Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ: Απέναντι στη «βρώμικη» προπαγάνδα αποκαλύπτουμε την αλήθεια – Στεκόμαστε στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού

Τη «βρώ­μι­κη» προ­πα­γάν­δα για το ιμπε­ρια­λι­στι­κό έγκλη­μα που συντε­λεί το κρά­τος του Ισρα­ήλ σε βάρος του Παλαι­στι­νια­κού λαού, καταγ­γέλ­λει σε ανα­κοί­νω­σή του το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ. 

Εκφρά­ζο­ντας την συμπα­ρά­στα­ση και αλλη­λεγ­γύη του στον αγω­νι­ζό­με­νο Παλαι­στι­νια­κό λαό, αναφέρει:

«Αυτές τις ώρες στην Παλαι­στί­νη, στη Λωρί­δα της Γάζας δια­πράτ­τε­ται ένα ακό­μα ιμπε­ρια­λι­στι­κό έγκλη­μα. Το κρά­τος του Ισρα­ήλ και η κυβέρ­νη­ση Νετα­νιά­χου συνε­χί­ζει τις σφα­γές των προη­γού­με­νων χρό­νων, χτυ­πά­ει με τη στρα­τιω­τι­κή του μηχα­νή τον λαό, τους αμά­χους, τα παι­διά, με χιλιά­δες νεκρούς. Αυτή η δολο­φο­νι­κή πολι­τι­κή έχει θύμα και τον ισραη­λι­νό λαό, τα παι­διά του οποί­ου σκο­τώ­νο­νται σε έναν άδι­κο από το Ισρα­ήλ πόλε­μο. Επι­βάλ­λει καθο­λι­κό απο­κλει­σμό στε­ρώ­ντας τους Παλαι­στί­νιους από νερό, τρό­φι­μα, φάρ­μα­κα, ιατρι­κά εφό­δια και ηλε­κτρι­κό ρεύ­μα, προ­ε­τοι­μά­ζει χερ­σαία επέμ­βα­ση και γενοκτονία.

Θέση “προ­κε­χω­ρη­μέ­νου φυλα­κί­ου” της ιμπε­ρια­λι­στι­κής μηχα­νής έχει ο άθλιος προ­πα­γαν­δι­στι­κός μηχα­νι­σμός που στή­θη­κε ξανά με τη συμ­με­το­χή των ΗΠΑ, της ΕΕ, αστι­κών κυβερ­νή­σε­ων και κρα­τών με τις σάπιες και επι­κίν­δυ­νες αξί­ες του ιμπε­ρια­λι­σμού και προ­σπα­θεί να ξεπλύ­νει τη βαρ­βα­ρό­τη­τα του ισραη­λι­νού κρά­τους, να ενο­χο­ποι­ή­σει την αντί­στα­ση του Παλαι­στι­νια­κού λαού και τη λαϊ­κή αλλη­λεγ­γύη που εκφρά­ζε­ται στον αγώ­να του σε όλο τον κόσμο.

Για τα αστι­κά ΜΜΕ στην ενη­μέ­ρω­ση των οποί­ων δίνουν γραμ­μή τα αφε­ντι­κά με τα διευ­θυ­ντι­κά τους στε­λέ­χη σε σύμπλευ­ση με διά­φο­ρα ιμπε­ρια­λι­στι­κά προ­πα­γαν­δι­στι­κά επι­τε­λεία και τους γνω­στούς “ειδι­κούς” των “πάνελ” της παρα­πλη­ρο­φό­ρη­σης για τους απο­λο­γη­τές, δηλα­δή, της ισραη­λι­νής κατοχής:

  • “Όλα” ξεκί­νη­σαν, ακό­μα μια φορά, “ξαφ­νι­κά” και έτσι δια­γρά­φο­νται με “μαγι­κό” τρό­πο τα 75 χρό­νια επι­βο­λής της ισραη­λι­νής κατο­χής και διαί­ρε­σης της παλαι­στι­νια­κής γης, το πραγ­μα­τι­κό ξερί­ζω­μα εκα­το­ντά­δων χιλιά­δων Παλαι­στι­νί­ων από τα εδά­φη τους, η σχε­δια­σμέ­νη υφαρ­πα­γή της γης τους από το Ισρα­ήλ, οι περισ­σό­τε­ροι από 100.000 Παλαι­στί­νιοι που έχουν σκο­τω­θεί από τις ισραη­λι­νές στρα­τιω­τι­κές και παρα­στρα­τιω­τι­κές δυνάμεις.
  • Κρύ­βουν ότι η βαρ­βα­ρό­τη­τα της ισραη­λι­νής κατο­χής οδή­γη­σε σε μεγά­λα κύμα­τα προσφύγων.
  • Κρύ­βουν τους χιλιά­δες πολι­τι­κούς κρα­τού­με­νους στις ισραη­λι­νές φυλα­κές, συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νων παι­διών, γυναι­κών και ηλικιωμένων.
  • Κρύ­βουν ότι χρό­νο με το χρό­νο συρ­ρι­κνώ­νο­νται τα παλαι­στι­νια­κά εδά­φη, ότι η Δυτι­κή Οχθη περι­κυ­κλώ­θη­κε από το “τεί­χος της ντρο­πής” με “ζώνες ασφα­λεί­ας” και εκα­το­ντά­δες “σημεία ελέγ­χου” όπου Ισραη­λι­νοί στρα­τιώ­τες κάνουν τον βίο των Παλαι­στι­νί­ων αβί­ω­το, συλ­λαμ­βά­νο­ντας, δέρ­νο­ντας και σκο­τώ­νο­ντας ακό­μα και παιδιά.
  • Κρύ­βουν ότι στα παλαι­στι­νια­κά εδά­φη χτί­στη­καν και χτί­ζο­νται εποι­κι­σμοί, ένα ρατσι­στι­κό απαρτ­χάιντ στη Μέση Ανατολή.
  • Κρύ­βουν ότι η Λωρί­δα της Γάζας είναι απο­κλει­σμέ­νη από το 2007 και ο λαός υποφέρει.

Έτσι, όλοι αυτοί, δια­γρά­φο­ντας τις λέξεις “ισραη­λι­νή κατο­χή”, επι­χει­ρούν να ταυ­τί­σουν την αντί­στα­ση του Παλαι­στι­νια­κού λαού με την “τρο­μο­κρα­τία”.

Υπο­ταγ­μέ­να στα ιμπε­ρια­λι­στι­κά συμ­φέ­ρο­ντα και στα συμ­φέ­ρο­ντα της αστι­κής τάξης που υπη­ρε­τούν, τα αστι­κά ΜΜΕ μιλούν για τα “σύνο­ρα” του Ισρα­ήλ, χωρίς να λένε ούτε μια φορά πως τα “σύνο­ρα” αυτά είναι χαραγ­μέ­να με το αίμα του Παλαι­στι­νια­κού λαού πάνω στα παλαι­στι­νια­κά εδά­φη που είναι κατε­χό­με­να από το κρά­τος του Ισραήλ.

Με αυτόν τον τρό­πο νομι­μο­ποιούν τα απο­τε­λέ­σμα­τα των δια­χρο­νι­κών ισραη­λι­νών επεμ­βά­σε­ων και του πολέ­μου των “6 ημε­ρών” του 1967, που και ο ΟΗΕ χαρα­κτη­ρί­ζει παράνομα.

Φυσι­κά από την αισχρή αυτή προ­πα­γάν­δα έχει απο­κλει­στεί από την αρχή η παλαι­στι­νια­κή θέση και συνε­χί­ζε­ται ένα ρεσι­τάλ fake news που παρου­σιά­ζο­νται ως γεγο­νό­τα τα οποία την άλλη μέρα δια­ψεύ­δο­νται και απο­σύ­ρο­νται για να πάρουν τη θέση τους άλλα.

Θυμί­ζου­με ότι και στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο στην Ουκρα­νία τα αστι­κά ΜΜΕ είχαν την ίδια τακτι­κή συντασ­σό­με­να με την ευρω­α­τλα­ντι­κή προ­πα­γάν­δα παραπληροφόρησης».

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ συνε­χί­ζει πως «ανα­πό­σπα­στο κομ­μά­τι αυτής της άθλιας προ­πα­γάν­δας που βαφτί­ζε­ται υπο­κρι­τι­κά “δικαί­ω­μα του Ισρα­ήλ στην αυτο­ά­μυ­να” είναι και η επι­χεί­ρη­ση να πει­στούν οι εργα­ζό­με­νοι και ο ελλη­νι­κός λαός ότι τα “εθνι­κά συμ­φέ­ρο­ντα της Ελλά­δας ταυ­τί­ζο­νται με την υπε­ρά­σπι­ση του Ισρα­ήλ”, θέση που έχουν δια­τυ­πώ­σει όλες οι αστι­κές πολι­τι­κές δυνά­μεις στην Ελλάδα.

Είναι οι δυνά­μεις που ομό­φω­να ψήφι­σαν το κατά­πτυ­στο ψήφι­σμα του Ευρωκοινοβουλίου.

Αυτές οι δυνά­μεις, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, είναι όλες συνυ­πεύ­θυ­νες για την εμπλο­κή της χώρας στα επι­κίν­δυ­να ιμπε­ρια­λι­στι­κά σχέ­δια στην ευρύ­τε­ρη περιο­χή, ενώ στην παρού­σα συγκυ­ρία η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ είναι συνέ­νο­χη στο έγκλη­μα που συντε­λεί­ται σε βάρος του Παλαι­στι­νια­κού λαού, έχει μεγά­λη ευθύ­νη για την παρα­πέ­ρα εμπλο­κή της χώρας και του λαού και με την απο­στο­λή φρε­γά­τας στην περιο­χή και με την παρα­χώ­ρη­ση της στρα­τιω­τι­κής βάσης της Ελευ­σί­νας σε στρα­τεύ­μα­τα των ΗΠΑ που ετοι­μά­ζο­νται να πάρουν μέρος στη σφα­γή του Παλαι­στι­νια­κού λαού.

Όσο παρα­μέ­νει η κατο­χή, θα συνε­χί­ζε­ται η αντί­στα­ση των Παλαι­στι­νί­ων, η οποία είναι συνε­χό­με­νη και πολύ­μορ­φη τόσο στη Λωρί­δα της Γάζας, όσο και στη Δυτι­κή Όχθη.

Ο Παλαι­στι­νια­κός λαός έχει ανα­φαί­ρε­το δικαί­ω­μα και ιστο­ρι­κό καθή­κον να διεκ­δι­κεί τα δικαιώ­μα­τά του και να παλεύ­ει για να ζήσει σε ελεύ­θε­ρη πατρί­δα, χωρίς κατο­χή και κατο­χι­κά στρατεύματα.

Σε αντι­πα­ρά­θε­ση με τις δυνά­μεις που καλούν τον λαό μας να συντα­χθεί με το κατο­χι­κό ισραη­λι­νό κρά­τος και να εμπλα­κεί η χώρα ακό­μα πιο βαθιά σε πολύ επι­κίν­δυ­νους σχε­δια­σμούς σε βάρος του δυνα­μώ­νου­με την αλλη­λεγ­γύη στον Παλαι­στι­νια­κό λαό.

Απο­κα­λύ­πτου­με την αλή­θεια για όσα συμ­βαί­νουν και πάνω απ’ όλα ενη­με­ρώ­νου­με τον ελλη­νι­κό λαό ότι “πάνω στις πλά­τες” του λαού της Παλαι­στί­νης παί­ζε­ται ένα γεω­πο­λι­τι­κό “σκά­κι”, που μπο­ρεί να οδη­γή­σει σε γενί­κευ­ση του πολέ­μου και σαφώς συν­δέ­ε­ται με την προ­σπά­θεια των αστι­κών τάξε­ων της περιο­χής να ανα­βαθ­μί­σουν τη θέση τους, να πάρουν μέρος στη λεία της περιοχής.

Μαζί με τους λαούς όλου του κόσμου παλεύ­ου­με για:

  • Το δικαί­ω­μα του Παλαι­στι­νια­κού λαού για Παλαι­στί­νη ελεύ­θε­ρη και ανε­ξάρ­τη­τη στα σύνο­ρα του 1967, με πρω­τεύ­ου­σα την Ανατ. Ιερουσαλήμ.
  • Επι­στρο­φή όλων των Παλαι­στί­νιων προ­σφύ­γων στις εστί­ες τους, με βάση τις σχε­τι­κές απο­φά­σεις του ΟΗΕ.
  • Άμε­ση απε­λευ­θέ­ρω­ση όλων των Παλαι­στί­νιων και άλλων πολι­τι­κών κρα­του­μέ­νων που κρα­τού­νται στις ισραη­λι­νές φυλακές.
  • Να απο­συρ­θεί η φρε­γά­τα «Ψαρά» από την περιο­χή και να μην αντι­κα­τα­στα­θεί από άλλο πολε­μι­κό πλοίο και να παύ­σει κάθε διευ­κό­λυν­ση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.
  • Να στα­μα­τή­σει κάθε οικο­νο­μι­κή — πολι­τι­κή — στρα­τιω­τι­κή συνερ­γα­σία με το κρά­τος-δολο­φό­νο Ισρα­ήλ και να προ­χω­ρή­σει η ανα­γνώ­ρι­ση του παλαι­στι­νια­κού κρά­τους, στη βάση της ομό­φω­νης από­φα­σης του Ελλη­νι­κού Κοινοβουλίου.
  • Καμιά συμ­με­το­χή της Ελλά­δας στον πόλεμο».
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο