Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Παιδιά, ψηλά το κεφάλι!»: Το μήνυμα της ΚΝΕ προς τους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων

Μήνυ­μα αγω­νι­στι­κής αισιο­δο­ξί­ας στέλ­νει η Κομ­μου­νι­στι­κή Νεο­λαία Ελλά­δας στους υπο­ψή­φιους των πανελ­λα­δι­κών εξε­τά­σε­ων, τονίζοντας:

«Είστε εδώ, μπρο­στά σε αυτή τη σημα­ντι­κή μάχη των πανελ­λα­δι­κών εξε­τά­σε­ων, αφού τα βάλα­τε με την κού­ρα­ση, την ασφυ­κτι­κή πίε­ση, τις θυσί­ες, με μια ύλη — βου­νό και μια Τρά­πε­ζα Θεμά­των που έπε­φτε και, ήδη, νικήσατε!

Ίσως σκέ­φτε­στε πως εδώ τελειώ­νουν και αρχί­ζουν όλα. Πως σε αυτές τις λίγες ώρες και στιγ­μές χαράσ­σε­ται όλο το μέλ­λον σας… Όμως, δεν είναι έτσι.

Ανε­ξαρ­τή­τως “βαθ­μο­λο­γι­κής επί­δο­σης”, το μέλ­λον και τα όνει­ρά σας τα κρα­τά­τε στα χέρια σας. Θα τα κατα­κτά­τε, όσο δεν τα χαρί­ζε­τε σε κανέ­ναν, αλλά επι­λέ­γε­τε να αγω­νί­ζε­στε για αυτά μαζί με όσους σας ενώ­νουν κοι­νές ανά­γκες και ανησυχίες.

Το απο­δεί­ξα­τε στα σχο­λι­κά σας χρό­νια. Σε μαθή­μα­τα ζωής “εκτός ύλης”:

  • Στις μεγα­λειώ­δεις κινη­το­ποι­ή­σεις μετά το έγκλη­μα στα Τέμπη κόντρα στη σιω­πή και τη συγκάλυψη.
  • Στα συν­θή­μα­τα για “σχο­λείο να μορ­φώ­νει και όχι να εξο­ντώ­νει”, στην αλλη­λεγ­γύη και τη συλ­λο­γι­κό­τη­τα, κόντρα στο “τίπο­τα δεν αλλά­ζει” και σε σάπια πρό­τυ­πα “να κοι­τάω μόνο την πάρ­τη μου για να πετύχω”.
  • Στους αγώ­νες σας, στις νίκες και τις κατα­κτή­σεις σας, κόντρα σε ένα άδι­κο σχο­λείο — πανά­κρι­βο εξε­τα­στι­κό κέντρο μέσα στα προ­βλή­μα­τα και τις ελλεί­ψεις, που δια­μόρ­φω­σαν δια­χρο­νι­κά όλες οι κυβερ­νή­σεις και τα υπουργεία.

Κάντε υπό­θε­ση δική σας το μέλ­λον που ανοί­γε­ται μπρο­στά σας! Συνε­χί­στε έτσι, όπως σας ται­ριά­ζει: Ανυ­πό­τα­κτα, αντι­συ­στη­μι­κά, αντι­φα­σι­στι­κά, αγωνιστικά!

Μόνοι τους και όλοι μας!

Μόνοι τους όσοι μας μαυ­ρί­ζουν τη ζωή και βάζουν εμπό­δια στα όνει­ρά μας.

Όλοι μας όσοι θέλου­με να ζήσου­με, να τολ­μή­σου­με να ονει­ρευό­μα­στε και να αγω­νι­ζό­μα­στε για τη ζωή μας.

Οι μέρες του φωτός είναι μπρο­στά μας. Και εκεί θα συνα­ντη­θού­με ξανά. Είμα­στε σίγουροι.

Καλή επι­τυ­χία σε όλους και όλες!».

Πηγή: 902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο