Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικών Νεολαιών: Καταδικάζει την αποτρόπαια δολοφονία του Άλκη στην Θεσσαλονίκη

Η Παγκό­σμια Ομο­σπον­δία Δημο­κρα­τι­κών Νεο­λαιών (ΠΟΔΝ) εκφρά­ζει τα συλ­λυ­πη­τή­ριά της στην οικο­γέ­νεια και τους οικεί­ους του 19χρονου Άλκη, που δολο­φο­νή­θη­κε στη Θεσσαλονίκη.

Στην ανα­κοί­νω­σή της η ΠΟΔΝ αναφέρει:

«Κατα­δι­κά­ζου­με απε­ρί­φρα­στα την απο­τρό­παια αυτή δολο­φο­νία, όπως και συνο­λι­κό­τε­ρα τη δρά­ση των οργα­νω­μέ­νων φασι­στι­κών συμ­μο­ριών που χτυ­πούν αγω­νι­στές μαθη­τές και άλλους νέους, τις εγκλη­μα­τι­κές ομά­δες που είναι συν­δε­μέ­νες με μεγά­λα επι­χει­ρη­μα­τι­κά συμφέροντα.

Ενώ­νου­με τη φωνή μας με τη νεο­λαία και τον λαό της Ελλά­δας που μέσα από αγω­νι­στι­κές πρω­το­βου­λί­ες λένε ως εδώ και παλεύ­ουν ενά­ντια στον φασισμό.

Η ΠΟΔΝ που ιδρύ­θη­κε το 1945 αμέ­σως μετά τη Μεγά­λη Αντι­φα­σι­στι­κή Νίκη των Λαών και σήμε­ρα εκπρο­σω­πεί εκα­τομ­μύ­ρια νέους σε περισ­σό­τε­ρες από 100 χώρες του κόσμου που δρουν μέσα από τις οργα­νώ­σεις – μέλη της, εκφρά­ζει την πλή­ρη στή­ρι­ξή της στους συντρό­φους της ΚΝΕ και στην πάλη τους ‑για ακό­μη μια φορά- ενά­ντια σ’ αυτές τις φασι­στι­κές επι­θέ­σεις, και στέλ­νει την αλλη­λεγ­γύη της στο μαθη­τι­κό κίνη­μα της χώρας».

902.gr.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο