Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ: Με ΚΚΕ πιο ισχυρό ο λαός να πει “ως εδώ” στην επίθεση στην Υγεία

Παγκό­σμια Μέρα Υγεί­ας σήμε­ρα και το ΚΚΕ απευ­θύ­νει κάλε­σμα αγω­νι­στι­κής συμπό­ρευ­σης σε όλο τον λαό ενά­ντια στην αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή, για να ανοί­ξει ο δρό­μος εκεί­νος όπου το σύστη­μα Υγεί­ας θα αντι­στοι­χί­ζε­ται με τις σύγ­χρο­νες ανά­γκες της πρό­λη­ψης, θερα­πεί­ας και απο­κα­τά­στα­σης, που θα παρέ­χο­νται δωρε­άν σε όλο τον λαό, με ευθύ­νη του κρά­τους.

Ανα­λυ­τι­κά σε ανα­κοί­νω­σή του με αφορ­μή την Παγκό­σμια Μέρα Υγεί­ας, το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Το ΚΚΕ απευ­θύ­νει κάλε­σμα αγω­νι­στι­κής συμπό­ρευ­σης σε όλο τον λαό για να μπουν εμπό­δια στην αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή στην Υγεία, για να επι­βά­λου­με την ικα­νο­ποί­η­ση των δίκαιων αιτη­μά­των, για να ανοί­ξει ο δρό­μος ανά­πτυ­ξης όπου το σύστη­μα Υγεί­ας θα αντι­στοι­χί­ζε­ται με όλες τις σύγ­χρο­νες ανά­γκες της πρό­λη­ψης, θερα­πεί­ας και απο­κα­τά­στα­σης, οι οποί­ες θα παρέ­χο­νται καθο­λι­κά και δωρε­άν με ευθύ­νη του κράτους.

Η υπο­βάθ­μι­ση του δημό­σιου συστή­μα­τος Υγεί­ας και η εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­ση των υπη­ρε­σιών του, οι κλει­στές χει­ρουρ­γι­κές αίθου­σες και η πολύ­μη­νη ανα­μο­νή για ένα ραντε­βού, οι τερά­στιες ελλεί­ψεις σε προ­σω­πι­κό, η ισχυ­ρο­ποί­η­ση των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων της ιδιω­τι­κής Υγεί­ας, η δρα­στι­κή μεί­ω­ση των κρα­τι­κών δαπα­νών και η αύξη­ση των άμε­σων και έμμε­σων πλη­ρω­μών του λαού για την ιατρο­φαρ­μα­κευ­τι­κή περί­θαλ­ψη είναι απο­τε­λέ­σμα­τα της πολι­τι­κής όλων των κυβερ­νή­σε­ων, που φάνη­κε με τον πιο τρα­γι­κό τρό­πο στα τρία χρό­νια παν­δη­μί­ας και κόστι­σε 37.000 νεκρούς. Οι αντι­λαϊ­κοί νόμοι που νομο­θέ­τη­σε η ΝΔ για τη Δευ­τε­ρο­βάθ­μια Περί­θαλ­ψη, την Ψυχι­κή Υγεία, τον ΕΟΠΥΥ, την Πρω­το­βάθ­μια Φρο­ντί­δα Υγεί­ας, την ιδιω­τι­κο­ποί­η­ση του Παι­δο­ο­γκο­λο­γι­κού κέντρου, “ωρί­μα­σαν” και απο­τέ­λε­σαν συνέ­χεια του αντι­λαϊ­κού έργου και νόμων των προη­γού­με­νων κυβερ­νή­σε­ων όλων των “απο­χρώ­σε­ων”.

Ο λαός δεν μπο­ρεί να περι­μέ­νει “τίπο­τα καλύ­τε­ρο από το χει­ρό­τε­ρο” και από την επό­με­νη κυβέρ­νη­ση, αφού ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και λοι­ποί “πρό­θυ­μοι” είναι έτοι­μοι κατά μόνας ή από κοι­νού να “τρέ­ξουν” το αντι­λαϊ­κό σχέ­διο και στον τομέα της Υγεί­ας. Αλλω­στε αυτήν την πολι­τι­κή υπη­ρέ­τη­σαν και υπη­ρε­τούν όλες οι εναλ­λασ­σό­με­νες κυβερ­νή­σεις, που η μία συνέ­χι­ζε το αντι­λαϊ­κό έργο από εκεί που το άφη­σε η προηγούμενη.

Με οργάνωση της πάλης και με ΚΚΕ πιο ισχυρό στις εκλογές και στο λαϊκό κίνημα, για να είναι δυνατός ο ίδιος ο λαός και όσο γίνεται αδύναμη η επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση, μπορούμε να πούμε “ως εδώ” στην επίθεση που ετοιμάζουν. Η δράση του ΚΚΕ μέσα στη Βουλή, με τις 627 Ερωτήσεις, Επίκαιρες Ερωτήσεις και Επερωτήσεις που έκανε την τετραετία που πέρασε, αλλά κυρίως μέσα από τη δράση του στο κίνημα, σε κάθε Κέντρο Υγείας, Νοσοκομείο, προνοιακή δομή και γενικά στις μονάδες Υγείας — Πρόνοιας, φανερώνει ότι ο λαός με τον αγώνα του μπορεί να επιβάλει τη “θεραπεία στην ασθένεια”, που είναι το ίδιο το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα, και να μην αναζητά “παυσίπονα για τα συμπτώματα”, που μας οδηγούν “από το κακό στο χειρότερο”.

Σε αυτήν την κατεύ­θυν­ση, η ανά­πτυ­ξη της οικο­νο­μί­ας και της κοι­νω­νί­ας που θα καθο­ρί­ζε­ται και θα ελέγ­χε­ται από την εξου­σία του λαού μπο­ρεί να αξιο­ποι­ή­σει τις τερά­στιες δυνα­τό­τη­τες της επι­στή­μης, της τεχνο­λο­γί­ας και της παρα­γω­γι­κό­τη­τας της εργασίας.

Με εκπαί­δευ­ση του ανα­γκαί­ου σε αριθ­μό, ειδι­κό­τη­τες και κλά­δους υγειο­νο­μι­κού προ­σω­πι­κού και τη σχε­δια­σμέ­νη πανελ­λα­δι­κή κατα­νο­μή του, με σύγ­χρο­να επι­στη­μο­νι­κά, εργα­σια­κά και κοι­νω­νι­κά δικαιώματα.

Με ανά­πτυ­ξη σύγ­χρο­νων μονά­δων Υγεί­ας, Νοσο­κο­μεί­ων και Κέντρων Υγεί­ας, με σύγ­χρο­νο και επαρ­κή εξο­πλι­σμό, με ανά­πτυ­ξη της έρευ­νας και εφαρ­μο­γή όλων των σύγ­χρο­νων θερα­πευ­τι­κών μεθό­δων, φαρ­μά­κων, εμβο­λί­ων και υγειο­νο­μι­κών υλικών.

Αυτό είναι το νέο, για­τί υπη­ρε­τεί τις ανά­γκες της πλειο­ψη­φί­ας του λαού, και αντι­κει­με­νι­κά έρχε­ται σε σύγκρου­ση με το σημε­ρι­νό “παλιό”, που έχει χρε­ο­κο­πή­σει».

47 νεκροί από COVID, ένας θάνατος από γρίπη σε μια βδομάδα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο