Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πακιστάν: Έκαψε ζωντανές τις δυο κόρες του και τα τέσσερα εγγόνια του επειδή εκείνες παντρεύτηκαν χωρίς τη συγκατάθεσή του

Ένας πατέ­ρας στο Πακι­στάν πιστεύ­ε­ται ότι σκό­τω­σε τις δύο κόρες του και τα τέσ­σε­ρα παι­διά τους, βάζο­ντας φωτιά στο σπί­τι τους επει­δή εκεί­νες παντρεύ­τη­καν παρά τη θέλη­σή του.

Ο Μαν­ζούρ Χου­σάιν κατα­ζη­τεί­ται από την αστυ­νο­μία με την υπο­ψία ότι πυρ­πό­λη­σε το σπί­τι όπου κατοι­κού­σαν οι αδελ­φές Φαου­ζία Μπί­μπι και Χουρ­σίντ Μάι, σε ένα χωριό της επαρ­χί­ας Μου­ζα­φαρ­γκάργκ, στο κεντρι­κό Πακιστάν.

Σύμ­φω­να με τον αξιω­μα­τι­κό της αστυ­νο­μί­ας Αμπ­ντούλ Ματζίντ, ο σύζυ­γος της Μάι σκο­τώ­θη­κε επί­σης στην πυρκαγιά.

Η Μπί­μπι παντρεύ­τη­κε από έρω­τα τον Μεχ­μπούμπ Άχμαντ πριν από 18 μήνες, παρά τις αντιρ­ρή­σεις του πατέ­ρα της. «Το συμ­βάν αυτό είναι το απο­τέ­λε­σμα της αντι­πα­λό­τη­τας των δύο οικο­γε­νειών με αφορ­μή τον γάμο από έρω­τα», σχο­λί­α­σε ο Ματζίντ.

Ο Χου­σάιν, ο κατα­ζη­τού­με­νος ύπο­πτος, ζού­σε σε ένα γει­το­νι­κό χωριό.

Ο σύζυ­γος της Μπί­μπι, ο Άχμαντ, είπε ότι δεν βρι­σκό­ταν στο σπί­τι την ώρα της πυρ­κα­γιάς και όταν επέ­στρε­ψε από τη δου­λειά του, τις πρώ­τες πρω­ι­νές ώρες, το είδε να φλέγεται.

Εκτός από τις δύο γυναί­κες έχα­σαν τη ζωή τους ο γιος του Άχμαντ, ηλι­κί­ας μόλις τεσ­σά­ρων μηνών και τα τρία παι­διά της Μάι, ηλι­κί­ας 2, 6 και 13 ετών.

Εκα­το­ντά­δες γυναί­κες στο Πακι­στάν δολο­φο­νού­νται κάθε χρό­νο από συγ­γε­νείς τους επει­δή παντρεύ­ο­νται χωρίς τη συγκα­τά­θε­σή τους, σύμ­φω­να με την Επι­τρο­πή Ανθρω­πί­νων Δικαιω­μά­των της χώρας.

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο