Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Παναθηναϊκός — Ολυμπιακός: Ισόπαλο το… θρίλερ της Λεωφόρου

Στο ισό­πα­λο 1–1 ολο­κλη­ρώ­θη­κε το μεγά­λο ντέρ­μπι ανά­με­σα στον Πανα­θη­ναϊ­κό και τον Ολυ­μπια­κό στο «Από­στο­λος Νικο­λα­ΐ­δης», στο πλαί­σιο της 11ης αγω­νι­στι­κής της Super League. Σε μία μάχη από τα… παλιά, οι δύο ομά­δες τα έδω­σαν όλα στο γήπε­δο, με τους Πει­ραιώ­τες να παίρ­νουν «κεφά­λι» στο σκορ με τον Μπιέλ στο 84’ και τους «πρά­σι­νους» να σώζουν την παρ­τί­δα και το αήτ­τη­τό τους στο 12ο λεπτό των καθυ­στε­ρή­σε­ων με εύστο­χο πέναλ­τι του Σπό­ραρ, δια­τη­ρώ­ντας τη δια­φο­ρά από τον Ολυ­μπια­κό στους 10 βαθμούς.

Ο Πανα­θη­ναϊ­κός προ­σπά­θη­σε να πάρει την κατο­χή της μπά­λας απ’ τα πρώ­τα λεπτά και να μετα­φέ­ρει το παι­χνί­δι προς την περιο­χή του Ολυ­μπια­κού, ο οποί­ος έψα­χνε περισ­σό­τε­ρο τις γρή­γο­ρες μετα­βά­σεις, ποντά­ρο­ντας στην ταχύ­τη­τα των Μπιέλ, Χάμες και Μασούρα.

Στο 15’ οι Πει­ραιώ­τες έφυ­γαν ωραία στην αντε­πί­θε­ση από τα δεξιά, με τον Άβι­λα να βγά­ζει παράλ­λη­λη μπα­λιά για τον Μπιέλ, ο οποί­ος αν κι άργη­σε στο κοντρόλ του, σού­τα­ρε αλλά ο Σάν­τσες πρό­λα­βε να βάλει το σώμα του κι έδιωξε.

Στο 19’ το σουτ του Παλά­σιος απ’ το τακου­νά­κι του Σπό­ραρ, πέρα­σε 3–4 μέτρα μακριά απ’ την εστία του Πασχα­λά­κη, ενώ στο 24’ ο Ολυ­μπια­κός έχα­σε μεγά­λη ευκαι­ρία για να ανοί­ξει το σκορ. Από διώ­ξι­μο του Μπρι­νιό­λι προς τον Τσέ­ριν, ο Χουάνγκ έκλε­ψε την μπά­λα και τη γύρι­σε προς τον Μασού­ρα, εκεί­νος προς τον Χάμες, όμως το σουτ που επι­χεί­ρη­σε ο Κολομ­βια­νός απο­κρού­στη­κε από τον Μπρινιόλι.

Στο 29’ από κάθε­τη πάσα του Βέρ­μπιτς προς τον Παλά­σιος, ο Αργε­ντι­νός πρό­λα­βε να «τσι­μπή­σει» την μπά­λα πάνω απ’ τον Πασχα­λά­κη ανοί­γο­ντας το σκορ, όμως ο α’ βοη­θός Λαρς Χού­μελ έδει­ξε (ορια­κό) οφσάιντ, το οποίο επι­βε­βαί­ω­σε μετά από ένα λεπτά και ο VAR Γιά­κομπ Σάντμπεργκ.

Στο 32’ ξανά ο Ολυ­μπια­κός απεί­λη­σε με ένα εξαι­ρε­τι­κό σουτ του Μασού­ρα και την εντυ­πω­σια­κή επέμ­βα­ση του Μπρι­νιό­λι, ο οποί­ος «απο­γειώ­θη­κε» στο αρι­στε­ρό «παρα­θυ­ρά­κι» της εστί­ας του κι έδιω­ξε σε κόρ­νερ. Τέσ­σε­ρα λεπτά αργό­τε­ρα (36’) ο Παλά­σιος έκα­νε εξαι­ρε­τι­κό γύρι­σμα προς τη μικρή περιο­χή κι ο Πασχα­λά­κης πρό­λα­βε να… βρει την μπά­λα με τα ακρο­δά­χτυ­λά του, όσο χρεια­ζό­ταν για να μην την ακου­μπή­σει ο Σπόραρ.

Στο δεύ­τε­ρο ημί­χρο­νο το ματς «άνα­ψε» για τα καλά, με τον Ολυ­μπια­κό να παίρ­νει την μπά­λα στα δικά του πόδια και να είναι πολύ πιο απειλητικός.

Στο 48’ ο Ολυ­μπια­κός έφυ­γε στην αντε­πί­θε­ση με τελι­κό απο­δέ­κτη τον Μπιέλ μέσα στην περιο­χή, ο οποί­ος σού­τα­ρε δυνα­τά με τον Μπρι­νιό­λι να διώ­χνει με τα πόδια.
Στο 59’ ο Παπα­στα­θό­που­λος μέσα στην περιο­χή έκα­νε το σουτ στην κίνη­ση με τη μπά­λα να φεύ­γει πάνω από το δοκά­ρι του Μπρι­νιό­λι, ενώ στο 61’ ο αμυ­ντι­κός του Ολυ­μπια­κού μετά την εκτέ­λε­ση του κόρ­νερ του Χάμες πήρε την κεφα­λιά κι ο Μπρι­νιό­λι έδιω­ξε σε κόρνερ.

Στο αμέ­σως επό­με­νο λεπτό (62’) το δια­γώ­νιο σουτ του Χάμες Ροντρί­γκες εκτός περιο­χής, οδή­γη­σε τον Μπρι­νιό­λι σε μία κατα­πλη­κτι­κή από­κρου­ση στη γωνία του και με περιο­ρι­σμέ­νη ορα­τό­τη­τα μπρο­στά του.

Στο 80’ μετά από λάθος από την άμυ­να του Ολυ­μπια­κού, ο Σπό­ραρ έγι­νε τελι­κός απο­δέ­κτης της μπά­λας και πλά­σα­ρε με τη μία, με τη μπά­λα να κοντρά­ρει πάνω στον Παπα­στα­θό­που­λο και να φεύ­γει κόρνερ.
Στη δε εκτέ­λε­ση του κόρ­νερ η μπά­λα έφτα­σε στον Πέρεθ που έκα­νε το σουτ και ο Πασχα­λά­κης έδιω­ξε εντυ­πω­σια­κά εκ νέου σε κόρνερ.

Στο 84’ ο Ολυ­μπια­κός πήρε προ­βά­δι­σμα στο σκορ. Από σέντρα του Άβι­λα από τα δεξιά , Ελ Αρα­μπί γύρι­σε τη μπά­λα υπέ­ρο­χα προς τον Μπιέλ που έκα­νε ένα δια­γώ­νιο σουτ και έστει­λε τη μπά­λα στα δίχτυα του Μπρι­νιό­λι, κάνο­ντας το 1–0 για τους Πειραιώτες.

Κι ενώ όλα έδει­χναν πως οι «ερυ­θρό­λευ­κοι» θα έφτα­ναν σε μία μεγά­λη νίκη στην έδρα των «αιω­νί­ων» αντι­πά­λων τους, ο Ιωαν­νί­δης κυνη­γώ­ντας μία χαμέ­νη μπα­λιά, δέχθη­κε μία αγκω­νιά απ’ τον Άβι­λα. Ο διαι­τη­τής Κέλετ έδει­ξε στην αρχή φάουλ, όμως με παρέμ­βα­ση του VAR Γιά­κομπ Σάντ­μπεργκ, έδω­σε πέναλ­τι που το επι­βε­βαί­ω­σε ακο­λού­θως σε on field review.

Παρά τις έξαλ­λες δια­μαρ­τυ­ρί­ες του Ολυ­μπια­κού, ο Δανός ρέφε­ρι επέ­μει­νε στην από­φα­σή του κι ο Σπό­ραρ στο 13ο λεπτό των καθυ­στε­ρή­σε­ων ευστό­χη­σε από την άσπρη βού­λα, δια­μορ­φώ­νο­ντας το τελι­κό 1–1.

Διαι­τη­τής: Γιά­κομπ Κέλετ (Δανία)
Κίτρι­νες: Μπερ­νάρ, Ρου­μπέν, Χουάν­καρ, Κουρ­μπέ­λης — Μπα­κα­μπού, Αβι­λα, Εμβιλά

Οι συν­θέ­σεις των δύο ομάδων:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιο­βά­νο­βιτς): Μπρι­νιό­λι, Σάν­τσες (46’ Κώτσι­ρας), Σέν­κε­φελντ, Μάγκνου­σον, Χουάν­καρ, Ρου­μπέν, Τσέ­ριν (87’ Ιωαν­νί­δης), Μπερ­νάρ, Παλά­σιος (53’ λ.τρ. Κουρ­μπέ­λης), Βέρ­μπιτς (78’ Βαγιαν­νί­δης), Σπόραρ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ Γκον­ζά­λεθ): Πασχα­λά­κης, Άβι­λα, Παπα­στα­θό­που­λος, Ντόι, Ρέαμ­π­τσιουκ, Εμβι­λά, Χουάνγκ Ινμπόμ, Μπιέλ (90’+2 Μπό­ου­λερ), Χάμες Ροντρί­γκες (86’ Φορ­τού­νης), Μασού­ρας (75’ Βρου­σάι), Μπα­κα­μπού (75’ Ελ Αραμπί).

Πηγή: ΑΠΕ / ΚΩΣΤΑΣ ΓΟΥΛΗΣ

Αλή­θειες και ψέμα­τα για το λιμό στην Ουκρα­νία, Νίκος Μόττας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο