Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΠΑΜΕ: Ύστατο αντίο στον ιστορικό ηγέτη των Παλαιστινιακών Συνδικάτων Χαϊντάρ Ιμπραχίμ

Το ΠΑΜΕ εκφρά­ζει την βαθιά του θλί­ψη για την απώ­λεια του ιστο­ρι­κού ηγέ­τη της Γενι­κής Ένω­σης Παλαι­στι­νί­ων Εργα­τών και του αγώ­να του Παλαι­στι­νια­κού λαού για ανε­ξάρ­τη­το παλαι­στι­νια­κό κρά­τος συνα­γω­νι­στή Χαι­νταρ Ιμπραχίμ.

Ο Χαι­ντάρ Ιμπρα­χίμ, συνα­γω­νι­στής για χρό­νια του Για­σέρ Αρα­φατ, απο­τέ­λε­σε σημα­ντι­κή προ­σω­πι­κό­τη­τα του αγώ­να των εργα­ζο­μέ­νων της Παλαι­στί­νης ενά­ντια στην ισραη­λι­νή βαρ­βα­ρό­τη­τα και τον ιμπε­ρια­λι­σμό. Απέ­να­ντι στην ιμπε­ρια­λι­στι­κή βαρ­βα­ρό­τη­τα, ανέ­πτυ­ξε σημα­ντι­κή διε­θνι­στι­κή δρά­ση ενώ διε­τέ­λε­σε μέλος του Προ­ε­δρι­κού Συμ­βου­λί­ου της ΠΣΟ. Επι­σκέ­φτη­κε την Ελλά­δα και συμ­με­τεί­χε σε πολ­λές δρα­στη­ριό­τη­τες του ΠΑΜΕ και των ταξι­κών συν­δι­κά­των της Ελλά­δας ενώ ταυ­τό­χρο­να, παρά τις δυσκο­λί­ες και τα εμπό­δια πολ­λές φορές φιλο­ξέ­νη­σε αντι­προ­σω­πεί­ες των συν­δι­κά­των της Ελλά­δας και του ΠΑΜΕ στην Παλαιστίνη.

Κατά την διάρ­κεια επί­σκε­ψης του στην Αθή­να είχε δηλώ­σει «ο ελλη­νι­κός λαός και οι εργα­ζό­με­νοι εκδη­λώ­νουν συνε­χώς την αλλη­λεγ­γύη τους στον παλαι­στι­νια­κό λαό με πολ­λές μορ­φές και με το ΠΑΜΕ έχου­με σχέ­σεις αγά­πης, αλλη­λεγ­γύ­ης και συνεργασίας».

Το ΠΑΜΕ εκφρά­ζει τα συλ­λυ­πη­τή­ρια του στην οικο­γέ­νεια του και τους οικεί­ους του Χαι­ντάρ Ιμπρα­χιμ, στους συνα­γω­νι­στές και τους εργα­ζό­με­νους της Παλαι­στί­νης. Συνε­χί­ζου­με τον αγώνα!

Στε­κό­μα­στε στο πλευ­ρό του Παλαι­στι­νια­κού λαού, των εργα­τών και των συν­δι­κά­των της Παλαι­στί­νης ενά­ντια στην ισραη­λι­νή κατο­χή για Παλαι­στί­νη, Ελεύ­θε­ρη και Ανεξάρτητη!

Μέχρι τη Νίκη!

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο