζωγρά­φου και συντη­ρη­τή, Σταύ­ρου Μπαλ­το­γιάν­νη, στις 9 Μαρ­τί­ου 2019, το οποίο θάνα­το πλη­ρο­φο­ρη­θή­κα­με μετά την κηδεία.

Ο Σταύ­ρος Μπαλ­το­γιάν­νης γεν­νή­θη­κε το 1929 στα Γιάν­νε­να. Σπού­δα­σε ζωγρα­φι­κή στην Ανω­τά­τη Σχο­λή Καλών Τεχνών, με τον Γιάν­νη Μόρα­λη. Συνέ­χι­σε τις σπου­δές της ζωγρα­φι­κής στην Academia di Belle Arti της Φλω­ρε­ντί­ας. Το 1959 σπου­δά­ζει με υπο­τρο­φία του Ι.Κ.Υ. Συντή­ρη­ση Έργων Τέχνης στο Instituto Centrale dei Restauro της Ρώμης. Μετά από 3 χρό­νια σπου­δών παίρ­νει το δίπλω­μα του συντη­ρη­τή Έργων Τέχνης. Μένει ένα ακό­μα χρό­νο και παίρ­νει το ειδι­κό δίπλω­μα τελειο­ποί­η­σης σπου­δών (perfecionamento) από το ίδιο Instituto. Παράλ­λη­λα παρα­κο­λου­θεί στη Σχο­λή San Giacomo της Ρώμης μαθή­μα­τα για την τεχνι­κή των τοιχογραφιών.

Απα­σχο­λή­θη­κε σαν συντη­ρη­τής Έργων Τέχνης και ζωγρά­φος και έχει λάβει μέρος σε πολ­λές εκθέ­σεις. Είναι μέλος του Επι­με­λη­τη­ρί­ου Εικα­στι­κών Τεχνών Ελλά­δος από το 1979.

Το Διοι­κη­τι­κό Συμ­βού­λιο του ΕΕΤΕ εκφρά­ζει τα θερ­μά του συλ­λυ­πη­τή­ρια στην οικο­γέ­νειά του και στους οικεί­ους του.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο