Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών: Να σταματήσει τώρα ο εμπαιγμός των μαθητών της Γ’ Λυκείου

Να στα­μα­τή­σει τώρα ο εμπαιγ­μός των μαθη­τών της Γ’ Λυκεί­ου απαι­τεί η Πανελ­λα­δι­κή Γραμ­μα­τεία Εκπαι­δευ­τι­κών του ΠΑΜΕ και ανα­φέ­ρει στη σχε­τι­κή ανα­κοί­νω­σή της:

«Καταγ­γέλ­λου­με την απα­ρά­δε­κτη στά­ση του Υπουρ­γεί­ου Παι­δεί­ας που εδώ και 20 μέρες, μέσα από διφο­ρού­με­νες δηλώ­σεις και διαρ­ρο­ές έχει δημιουρ­γή­σει ένα κλί­μα αβε­βαιό­τη­τας, άγχους και πανι­κού στους μαθη­τές της Γ΄ Λυκεί­ου και στις οικο­γέ­νειές τους.

Απαι­τού­με τώρα το Υπουρ­γείο Παι­δεί­ας να μειώ­σει και να ορί­σει την ύλη σε κάθε μάθη­μα με βάση το πόσο έχει προ­χω­ρή­σει η δια ζώσης διδα­σκα­λία στα δημό­σια σχο­λεία, λαμ­βά­νο­ντας σοβα­ρά υπό­ψη ότι σε πολ­λά σχο­λεία, κυρί­ως της περι­φέ­ρειας, που τα μαθή­μα­τα της Γ’ Λυκεί­ου τα διδά­σκουν συνά­δελ­φοι ανα­πλη­ρω­τές, άργη­σαν και να ξεκι­νή­σουν. Είναι το ελά­χι­στο που μπο­ρεί να κάνει το Υπουρ­γείο για να ανα­κου­φί­σει τους μαθη­τές και τις οικο­γέ­νειες τους από το άγχος των Πανελ­λα­δι­κών εξετάσεων.

Να εξα­σφα­λι­στούν τώρα όλα τα απα­ραί­τη­τα μέσα σε μαθη­τές και εκπαι­δευ­τι­κούς ώστε να συμ­με­τέ­χουν ισό­τι­μα όλα τα παι­διά στην εξ απο­στά­σε­ως εκπαί­δευ­ση, με δωρε­άν σύν­δε­ση γρή­γο­ρου internet και εξα­σφά­λι­ση Η/Υ ή tablet για τους μαθη­τές και τους εκπαι­δευ­τι­κούς που δεν έχουν. Για να μην απο­κλει­στούν ακό­μα περισ­σό­τε­ροι μαθη­τές, που δεν έχουν την απα­ραί­τη­τη οικο­νο­μι­κή δυνα­τό­τη­τα, από την ισό­τι­μη συμ­με­το­χή στις πανελ­λα­δι­κές εξετάσεις.

Να πάρει όλα τα απα­ραί­τη­τα μέτρα ώστε με το που ανοί­ξουν τα σχο­λεία να ενι­σχυ­θούν οι μαθη­τές της Γ΄ Λυκεί­ου με όλους τους τρό­πους (π.χ. ενι­σχυ­τι­κή και πρό­σθε­τη διδα­κτι­κή στή­ρι­ξη για τους μαθη­τές που δε πάνε φρο­ντι­στή­ρια κλπ) ώστε να μπο­ρέ­σουν να δώσουν εξε­τά­σεις σε ένα εύλο­γο χρο­νι­κό διάστημα.

Να μην δοθούν φέτος ενδο­σχο­λι­κές, προ­α­γω­γι­κές εξε­τά­σεις στις υπό­λοι­πες τάξεις λόγω των συν­θη­κών. Να γίνε­ται η προ­α­γω­γή των μαθη­τών μας με τους βαθ­μούς τριμήνων/τετραμήνων.

Να απο­κλεί­σει με καθα­ρό τρό­πο το ενδε­χό­με­νο μετα­φο­ράς των Πανελ­λα­δι­κών εξε­τά­σε­ων το Σεπτέμβρη.

Μένου­με όρθιοι, δίπλα στους μαθη­τές μας με όλα τα μέσα!».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο