Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΠΑΜΕ: Καταγγελία του εργασιακού μεσαίωνα της Aegean

Τις απα­ρά­δε­κτες πρα­κτι­κές των αερο­πο­ρι­κών εται­ρειών της «Aegean», η οποία ενώ επι­δο­τεί­ται με εκα­το­ντά­δες εκα­τομ­μύ­ρια από τις κυβερ­νή­σεις, επι­βάλ­λει ένα σύγ­χρο­νο εργα­σια­κό μεσαί­ω­να στους εργα­ζο­μέ­νους της καταγ­γέλ­λει το ΠΑΜΕ.

Παράλ­λη­λα στη­ρί­ζει την κινη­το­ποί­η­ση της Επι­τρο­πής Αγώ­να Εργα­ζο­μέ­νων στο Αερο­δρό­μιο της Αθή­νας την Τετάρ­τη 10 Ιού­νη στις 9.30 π.μ. στο «Ελευ­θέ­ριος Βενιζέλος».ΠΑΜΕ PAME logo full

Σε ανα­κοί­νω­σή του το ΠΑΜΕ σημειώνει:

Η εται­ρεία, που δια­φη­μί­ζε­ται μαζί με τις εκά­στο­τε κυβερ­νή­σεις για τα εκα­τομ­μύ­ρια των του­ρι­στών που μετα­φέ­ρει κάθε χρό­νο και για τους πελά­τες που δίνει σε “FRAPORT” και ομί­λους του του­ρι­σμού, από 1η Απρί­λη έβα­λε σε ανα­στο­λή εκα­το­ντά­δες εργαζόμενους.

Όμως την ίδια ώρα οι εργα­ζό­με­νοι της “Aegean” καταγ­γέλ­λουν ότι ενώ είναι σε ανα­στο­λή, δου­λεύ­ουν μέσω τηλερ­γα­σί­ας και μάλι­στα χωρίς ωρά­ριο, από το πρωί ως το βρά­δυ, καθώς η εται­ρεία τους υπο­χρε­ώ­νει να είναι πάντα δια­θέ­σι­μοι να απα­ντή­σουν σε κλή­σεις ή email.

Στην ουσία η κυβέρ­νη­ση επι­δο­τεί τη δωρε­άν εργα­σία, χωρίς ωρά­ριο, χωρίς καμία προ­στα­σία, χωρίς κανέ­ναν έλεγ­χο.
Αυτή η κατά­στα­ση έρχε­ται να προ­στε­θεί στις απο­λύ­σεις συμ­βα­σιού­χων, στο μέτρο της εκ περι­τρο­πής εργα­σί­ας που ήδη η εται­ρεία έχει ανα­κοι­νώ­σει ότι θα εφαρ­μό­σει και συνε­πά­γε­ται μεί­ω­ση μισθών κατά 20%.
Με την απει­λή της από­λυ­σης και της ανερ­γί­ας η “Aegean” επι­βάλ­λει τζά­μπα εργα­σία, με κρα­τι­κή επι­δό­τη­ση.aegean 1

Οι εξε­λί­ξεις απο­δει­κνύ­ουν ότι αερο­δρό­μια, λιμά­νια, καρά­βια, αερο­πλά­να είναι κου­φά­ρια χωρίς τους χιλιά­δες εργαζόμενους.
Εργα­ζό­με­νοι που ξεζου­μί­ζο­νται καθη­με­ρι­νά για τα κέρ­δη μιας χού­φτας επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων.
Εργα­ζό­με­νοι που όσο τα κέρ­δη της του­ρι­στι­κής ανά­πτυ­ξης αυξά­νο­νταν, ξέχνα­γαν τι θα πει ωρά­ριο, σπί­τι, ξεκούραση.
Ενώ τώρα με αφορ­μή τον κορο­νο­ϊό, βλέ­πουν τις εται­ρεί­ες να τους κόβουν τον μισθό, να απαι­τούν δου­λειά 24 ώρες το 24ωρο και να προ­χω­ρούν και σε απολύσεις.

  • Δεν θα φορ­τω­θού­με τα βάρη της κρίσης
  • Πλη­ρώ­σα­με πολ­λά, δεν θα πλη­ρώ­σου­με ξανά!
  • Οργά­νω­ση και αγώ­νας η απά­ντη­σή μας

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τις απαράδεκτες αυτές πρακτικές της “Aegean”.

Καλού­με τους εργα­ζό­με­νους να οργα­νω­θούν στα συν­δι­κά­τα τους να παλέ­ψουν και να συσπει­ρω­θούν στην Επι­τρο­πή Αγώ­να Εργα­ζο­μέ­νων στο Αερο­δρό­μιο της Αθή­νας, το Εργα­τι­κό Κέντρο Λαυ­ρί­ου Ανα­το­λι­κής Αττι­κής και τα Συν­δι­κά­τα του χώρου.

Στηρίζουμε την κινητοποίηση της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων στο Αεροδρόμιο της Αθήνας την Τετάρτη 10/6 στις 9.30 στο “Ελευθέριος Βενιζέλος”.

Κανένας χωρίς εισόδημα.
Να πληρώσουν κράτος και εργοδοσία.

aggules11 grammata poiisis aginota
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο