Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΠΑΜΕ: Τιμάμε τη μνήμη του αδικοχαμένου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

«13 χρό­νια από την δολο­φο­νία του Αλέ­ξαν­δρου Γρη­γο­ρό­που­λου το ΠΑΜΕ καταγ­γέλ­λει τη συνέ­χι­ση της κρα­τι­κής κατα­στο­λής και του αυταρ­χι­σμού που προ­ε­τοι­μά­ζουν και συνο­δεύ­ουν την επί­θε­ση ενά­ντια στην ζωή και τα δικαιώ­μα­τα του λαού και της νεο­λαί­ας», ανα­φέ­ρει σε ανα­κοί­νω­σή του το Μέτωπο.

Και συμπλη­ρώ­νει:

«Όσες κυβερ­νή­σεις πέρα­σαν από το βρά­δυ της 6ης Δεκέμ­βρη 2008 και έπει­τα, όπως και αυτές που προη­γή­θη­καν, θωρά­κι­σαν και διεύ­ρυ­ναν τους κατα­σταλ­τι­κούς μηχα­νι­σμούς ενά­ντια στον εχθρό λαό και σύμ­φω­να με τις κατευ­θύν­σεις της ΕΕ. Προ­χώ­ρη­σαν σε νέους περιο­ρι­σμούς των δημο­κρα­τι­κών και συν­δι­κα­λι­στι­κών δικαιω­μά­των των εργα­ζο­μέ­νων και του λαού, του δικαιώ­μα­τος της απερ­γί­ας, των δια­δη­λώ­σε­ων, κ.ά. ώστε να εμπο­δί­σουν την οργα­νω­μέ­νη διεκ­δί­κη­ση, την έκφρα­ση της διο­γκού­με­νης οργής και αγα­νά­κτη­σης του λαού.

Η δικαί­ω­ση των ονεί­ρων και των διεκ­δι­κή­σε­ων της νέας γενιάς, του αγώ­να ενά­ντια στην κρα­τι­κή κατα­στο­λή και τον αυταρ­χι­σμό βρί­σκε­ται στο δυνά­μω­μα της συλ­λο­γι­κής, οργα­νω­μέ­νης πάλης, της συμπό­ρευ­σης με το ταξι­κό κίνη­μα για τα δικαιώ­μα­τά μας στη δου­λειά, στο μισθό, στη ζωή, στην υγεία και την παιδεία».

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο